Na telefony Sony Ericsson lze zaútočit přes Bluetooth

Francouzská společnost FrSIT zabývající se bezpečností internetu a bezdrátové komunikace objevila bezpečnostní mezeru v zabezpečení bezdrátového rozhraní Bluetooth v telefonech Sony Ericsson. Zároveň přišla se stejným zjištěním i dánská bezpečnostní společnost Secunia. U nás na problém upozornil server Novinky.cz.

Chyba spočívá ve schopnosti příjmu speciálních kódů, respektive programů, na které telefon zareaguje. Útočník tímto způsobem může až na vzdálenost deseti metrů postiženému telefon například zcela zablokovat nebo na displeji zobrazit bílou plochu. Na chybu se přišlo při testování softwarem Bluetooth Stack Smasher s telefony Sony Ericsson K600i, V600i, W800i a T68i. Dá se předpokládat, že stejný problém budou mít i ostatní modely značky Sony Ericsson vybavené Bluetooth.

Pravděpodobnost, že by vám tímto způsobem telefon někdo napadl, je v podstatě nulová. A i kdyby váš telefon při nějaké návštěvě hackerského doupěte někdo napadl, stačí jej restartovat a bude fungovat dál. Mezera v zabezpečení ale existuje a výrobce již proto pracuje na její nápravě.

Diskuze (19) Další článek: Stránky Vodafonu se mohou zaseknout v časoprostorovém kontinuu

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Sony Ericsson K600i, Son, Telefon, Bluetoot, Eri, Francouzská společnost, Přes Bluetooth, Blue, BLU, Pře