Mobilní divize LG zůstává ve ztrátě. Výrobce se chce zaměřit na střední třídu

Ani ve třetím kalendářním čtvrtletí se mobilní divizi LG nepodařilo vymanit ze ztráty. Výsledek je ale o něco lepší než v předchozím kvartálu. Firma na produkci a prodeji mobilních zařízení prodělala za červenec až září 130,5 milionu dolarů (cca 2,96 miliardy korun). Tržby meziročně poklesly na 1,82 miliardy dolarů (cca 41 miliard korun).

Klepněte pro větší obrázek
Ztráta mobilní divize se postupně snižuje, ale v rámci korporace zůstává divize stále nejprodělečnější

Příčinu poklesu obratu vidí LG ve stupňující se konkurenci a celkově oslabující poptávce po nových smartphonech. Proto se mobilní divize chce znovu zaměřit i na segment střední třídy, kde obměna zařízení probíhá častěji. Celkový počet prodaných kusů Jihokorejci od minulého kvartálu neuvádějí, takže se můžeme domnívat, že klesl pod 10 milionů.

Jako celek si ale společnost LG Electronics rozhodně zoufat nemusí. Během tří měsíců utržila 13,8 miliardy dolarů (cca 312,5 miliardy korun) a připsala si zisk 668 milionů dolarů (cca 15,2 miliardy korun). Ziskovost korporace činila 4,9 %. Nejvíce se dařilo tradičně divizi domácích spotřebičů a klimatizací (bílá technika) a domácí zábavy (černá technika). Ani přes narůstající tržby se ještě nepodařilo dostat do zisku relativně mladou divizi komponent pro dopravní prostředky.

Takto se prezentovalo LG na zářijovém veletrhu IFA:

Diskuze (43) Další článek: Vertu poprvé od krachu představilo nový model. Luxusní Aster P začíná cestu v Číně

Témata článku: LG, , , , , , , , , Mobilní zařízení, Dopravní prostředek, MOBI, Domácí zábava, Div, Předchozí kvartál, Zářijový veletrh, Obměna, Domácí spotřebič, Bílá technika, Minulý kvartál, Záměr, Divize, Černá technika, Nová smartphone, Celkový počet