Motorola v60 – luxusní prcek do kapsy

Není tomu ani měsíc, co jsme psali o uvedení mobilu Motorola v50 a už je další véčko: v60. Je ještě hezčí a stylovější.
Není tomu ani měsíc, co jsme psali o uvedení mobilu Motorola v50 a už je další véčko: v60. Je ještě hezčí a stylovější.

Nová Motorola v60 je hodně podobná typu předchozím véčkům (např. v50) a modelům Star TAC jak provedením odklápěcího krytu, tak lesklou povrchovou úpravou. Na první pohled vás zaujme nápadně velká anténa a přítomnost dvou displejů. Jeden velký je umístěn uvnitř telefonu obdobně jako u Star TACu nebo starších véček, druhý, menší displej, najdete na krytu telefonu a je viditelný v zavřeném stavu. Tím byl odstraněn největší neduh véček a StarTACů, kde jste neviděli, kdo volá do doby, než jste telefon otevřeli. Pokud byste navíc měli aktivován aktivní flip, přijali byste hovor už jen odklopením krytu. Motorola však nebyla první, kdo přišel se dvěma displeji – podobné řešení má i Samsung SGH-A288.

Telefon obsahuje prohlížeč wapových stránek stejně, jako v50. Podporuje rychlé datové přenosy technologií GPRS; to je velký rozdíl oproti v50. Šedesátka je tak prakticky třetím mobilem Motoroly, který tyto rychlé datové přenosy podporuje. Dalšími jsou Timeport P7389i a Timeport 260. Údajně však nepůjde pomocí GPRS wapovat.

Paměť telefonu je schopna pojmout až 500 (oproti stovce u v50) položek telefonního seznamu nezávisle na počtu položek uložených na kartě SIM. Můžete používat obvyklého hlasového vytáčení, které však u telefonů této značky nikdy nepatřilo k nejlepší (nejinak je tomu i u v50). Hlasové funkce můžete použít i pro procházení menu; zde umožňuje vytvořit jakési hlasové „záložky“, které umožní rychlý přístup k vybrané volbě. Vyzváněcí melodii můžete zvolit ze 64 připravených nebo si vytvořit jednu vlastní. To je velký posun oproti starším modelům Motorola, které tvrdošíjně zvonili pouhou jedenáctkou melodií.

Motorola V60 je jistě zajímavý telefon, který však přijde na trh příliš pozdě – uvedení na americký trh je plánováno až na léto 2001, v Evropě pak ještě o něco později – vždyť nepřináší nic nového a konkurence má srovnatelné telefony již na trhu. I tak půjde o mobil, který si koupí ti, co se chtějí odlišit. Hlavním předpokladem je ovšem nabitá prkenice.

Poznámka: Další informace, jako hmotnost, baterie, pohotovostní doba nebo velikost zatím nejsou známé - je pravděpodobně příliš brzy na to, abychom chtěli po Motorole nějaké podrobnosti.

Diskuze (10) Další článek: Bezdrátová technologie Bluetooth se zatím zdrží

Témata článku: Motorola, , Motorola V50, Motorola V60, Motorol, Velká anténa, Luxusní, Lux, Prcek, Motor