Motorola prý bude propouštět. Budoucnost vlajkové řady Moto Z to ale neovlivní

V posledních dnech se objevují zákulisní spekulace o tom, že americká centrála společnosti Motorola Mobility propustí k 6. dubnu polovinu všech zaměstnanců, což by znamenalo zhruba 250 lidí. S informací přišel portál TheLayOff.com, který sleduje zaměstnaneckou tematiku velkých korporací. Oficiálně taková informace ze strany Motoroly Mobility ani jejího vlastníka Lenova ovšem potvrzena nebyla.

Naopak, Lenovo pro portál Engadget dementovalo údaj o tak vysokém počtu propouštěných pracovníků, ale připustilo, že nějaké optimalizace se v jeho mobilní dceři dosud sídlící v americkém Chicagu chystají. Změny zřejmě souvisí s globálním zpomalováním trhu smartphonů a ačkoli neznáme přesná čísla, prodeje za značky Lenovo/Motorola mohou balancovat klidně až na hraně první desítky, což pro výrobce rozhodně není zvlášť lukrativní byznys.

Jisté problémy a pokračující transformační kroky v mobilní divizi mohla napovědět i letošní omezená nabídka novinek na veletrhu MWC v Barceloně. Kromě několika Moto Mods zde firma žádné nové modely za divizi Motoroly neukazovala. O nástupce vlajkové řady Moto Z bychom nicméně přijít neměli, naopak nejistá budoucnost visí nad stylovou řadou Moto X. Kdy Motorola ukáže první novinky pro letošní rok, zatím nevíme.

Motorola Moto X4 zřejmě svého nástupce nedostane:

Diskuze (2) Další článek: Řezání, škrábání a hrátky se zapalovačem. Co všechno vydrží Galaxy S9?

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , Lukrativní byznys, Nejistá budoucnost, Přesné číslo, Motto, Jistý problém, Stylová řada, Nový model, Motorol, Velká korporace, ALIVE, Divize, Vysoký počet, Neo +, Americká centrála, Letošní rok, Mobilní divize, Portál