Mobilní telefony do 10 000 Kč: elita před Vánocemi zlevňuje

Předvánoční trh slibuje velké slevy a platí to i o mobilních telefonech. Prohlédněte si současnou nabídku mobilů s cenou od osmi do deseti tisíc korun a vyberte si třeba dárek pod stromeček. Na výběr jsou špičkové mobily všech výrobců.

Stylovky nejen pro ženy

Zvláštní kategorii tvoří telefony, u kterých se platí i za nápaditý design. V takto vysoké cenové relaci jsou však i takové telefony velmi slušně vybavené. Typickým příkladem je například francouzský Sagem myX-8. Někdo se možná podiví, že i Sagem má mezi takto drahými telefony svého zástupce. Sagem myX-8 je však po stránce výbavy špička, která si nezadá se zavedenými konkurenty. Na první pohled vyniká svým nezaměnitelným designem, který navrhl designér Ora Ito. Rozměry a hmotnost jsou bohužel poněkud větší.

Sagem myX-8 
Cena: 9 540 Kč

Jednou z hlavních předností telefonů je brilantní displej, který na velké ploše nabízí velmi jemné rozlišení 240 × 320 bodů. Dále zde najdeme megapixelový fotoaparát, přehrávač multimediálních souborů, 40 MB vnitřní paměti i slot pro paměťové karty miniSD. Nechybí kvalitní adresář a organizér s možností synchronizace, samozřejmostí je také Bluetooth a infraport. E-mailový klient bohužel chybí a multimediálnímu telefonu by také slušelo rádio.

Co si budeme povídat, tzv. stylové telefony se líbí především ženám, které si při výběru více všímají vzhledu. A právě proto jim Samsung připravil speciální model Samsung E530. Zaoblené véčko se nabízí v různých módních barvách a už na první pohled má v sobě něco „ženského“. V nabídce pak najdete důkaz v podobě sekce s názvem „Život ženy“, ve které jsou funkce mužům nesmyslné.

Samsung E530 
Cena: 8 466 Kč

Telefon je ale velmi slušně vybaven. Má dva velmi kvalitní barevní displeje, disponuje Bluetooth, megapixelovým fotoaparátem a umí přehrát soubory MP3. Vnitřní paměť má 80 MB, ale bohužel ji nelze rozšířit paměťovými kartami.

Chcete-li své drahé polovičce udělat radost, Samsung E530 pod vánočním stromkem ji určitě potěší. Chcete-li ale radost udělat raději sobě, pohlédněte se například po Samsungu E720. Je to telefon s téměř stejnou výbavou, který má ovšem univerzální design. Stříbrné elegantní véčko má pod vnějším displejem ovládací tlačítka MP3 přehrávače, který je ovšem kvůli omezené paměti jen málo využitelný.

Samsung E720 
Cena: 8 244 Kč

A nakonec přehledu jsem si nechal bláznivou lahůdku v podobě Samsungu P510. Toto nenápadné stříbrné véčko svou výbavou nijak neoslňuje. Má sice dva kvalitní barevné displeje, fotoaparát má ale pouze VGA rozlišení a přehrávač MP3 chybí. Své okolí však můžete s tímto véčkem oslnit při jeho otevírání či zavírání. Stačí k tomu jen stlačit tlačítko na boku přístroje a tichý motorek se o zbytek postará.

Samsung P510
Cena: 8 359 Kč

Jste ochotni do nového mobilu investovat víc? Přečtete si tento článek.

Témata článku: , , , Motorola Rokr E1, Nokia 3230, Nokia 6230i, Nokia 6670, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Sagem myX-8, Samsung D500, Samsung D500E, Samsung D600E, Samsung E530, Samsung P510, Sony Ericsson D750i, Sony Ericsson K600i, Sony Ericsson K750i, Sony Ericsson W550i, MOBI, Pře, Vánoce ??, Telefon, Malý počítač, Mobilní telefon