Na co se zaměřit při výběru Android telefonu do sedmi tisíc?

Sháníte telefon pod sedm tisíc korun, který bude mít elegantní design a odpovídající poměr cena výkon? Zaměřte se na následující parametry a vyberte si ten pravý smartphone pro vás.

Výkon telefonu

Rychlý telefon a jeho výkon by měl být takový základ. Většina smartphonů v této kategorii má 3GB operační paměť doplněnou o interní paměť 32 GB. Výjimkou je Honor 8X a snad už jen jeden další telefon do sedmi tisíc korun, které mají 4GB operační paměť a interní paměť 64 GB. Podívejte se také na možnost rozšíření paměti o microSD, abyste měli prostor, kam své fotky a soubory ukládat. Nicméně tyto parametry je při výběru nového telefonu potřeba porovnávat i s těmi dalšími.

Výdrž telefonu je pro mnohé dokonce rozhodujícím faktorem při výběru telefonu. V cenové kategorii telefonů do sedmi tisíc korun převládají telefony s bateriemi o kapacitě kolem 3000 mAh. Mezi ně se řadí třeba Samsung Galaxy A6 a Nokia 6.1 nebo Xiaomi Mi A2, ten má výdrž 3010 mAh. Telefon s největší kapacitou baterie je však Honor 8X s 3750 mAh a při sledování videí vydrží telefon nabitý více než 15 hodin.

Operační systém

Při výběru telefonu se zaměřte také na jeho na operační systém nebo možné aktualizace. Operační systém Android 8 je základ. Při výběru volte ideálně novější aktualizace Android 8.1. Tím v této cenové kategorii disponuje Honor 8X a snad už jen jeden další model v téhle kategorii.

Velikost rámečků a design

Kovový nebo skleněný? Parametry designu necháme na každém z vás. Komu se líbí skleněný design, pro toho je ideálním kandidátem Honor 8X, který je v prodeji i v originálním červeném provedení.

O co se v poslední době snaží většina výrobců jsou telefony bez rámečků. Pomyslným výhercem ve velikosti displeje v porovnání s tělem telefonu je Honor 8X, u kterého je tento poměr 91 %. Ostatní telefony v této kategorii mají tento poměr mezi 84 % a 87 %.

Umělá inteligence při focení

Duální fotoaparáty se dostaly i do střední třídy proto při volbě telefonu volte právě modely s dvěma čočkami na zadní straně. Umělá inteligence je novinkou napříč dražšími telefony. Dorazila i do kategorie telefonů do sedmi tisíc korun a pochlubit se jí může Honor 8X. Umělá inteligence například při focení eliminuje třes rukou při dlouhých expozicích pro dosažení lepších výsledků optické stabilizace.

Čtečka otisků prstů a odemykání obličejem

V neposlední řadě je tu také funkce odemykání telefonu pomocí čtečky otisků prstů. Ta už nechybí žádnému telefonu ve vyšších třídách telefonů. Populární je také odemykání telefonu na základě rozpoznání obličeje.

Koupě nového telefonu je náročný proces, který není radno podcenit. Každému vyhovuje něco jiného, pro každého také něco jiného je, Telefony mohou být také ve výsledku využívané různě nebo různě často. I proto je třeba nejdříve zhodnotit, pro koho telefon je a k čemu bude primárně sloužit. Pak se hodí dát pro vás důležité parametry u různých telefonů vedle sebe a porovnávat a porovnávat. A pak už je to jednoduché. Ten nejlepší vyhrává!

Klepněte pro větší obrázek
Další článek: Týden mobilně 458: Nečekaný Honor a srovnání 9 Androidů do 4 000 Kč

Témata článku: Honor, Honor 8X