Motorola Razr Maxx: dlouho holící žiletka pro Evropu

Představte si výkonný smartphone, který nabíjíte jednou za čtyři dny. To se dnes často nevidí. Motorola přinese do Evropy svůj Razr Maxx s dlouhou výdrží.

Motorola nedávno zaznamenala relativně úspěšný návrat mezi smartphonovou elitu s obnoveným modelem Razr. Dotykový stylový mobil sice kromě názvu nemá s původní žiletkou z roku 2004 nic společného, ale spolehlivě se zařadil mezi nejlépe vybavené smartphony přelomu roku 2011 a 2012. Zakoupit lze stále i v českých obchodech za cenu kolem 12 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek
Motorola Razr nebo Motorola Razr Maxx? Takto zepředu, kdoví...

Trh chytrých telefonů se rychlým tempem sune vpřed, někteří výrobci už odhalili první čtyřjádrové mobily, Motorola zatím nic takového nemá. Začátkem roku na veletrhu CES však alespoň představila vylepšený model Razr Maxx. Jeho hlavní výhodou proti "obyčejnému" Razru je zvýšená kapacita baterie na 3 300 mAh. Přijatelnou daní za prodlouženou výdrž je větší tloušťka přístroje, ostatní parametry a výbava zůstaly prakticky beze změn. Mimochodem i název Razr Maxx už Motorola v minulosti použila. V roce 2006 se takto jmenovala odolná verze známého véčka, vyrobená z kovu, skla a gumy.

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadalo véčko Razr Maxx z roku 2006

Nový Razr Maxx byl doposud určen k prodeji pouze v zámoří, nyní Motorola přispěchala s potěšující zprávou, že se žiletka s prodlouženou výdrží v průběhu května podívá i do Evropy. Zajímavostí je, že nárůst kapacity baterie bude téměř dvojnásobný (z 1 780 mAh u Razru na 3 300 mAh u Razru Maxx). Takovéto markantní zvýšení u daného modelu zatím nenabídl žádný výrobce. Samsung poskytuje ve Spojených státech u modelu Galaxy Nexus rozšíření pomocí vyměnitelné baterie z 1 850 na 2 100 mAh, v Evropě si mohou majitelé Galaxy S II zvětšit kapacitu z 1 650 na rovné 2 000 mAh. Telefony v tomto případě mají nový zadní kryt a taktéž naroste jejich tloušťka.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Razr Maxx poznáte od prostého Razru jen při pohledu zboku. Oblast fotoaparátu je téměř v jedné rovině se zbytkem zad 

Tloušťka Razru Maxx dosahuje 9 mm, což je stále velmi přijatelná hodnota, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že ani první chytrý Razr nebyl tenký 7 mm po celé délce těla. Motorola se chlubí, že v ideálním případě půjde s mobilem na 3G nepřetržitě telefonovat po dobu 17 hodin a 36 minut. Podle výsledků výdrže v našem testu Motoroly Razr můžeme matematicky odhadnout výdrž Razru Maxx při běžném používání na 3-4 dny, což je na výkonný dvoujádrový smartphone vynikající hodnota.

Zatím není jasné, zda se Razr Maxx dostane do prodeje přímo v České republice, minimálně v sousedním Německu si jej ale určitě bude možné zakoupit. Cena zatím oznámena nebyla, pod 15 tisíc korun se ale pravděpodobně nedostane.

Diskuze (34) Další článek: 3G na půl plynu? Stát může zabavit frekvence

Témata článku: Motorola, , , Motorola Razr, Motorola Razr Maxx, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Vynikající hodnota, Obnovený model, Motorola Razr +, Žiletka, Ráz, Razer, Odolná verze, Motorol, Motor, Pro +,