Motorola: telefony s rádiem dostupné všem!

Motorola představila osm nových telefonů – za všimnutí stojí čtyři levné novinky vybavené kvalitními displeji a rádiem.

Motorola včera večer představila osm nových telefonů. Po odhalení svých klíčových produktů na 3GSM kongresu se nyní zaměřila na levnější telefony určené k masovému prodeji. Rovnou musím předznamenat, že ceny nových telefonů zatím nejsou známy.

Motorola W218 – dobrý displej a rádio

Jednoduchý telefon klasické konstrukce, který si zájemce získá kvalitním aktivním TFT displejem a vestavěným rádiem. U levných podobných levných telefonů je bohužel stále nepsaným standardem displej pasivní, kvalitnější TFT displej s rozlišením 128 × 128 bodů a schopností zobrazit 65 tisíc barev by tedy mohl být dobrým lákadlem této Motoroly.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

Telefon je dále vybaven VGA fotoaparátem, jedním megabajtem paměti, kapacitou pro 500 jmen v adresáři a 750 textových zpráv. Telefon přijde na trh ve 2. čtvrtletí tohoto roku.

Motorola W360 – když chcete něco navíc

Pro trochu náročnější je určen model W360. Aktivní TFT displej má v tomto případě rozlišení 128 × 160 bodů, zobrazí 65 tisíc barev. VGA fotoaparát s čtyřnásobným digitálním zoomem zůstal zachován, stejně tak vestavěné rádio. Telefon má však větší vnitřní paměť, konkrétně 5 MB, a jako vyzváněcí tóny můžete nastavit zvuky nebo skladby v MP3 formátu.

04.jpg 05.jpg 06.jpg

U tohoto modelu uvádí výrobce i rozměry: 47 × 113 × 12 mm. A poukazuje především na velmi malou tloušťku, která dává na vědomí příbuznost s dražšími modely řady SLVR. Na telefonu dále najdete konektor pro připojení USB kabelu a záznamy v telefonu je možné synchronizovat prostřednictvím softwaru Motorola Phone Tools s počítačem. Telefon se dostane na trh ve třetím čtvrtletí.

Motorola W380 – rádio v levném véčku

Jednoduché véčko, které si vzalo několik typických designových prvků z legendárního Razru. Je vybaveno dvěma displeji – vnitřní je aktivní TFT s rozlišením 128 × 160 bodů, vnější displej je monochromatický a orientovaný na výšku. Toto řešení už jsme viděli u Peblu a zjevně se jedná o stejný displej.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Telefon je vybaven VGA fotoaprátem, vestavěným FM rádiem a chlubí se možností přehrávat MP3 soubory. Ty však využijete jen jako vyzváněcí melodie, protože telefon nemá dostatek paměti proto, aby posloužil jako přehrávač hudby. Telefon je možné synchronizovat s počítačem.

Na trh se dostane ve čtyřech barevných variantách: Silver Quartz, California Dream Fade, Fire Red a Stone Grey. Dostupný bude ve třetím čtvrtletí.

Motorola W395 – něco z Razru, něco z Krzru

Nový model W395 je velmi podobný na svého slavného předchůdce Razr V3. Ale po vzoru Krzru trochu zeštíhlel. Každopádně se jedná o cenově dostupný stylový telefon, který nese typické designové prvky klíčových modelů Motoroly. A tak například nechybí ani leptaná klávesnice.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Ve výbavě najdeme aktivní TFT displej (rozlišení výrobce neuvádí, proto předpokládáme 128 × 160 bodů), megapixelový fotoaparát, Bleutooth a slot pro paměťové karty microSD. Telefon má 5MB vnitřní paměti a dále v ní uchová 700 záznamů v adresáři. Mezi funkcemi najdete samozřejmě i organizér času a telefon je možné synchronizovat s počítačem. Na trh se dostane ve třetím čtvrtletí.

 


Následující telefony už se na náš trh nedostanou.

 

Motorola W355 – levné véčko pro Asii

Tento telefon se nás netýká. Atraktivní véčko, u kterého vnější displej nahrazují svítící symboly jako u modelu W220, pracuje v sítích CDMA a je tedy určen pro asijské trhy.

07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg

Motorola W385 – s vestavěnou navigací

Atraktivní véčko konstrukčně vychází z modelu W380. Výbava však povyrostla o dva zásadní prvky – tím prvním je Bluetooth, druhým pak podpora lokalizační služby aGPS. Ta je dostupná jen na některých trzích a na ty se bude nová Motorola dodávat. S prodejem u nás nepočítáme.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Motorola MotoRokr Z6m – asijský Rokr dostal jack

MotoRokr Z6 se měl původně jmenovat MotoRizr Z6, ale výrobce se nakonec rozhodl udělat z tohoto telefonu hudební mobil. Předpoklady k tomu má dobré. Inovovaný model s názvem Z6m je určen pro asijské sítě CDMA, na našem trhu se s ním proto nesetkáme. Kromě podpory jiného typu sítě však novinka nese i jednu další drobnou inovaci – je vybavena klasickým 3,5mm jackem pro připojení sluchátek. Ostatní výbava je stejná s klasickým MotoRokrem Z6.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Motorola MotoRazr Maxx Ve

Poslední představenou novinkou je upravená Motorola Razr Maxx pro operátora Verizon. Úprava zaujme především grafikou a zvuky ve stylu Formule 1.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Diskuze (19) Další článek: Sony Ericsson Z310i: jde to i bez multimédií (test)

Témata článku: Motorola, , Motorola Razr, Motorola Razr Maxx, Motorola Razr V3, Motorola W218, Motorola W360, Motorola W380, Motorola W395 , Motorol, Typický design, Leptaná klávesnice, Bleutooth, Vestavěné rádio, Telefon, Motor, Nepsaný standard, DOS, Následující telefon