Motorola chystá hudební telefon s proměnlivou klávesnicí

Na povrch unikly první informace o doposud tajné Motorole ROKR E8. A nejen to, máme i detailní fotografie.

Hudební telefony se mezi uživateli těší značné oblibě, přišel s nimi Sony Ericsson a jak dokazují novinky od Nokie, i ta se čím dál větší měrou zaměřuje na tento segment. Dle informací čínského serveru Zol.com.cn nespí ani v poslední době ne příliš úspěšná Motorola, které nějaký model „tahoun“ chybí. Číňani odhalili dosud tajný hudební telefon, který nebyl veřejnosti představen, ponese označení ROKR E8.

Motorola-ROKR-E8-1.jpgMotorola-ROKR-E8-2.jpgMotorola-ROKR-E8-20.jpgMotorola-ROKR-E8-5.jpg
Kovové hrany se snoubí s zrcadlovou přední stranou • konektor pro připojení sluchátek

Už při letmém pohledu na design telefonu je jasné, že bude svým zpracováním trochu vyčnívat z řady. Přední strana přístroje jako by splývá v jeden celek, narušuje ji pouze hlavní ovládací prvek ohraničený nedokončeným stříbrným kruhem. Ostatní tlačítka nejen že nejsou nikterak označená, ale také vystupují do prostoru jen drobnými výčnělky. Podoba telefonu na přiložených fotografiích ještě není konečná, konkrétně u klávesnice ještě pravděpodobně dojde ke změnám, použité „zrcadlové“ materiály ale zůstanou. Soudím, že kryt baterie bude plastový, tělo přístroje ale určitě tvoří kov.

Motorola-ROKR-E8-10.jpgMotorola-ROKR-E8-11.jpgMotorola-ROKR-E8-7.jpgMotorola-ROKR-E8-3.jpg
Popisky tlačítek se přizpůsobí dle právě aktivní funkce, v pohotovostním režimu splývají s displejem v jeden celek

Důvodem proč nejsou numerické klávesy označeny je, že jejich funkce se prostě přizpůsobí tomu co s telefonem děláte. Například při psaní SMS budou vypadat naprosto běžně, zapnete hudební přehrávač a budou jim přiděleny jiné funkce. Pro náhodné přehrávání skladeb už nebude třeba tuto položku hledat v menu, zapneme ji jednoduše stiskem příslušného tlačítka, atd. Jak už jsem naznačil, ROKR E8 bude tělem i duší hudební telefon. Pro hudební soubory bude k dispozici vnitřní paměť 2 GB rozšiřitelná paměťovými kartami microSD. Příznivci hudby jistě ocení standardní Jack 3,5 milimetru (na vrchní straně), budou tak moci připojit svá klasická sluchátka.

Motorola-ROKR-E8-14.jpgMotorola-ROKR-E8-15.jpgMotorola-ROKR-E8-18.jpgMotorola-ROKR-E8-8.jpg
MicroUSB konektor • ukázka funkčnosti kláves

Aktivní (TFT) displej telefonu bude mít QVGA rozlišení. Doufejme ale, že se nepotvrdí prvotní informace o schopnosti zobrazit jen 260 tisíc barev, to už na dnešní poměry není mnoho. Motorola experimentuje i dále, uživatelské prostředí vychází stejně jako u RAZR2 V8 z kombinace Linuxu a Javy. Výbava pro datové přenosy není zatím známa, jistě můžeme počítat s Bluetooth a podporou stereo profilu, bez něhož se již hudební mobil neobejde. Z fotografií je patrný také microUSB konektor pro připojení datového kabelu. Na zadní straně pro změnu rozpoznáme 2 Mpx fotoaparát.

Motorola-ROKR-E8-12.jpgMotorola-ROKR-E8-19.jpgMotorola-ROKR-E8-21.jpgMotorola-ROKR-E8-4.jpg
Vestavěný fotoaparát s rozlišením 2 Mpx

V tuto chvíli neznáme žádné další, byť i neoficiální informace. Těžko odhadnout kdy samotná Motorola odkryje karty a oficiálně přístroj představí. Prozatím si alespoň můžeme prohlédnout celou dvacítku detailních fotografií. Jakmile dojde ze strany výrobce k nějakému vývoji, budeme vás informovat.

Motorola-ROKR-E8-13.jpgMotorola-ROKR-E8-16.jpgMotorola-ROKR-E8-17.jpgMotorola-ROKR-E8-9.jpg
Krom netradičního designu bude mít přístroj i příjemné rozměry
Diskuze (18) Další článek: Novinky od SanDisku: až 8 GB pro Sony Ericssony

Témata článku: Motorola, Motorola Razr2 V8, Motorola Rokr E8, Aktivní funkce, Hud, Motor, Pro +, Telefon, Motorol