Motorola Edge 30. Tenká stylovka má šmrnc i výkon. Přesto bude ve stínu modelu Pro

  • Telefon je opravdu tenký, což jsme ověřili šuplerou i obtížnějším zvedáním ze stolu
  • Má ale dostatek výkonu a nadějný fotoaparát
  • Za 11 tisíc korun může jít o zajímavou koupi.

Není to tak dávno, co jsme si tu ukazovali smartphone Motorola Edge 30 Pro s vlajkovou výbavou, ale i poměrně rozměrným tělem. Nyní tu máme základní model této řady – Motorola Edge 30, která jde přesně opačnou cestou.

Motorola Edge 30 8GB/128GB Motorola Edge 30 8GB/128GB
nabízí 7 obchodů za ceny od 5 075 Kč
Srovnat ceny na Živě

Už na první pohled jde o stylovku s velmi tenkým tělem. Její tloušťka je totiž   necelých 7 mm. Chlubit se může také kovovým rámečkem a základní odolností IP52. Příjemnou změnou je zde plochá čelní strana s rovnými boky. Celkově ostřejší design ale telefonu jen dodává na prémiovosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tenké tělo, ploché boky a důraz na fotoaparát. Tak jde shrnout Motorola Edge 30.

Displej je zde 6,5“ AMOLED s Full HD+ rozlišením, ale navíc také vysokou  obnovovací frekvencí 144 Hz pro plynulý obraz. Tu si navíc můžete v nastavení pěkně zautomatizovat dle potřeby. Kde však model trochu ušetřil je výkon. Namísto vlajkového procesoru je zde o řadu nižší čip Qualcomm Snapdragon 778G+ doplněný o 8 GB RAM a 128GB vnitřní úložiště. 

Vysoké rozlišení u obou objektivů 

Škoda jen, že jde o jedinou paměťovou konfiguraci, nepodporuje totiž pamětové karty. Menším ústupkem zde kvůli tenkému tělu bude také jen 4020 mAh baterie s podporou 33W dobíjení. Na bezdrátové dobíjení ale tentokrát zapomeňte. Pochválit ale musím prostředí telefonu, které je velmi čisté a najdete zde jen pár předinstalovaných aplikací.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí Android je u Motoroly Edge 30 velmi čisté. Firma dodala jen pár vlastních vychytávek.

Kde se také nešetřilo je fotoaparát. Ten je zde trojitý, přičemž jeho hlavní kamerka se muže chlubit 50Mpx rozlišením a hlavně optickou stabilizací. Stejně vysoké rozlišení nabízí také ultraširokoúhlá kamerka. Trojici pak uzavírá základní 2MPx makro makro objektiv pro snímky pěkně zblízka.

Motorola Edge 30 je dobře namíchaným mixem ceny, výbavy a atraktivního designu. Jen se musíte smířit s tím, že navzdory vlajkové řadě Edge nemá uplně nejvyšší výbavu. Tu najdete až u modelu Edge 30 Pro. Na českém trhu se Motorola Edge 30 začíná prodávat za 11 tisíc korun.

Motorola Edge 30
rozměry a hmotnost: 160 × 74 × 6,8 mm, 155 g
displej: 6,5", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 400, 405 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 4 020 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 778G (8× Cortex-A78, 6nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 50MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
69 %
vybavenost
cena: 8 990 Kč

Diskuze (16) Další článek: Fascinace pokémony nemá hranic. Samsung chystá další speciální edici, tentokrát pro sluchátka Galaxy Buds2

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Motorola, , , , , , , , , , Motorola Edge 30, Tenké tělo, Telefon, Qualcomm Snapdragon, Full HD, Šmrnc, Tělo, Pro +, Stůl, Model, Moto Edge,