Motorola AURA: precizní šperk s kruhovým displejem

Američané se inspirovali u švýcarských hodinářů a vyrobili konstrukčně dokonalý telefon z exkluzivních materiálů.

Zákazníci preferující výjimečný vzhled, precizní zpracování a luxus si ode dneška mohou vybrat také přístroj z dílny Motoroly. Telefon inspirovaný ladnými tvary ručně vyráběných luxusních hodinek překonává dosud zaběhlé zvyklosti a do jisté míry navazuje na staršího průkopníka V70. Novinka dostala název AURA a nutno podotknout, že sedm let evoluce je na přístroji opravdu znát. Jednou z hlavních deviz AURY je ruční výroba a z ní plynoucí technická dokonalost reprezentovaná otevíracím systémem skládajícím se z 200 částí, kryt vyrobený z nerez oceli s chemicky vyleptanými vzory a texturami a hlavně kruhovým displejem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Otočná konstrukce je chloubou AURY, tvoří je 200 částí a i stotisící otočení bude prý jako to první

Kruhová evoluce

Jinak celý telefon je vyroben z více než sedmi set individuálních částí, které jsou krom oceli ještě třeba z niklu, chromu, wolframu, jednoduše řečeno, perfekcionismus dovedený do detailu. Klávesnice je z hliníku. Jen tak pro zajímavost výrobce prozradil, že přední kryt trvá vyrobit necelé dva týdny. Kruhový displej založený na technologii tekutých krystalů s průměrem 1,55 palce je prvním v mobilu vůbec, který se může pochlubit schopností zobrazit 16 milionů barev, zobrazí 300 bodů na palec, což dělá 480 bodů na celou jeho plochu. Krytý je 62 karátovým safírovým sklíčkem, což je jeden z materiálů nejvíce odolných proti poškrábání na zemi vůbec.

Představu o technické dokonalosti a preciznosti při výrobě AURY si můžete udělat zhlédnutím prezentačního videa

Telefon je určen pouze pro sítě GSM, sítě UMTS neumí. Podporuje čtyři sítě druhé generace (GSM 850/900/1800/1900 MHz) včetně datových přenosů GPRS/EDGE (obojí dvanácté třídy). Nechybí Bluetooth 2.0 s profilem A2DP, k počítači telefon připojíte přes rozhraní USB. AURA disponuje poměrně velkou interní pamětí 2 GB včetně slotu na paměťovou kartu microSD. Počítat můžeme s hudebním a video přehrávačem, přičemž škála podporovaných formátů je dostatečně široká. Co ale zamrzí je absence automatického ostření u jejího 2 Mpx fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kruhový displej telefonu je unikátní, srovnatelný telefon nenajdete

Přístroj o hmotnosti 141 gramů a rozměrech 97 × 48 × 19 milimetrů bude vybaven baterií s kapacitou 810 mAh. Výrobcem udávaná pohotovostní doba činí 400 hodin a doba hovoru 7,3 hodin. Prodávat se začne v prosinci za cenu rovných 2 000 dolarů. V přepočtu na naši oslabující měnu se tak dostáváme na částku blížící se 40 tisícům korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jako švýcarské hodinky • další pozadí na plochu s motivem AURY najdete zde

Motorola AURA ve zkratce

  • rozměry a hmotnost: 97 × 48 × 19 mm, 141 g
  • sítě a datové přenosy: GSM (850/900/1800/1900 MHz), GPRS/EDGE
  • displej: aktivní TFT, kruhový - poloměr 1,55 palce, rozlišení 300 bodů na palec bodů, 16 milionů barev
  • fotoaparát: rozlišení 2 MPx (bez autofocusu), digitální zoom, natáčení videa
  • konektivita: Bluetooth 2.0 (podpora stereo profilu A2DP), připojení k PC přes USB 2.0
  • paměť: vnitřní paměť 2 GB, slot pro paměťové karty microSD
  • hudební funkce: hudební (AAC, AAC+, AAC+ Enhanced, MIDI, MP3, WAV, WMA v10, WMA v9) a video (H.263, H.264, MPEG4) přehrávač
  • baterie a výdrž: Li-Ion 810 mAh, pohovostní doba 400 hodin, 7,3 hodin hovoru
  • cena a dostupnost: prosinec 2008, cca 40 000 Kč
Diskuze (20) Další článek: Amapy.cz exportují trasy pro TomTomy a další navigace

Témata článku: Motorola, , Motorola Aura, Ruční výroba, AAC + Enhanced, Motorol, Pře, Stotisíc, Displej, ? Displej, Kruhový displej, Motor, Kruh, Srovnatelný telefon