Motorola Rizr Z6: výkonnější vysouvání

Motorola včera představila nový telefon s vysouvací konstrukcí, který nese označení Rizr Z6. Navazuje tak na svého levnějšího a o něco méně vybaveného sourozence Rizr Z3.

Nový vysouvák od Motoroly se opět může pyšnit stylovým designem s povrchovou metalickou úpravou v šedé barvě. Podle tiskové zprávy se u tohoto telefonu konečně dočkáme vylepšeného uživatelského prostředí postaveného na bázi operačního systému Linux a Javy. Zlepšit by se měl telefonní seznam, funkce pro posílání zpráv i samotný pohyb v nabídce. Předpokládáme, že se bude jednat o stejné uživatelské prostředí, které již Motorola použila ve svém modelu Razr V3x.

rizr01.jpg rizr02.jpg rizr03.jpg

V oblasti funkcí zaujme dvoumegapixelový fotoaparát s diodovým bleskem a možností natáčet video. Telefon se přitom bude držet jako klasický fotoaparát. Pořízené snímky pak můžete přes Bluetooth ihned odeslat na tiskárnu. V nabídce nechybí také hudební přehrávač, který bude mít díky slotu pro paměťové karty microSD postaráno o dostatek místa pro hudební soubory ve formátu MP3, AAC, (e)AAC+, AMR, WAV, XMF a DMR. Hudbu bude možné poslouchat i ve přes stereofonní Bluetooth sluchátkách. Další výbava zahrnuje například e-mailový klient nebo mód letadlo. Na podporu sítí třetí generace Motorola bohužel zapomněla.

Motorola Rizr Z6 by se na trhu měla objevit v první polovině tohoto roku. Její cena zatím nebyla stanovena.

Diskuze (11) Další článek: Dva nové Walkmany Sony Ericssonu

Témata článku: Motorola, Motorola Razr, Motorola Razr V3x, Motorola Rizr Z3, Výkon, Rizr, Motorola Rizr, Vysouvání, Motor, Motorol