Na čem hrát nové hry: Nový Xbox One X vs. herní počítač

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 11

Názory k článku

avatar
01. 02. 2018 19:16

Tak zrovna Xbox a PC mi přijdou jako dvě naprosto nesrovnatelné věci. Nicméně pro větší účelnost bych určitě volil PC.. zrovna se chystám, že si domů koupím herní notebook, a díval jsem se, že na Alze mají dost zajímavé akce - https://www.letakomat.cz/alza/herni-reznicina-od-p... ... - takže to určitě nebude snadné rozhodování.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 07. 2017 07:28

Je kazdeho vec, co si poridi. Nicmene mne vyrazne vic vyhovuje PC a to hned z nekolika nasledujicich duvodu:- konzole maji uzavreny system, do nehoz nemohu zasahovat a upravovat jej
- cena her na konzole je v porovnani s PC vyrazne drazsi (cca o 30%)
- na konzoli musite platit clenstvi pro multiplayerove hrani
- nelze pripojit klavesnici a mys
- RTS jsou na controlleru prakticky nehratelne
- konzole neni multiplatformi a nelze na ni delat pracovni veci
- musite dokoupit televizi, ktera je obvykle drazsi nez monitor k PCOproti tomu PC ma pro me vyhody:- otevreny system (muzu si nainstalovat vic operacnich systemu)
- nizsi cena her nez na konzolich
- zadne poplatky za clenstvi podobne tem na konzolich (s vyjimkou individualnich her, napr. World of Warcraft)
- muzete pripojit controller, volant a dalsi periferie
- vetsi skala her nez na konzolich
- na PC muzete i pracovat
- monitory jsou levnejsi nez TV k playstationum (samozrejme muzete koupit i monitor ke konzoli)Jedina nevyhoda PC je porizovaci cena v zacatku, kdy muzete za aktualni sestavu zaplatit 20000-30000. Cena se vam ale vrati behem nakupu her a navic si muzete PC prubezne upgradovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 06. 2017 09:19

Cena her roli nehraje, po dohrání vyměním nebo prodám a za novou doplatím 200-300kč a hraju dál. Nevidím důvod doma skladovat desítky her na polici. Rozhodně se tu nehodlám pouštět do debat jestli je lepší PC nebo konzole, každopádně by asi bylo fér započítat cenu alespoň průměrné 4K TV což podle mě hodí 18000 až 30000tis. Osobně hraju na PS4 a uvažuju nad X. Proti PC nic nemám, na PC jsem začínal a uznávám, že má své výhody.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 06. 2017 18:28

To byl teda rozhovor uplna tragedie. :D To ze uz dneska na boxu mas pusteny stream, kecas s kamosem a u toho hrajes je snad jasny. To ze na kompu je vic her, protoze strategie je jasny taky. Co se tyce obyc AAA titulu tak je to +- stejny graficky. wildlands, division, zaklinac, battlefield nadhera. Az na to ze aby to bylo tak krasny, tak si na pc zaplatis. Xbox one ted sezenez tak za 5k. Vyhody jsou jasny zapnes stahnes hrajes, multak jede stream jede, pekne z gauce. Osobne uz jsem pc prodal protoze na co. V praci sedim za notasem. Doma mi vrni NAS a ten zvladnu obslouzit pres tablet,mobil nebo tv. Nechci sedet za stolem a neco resit na to uz sem starej. Jasne chapu ty co pc musi mit skrz praci, nebo to zerou a potrebuji dycky to nejlepsi. Nesmim samozrejme zapomenout na LoL, WoW, Diablo tam uz je to diagnoza. Jo a zajimalo by me kolik lidi na pc si ty hry kupuje-nestahuje a muze hrat multak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 06. 2017 01:38

Dobrý no. Evidentně pánové neví, co ještě dělá cenu onoho pc a konzole.
Konzole je levná, ale hry jsou tak o 30-35 % dražší než na pc. Kupte si pár her na konzoly a máte nový pc.
Multiplayer - Pokuď je mi známo, tak u většiny konzoly se musí platit za multiplayer, třeba u PC se mi to ještě nestalo.
Já mám třeba pc z roku 2015 za cca 14 tisíc, ale ještě dodnes se mi nestalo, že by se mi nějaká hra extrémně sekala, ba naopak mi hry i ty nejnovější jedou pěkně.
Abych to zkrátil, nemůžete srovnávat cenu konzole a pc.
A navíc si můžete i přeci k pc dokoupit gamepad.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 06. 2017 20:06

Nemůžu přeci srovnávat herní počítač a konzoli? Jsou to dvě různé cenové kategorie. Pro pořádné pařmeny na PC vždy zvítězí PC. Ale ti jsou ochotni za své miláčky utratit velké peníze. Ale když vezmu konzoli za 10 000 Kč a počítač za 10 000 kč. Bude herní zážitek co se týče plynulosti hry, detailů atd stejný? A to ještě záleží na zobrazovači na kterém si to zobrazím? Zase tu jsou velké rozdíly.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 06. 2017 15:45

Pan Polesny by si mel neco nastudovat a hlavne vyzkouset aby pochopyl rozdil mezi PC a konzolema a nesiril nesmysli. Dlouha leta ( je mi 40 ) hraju na PC a vzdycky to pro me bylo to nejlepsi at uz se vyberu her tyce nebo toho ze na PC muzete delat spoustu jinych veci co konzole neumi. Ale abych trochu vysvetlil rozdil mezi PC a konzolemi z meho pohledu rekl bych docela naruziveho hrace:
nejvetsi rozdil je v grafice a plinulosti her, je vseobecne znamo zeptej te se hernich vyvojaru ze konzole (mluvim o soucasnych PS4 pro XBOX one a neverim ze s novym XBOXEM se to vyrazne zmeni) jsou nekde v polovine vykonu dobreho herniho PC jak vy rikate za 30k. Po dlouhe dobe jsem se prekonal a koupil PS4 pro abych pravdu rekl hlavne k vuli hre Horizon Zero Dawn.Takze jsem zacinal srovnavat kavalitu konzole a her prave kvuli vyhledu do budoucna ze bych mozna uz nemusel investovat do draheho PC. A mohu vam rict ze rozdili jsou velke pravda zalezi jak a na co jste hodne zvykli ale rozdil v kvalite her a grafice je velky a kdyz si na konzoli zapnete nekterou dnesni hru tak na PC vypada o rad lepe. Priklad dam na ne nejnovejsi ale porad jedne z nejlepe vypadajicich her Zaklinac 3 ale ad mluvim o Dragon Age Inqusition,Diablo 3,Dragon Soul 3 nebo Assassin Creed ale plati to o jake koliv lepsi hre. Takze rozdily jak je vidim ja: Mate herni PC dejme tomu za vasich 30-35k kdyz si nainstalujete zmineneho Zaklinace 3 muzete si dovolit nastvit detaili na nejvissi uroven v rozliseni treba 2560x1440 a mate takovy zazitek z grafiky co jste jeste nevideli, vsechno v 60 FPS vyhlazovani, dohlednos maximalni kvalita textur proste vsechno na FULL. ( Ani na youtube se to neda srovnat podel gameplayu protoze po te google konverzi vypadaji vsechna videa mnohem hur) A ted si predstavte co mate za hardware v PC aby vam to takhel bezelo priklad: i5 nebo i7 grafiku 1080 nebo 1070 disk nejlepe SSD. A jaky hardware je v konzolich?.... A proto ta sama hra na konzolich vypada nasledovne: rozliseni 1920x1080 v lepsim pripade, FPS 30 vic ani omylem a 30 vs 60 je sakra znat u jakekoli hry ( pro me dulezitejsi plynulost jak par detailu navic). Dale, kvalita textu je mnohem slabsi i kdyz hra bezi jen ve 1920x1080, dohlednost je orezana a doskakovani textur ktere jsou od vas jen par metru taky neni prijemne, vyhlazovani na to snad u vsech konzolovych her muzete take zapomenout, a jde o taky hodne viditelny rozdil i kdyz na TV z urcite vzdalenosti je to lepsi. Nacitani ( Loading her )vetsina konzoli ma stale pomale HDD( notebookove 2,5 ) a i kdy treba PS4 slim ma SSD nebo si ho sami vymenite moc si nepolepsite protoze procesor to proste rychleji nenacte a rozdili jsou v par procentech, na rozdil od PC kde je SSD hodne hodne znat. Proste kvalita grafiky je na stejne hre mnohem nize a vy tak prijdete o veskere detaili a nove technologie v grafice protoze na konzlovich hrach proste nejsou videt k vuli chybejicimu vykonu. Dalsi nevyhoda je ze na konzolich si v hodne pripadech nemuzete hru ulozit kdy se vam zachce. Dalsi rozdli je v cenach her nove titulu bezne stoji na PS storu kolem 1500kc a dlouho si drzi stejnou cenu kdez to tu samou hru na PC koupite kolem 900-1000 kc a zlevnuji rychleji.
At si tvrdej vyrobci ze je v nove konzoli o X procent zase rychlejsi procesor i grafika nikdy se to ani z 60% neblyzi tomu co je v PC. Reknete ze je to vsechno vcetne her lepe optimalizovane ale zeptejte se vyvojaru co jim to da zabrat aby ta sama hra alespon nejak bezela na konzoli, vsichni vam reknou ze jim chybi vykon ktery dnesni konzole porad nemaji. A proc nemaji to je podle me jednoduche, kdyby meli alespon podobne komponenty jako jsou v PC vmestnat do tak maleho prostoru jaky maji konzole tak neni sebemensi sance to vsechno uchladit a vetsi skrin neudelaji protoze by to uz bylo moc veleke a nevzhledne a hlavne uz by konzole nevysla 10 tisic ale minimalne na 20. A koupit konzoli za takovou castku bez moznosti upgradu HW a moct na ni jenom hrat to by asi malo kdo koupil. Ano da se pouzit jako mutimedialni centru v obyvaku, ale zkousel jste to nekdo ovladat ty strasne aplikace ala Youtube gamepadem, a rychlost konzolovych system take neni nic vzrusujiciho. Pan Holcik mluvil o vetsim vyberu her coz je taky velky rozdil, je pravda ze dnes uz je hodne her na vsechny platformy ale vyber neni zdaleka tak velky jak na PC. Tak treba strategie, zadna me na konzole nenapada a ani si ji nedokazu predstavit ovladat gamepadem a to jseme u toho co zminil pan Polesny ze jsou prece periferie pro konzole, ano nejake jsou a znate nekoho kdo je pouziva?? Je to nesmysl, lide co hrajou na konzolich hrajou vetsinou z pohodli gauce pochopitelne a dokazete si predstavit ovladat konzoli z gauce mysi a klavesnici? BLBOST. A jsou i jine zanry kterych je na konzole malo.
Dalsi vec hrani online, je hodne her ktere muzete hrat online ale komunikace je dalsi trochu problem konzoli a to hlavne z duvodu komunikace. Asi vite ze psani na gamepadu moz rychle nejde a kdyz si s nekym chcete rozebrat treba strategi boje nebo fightu tak na vas nikdo 15 minut cekat nebude nez to natlacite na gamepadu. Vim muzete komunikovat pres mikrofon ale z vlastni zkusenosti vim ze z cizimi se vam hned mluvit nechce zvlast kdyz hrajete z hracema z jinych zemi. Ale aby to nevypadalo ze jsem proti konzolim zaujaty protoze nejsem jen vidim hodne rozdilu a nevyhod oproti PC. Osobne hraju na PS4 pro jen hry ktere nejsou na PC napriklad zmineny Horizon Zero Dawn coz je mimochodem vyborna hra a podle me nejlepe vypadajici hra na konzole. Opravdu fantasticke technicke zpracovani a muzu v klidu rict ze na urovni PC az si rikam ze kdyz to dokazaly ve studiu Guerrilla ze to nedokazou ostatni, opravdu fantasticka grafika. Nebo Bloodborne, Last of Us a jine hry ktere na PC nejsou ale jak jsem rikal rozdil mezi PC je stale velky. Proto kdyz vyjde nova hra co me zajima rozhodne si ji koupim radeji na PC nez konzoli. Omlouvam se za moji stilistyku a pravopis ale moc casto nepisu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 06. 2017 14:58

To je ta nejtrapnější debata pc vs xbox one x,ukažte parametry tý konzole a zasmějeme se společně.Nejlepší věta - Na pcčku si to můžeš dělat ručně...Proč bych měl dynamicky měnit obraz z fullhd na 4k,když můžu mít nativní 4k..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor