MyPhone S-Line: překvapení v nižší třídě [recenze]

Další velká placka míří do střední třídy, sází na dobrý poměr ceny a výkonu. Má za necelých šest tisíc co nabídnout?
Kapitoly článku

Multimédia

Na multimédia je myPhone připraven v podobně střídmém duchu jako u aplikací obecně. Přehrávání hudby zastane stejnojmenná základní aplikace, Hudbu Play je případně potřeba doinstalovat. Náročnější diváci, kterým na videa nebudou stačit možnosti přehrávače videí v rámci Galerie, budou muset sáhnout po některém ze sofistikovanějších přehrávačů.

Telefon disponuje klasickým FM rádiem. Zobrazí RDS, jeho prostředí je jednoduché, přehledné, k případnému poslechu budete muset doplnit jenom vlastní sluchátka, která v krabičce chybí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Aplikace Hudba • FM rádio

Na danou cenovou kategorii nelze mít ke zvukovému výstupu připomínek. Podle osobních preferencí možná budete postrádat výraznější basy (středy či výšky), subjektivně působí výstup vyrovnaně. Případné drobné korekce lze realizovat v rámci některých přehrávačů.

Díky kvalitnímu displeji lze telefon velmi dobře použít i v roli přenosného přehrávače videa. Poradí si i s řadou videí v plném HD, pouze u těch nejnáročnějších se setkáte se zasekáváním a výpadky zvuku. U filmů v rozlišeních odpovídajících displeji byste neměli narazit na situaci, kdy by si telefon se souborem neporadil.

Fotoaparát

Prostředí fotoaparátu je přehledné, u levého kraje najdete voliče základních režimů, v pravém rohu nastavení blesku a přepínač mezi přední a zadní čočkou. Veškerá nastavení realizujete v dialogovém okně se třemi kartami, jednotlivé volby se pak zobrazují v menším okně. Na řešení prostředí by se dalo leccos zlepšit (například uživatelsky měnitelné volby u levého okraje), u konkurence však narazíte i na méně praktická řešení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prostředí fotoaparátu a nastavení fotoaparátu

Po nastavení parametrů fotek a videí můžete rovnou začít pořizovat obrazový materiál. Mezi fotoaparátem a kamerou se nemusíte komplikovaně přepínat, jednoduše použijete příslušnou spoušť.

Ukázkové fotografie:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Maximální rozlišení fotek je 8 megapixelů. Kvalitou se řadí spíše do průměru, nechybí jim ostrost, detaily také nedopadly zle (mohly by být ale prokresleny ještě lépe), barvy jsou i při dobrých světelných podmínkách bledší. Ostré syté barvy dostanete jen na přímém slunci. Velkou slabinou fotoaparátu jsou ostré přechody mezi tmavými a světlými plochami – světlé budou přepálené nebo na tmavých nic neuvidíte. Šum je na snímcích ojedinělý.

Ukázkové video:

Na snímcích i na videu je znatelný mírný nádech do červené uprostřed snímků a do zelené na okrajích. Může se však jednat o problém pouze testovaného kusu. Video můžete točit v plném HD a v dobrých podmínkách lze vytvořit i lepší obraz než v případě fotoaparátu.

Závěr

MyPhone S-Line přijde podle stránek výrobce na 5 800 korun, lze jej ale sehnat i o šest set korun levněji. Není to žádný extrémní přeborník ve výkonu, má svoje limity, s každodenní zátěží si ale poradí zcela hravě. Design je čistě subjektivní záležitostí, z praktických funkcí budete nejspíš postrádat notifikační diodu a fotoaparát vás svými výsledky patrně nenadchne.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud netrváte na špičkovém fotoaparátu, MyPhone S-Line by vás neměl zklamat

Za pochvalu určitě stojí povedený displej, střídmý přístup výrobce k úpravám systému a minimalistická volba aplikací. Nadstandardní příslušenství v podobě krytu a ochranné fólie na displej se může hodit, k používání vás nikdo nenutí. Pokud telefon vybavíte paměťovou kartou a sluchátky, velmi dobře poslouží i jako multimediální přehrávač.

Přestože MyPhone vysloveně nepřekvapil nějakou specialitou, nabízí dobrý poměr ceny a výkonu. Jednotlivé dílčí části fungují dobře nejen samostatně, ale i jako celek, což není vždy pravidlem. Pokud překousnete slabší foťák, nelze MyPhonu v této cenové hladině nic zásadního vytknout. Ve srovnání s produkty tohoto výrobce před několika lety je S-Line raketovým posunem kupředu.

Plusy:

  • Velký kvalitní displej
  • Bonusové příslušenství
  • Minimální úpravy systému
  • Velmi střídmá aplikační výbava

Minusy:

  • Chybí notifikační dioda
  • Rozdílná velikost SIM
  • Pouze průměrný fotoaparát

Témata článku: Myphone, , , , MyPhone S-Line, Samsung Galaxy, Překvapení, Velký akumulátor, Bílé podsvícení, Dílčí část, Subjektivní záležitost, Chránící záda, Vyzváněcí profil, Softwarová výbava, Napájecí MicroUSB, Lešticí hadřík, Bohaté příslušenství, Pře, Odpovídající displej, Barevné ladění, Prstoklad, Bonusové příslušenství, Aplikační nabídka, Havárie, Prvotní aktualizace,