Narodila se JavaZóna, server pro J2ME vývojáře a free JAVA hosting

-PR- Tvůrci serverů www.mojelogo.cz, www.sluzba.cz a systému SMS Server (www.smsserver.cz) spustili nový projekt s názvem JavaZóna, nabízející bezplatný JAVA hosting pro mobilní aplikace a hry.

K čemu je vlastně JavaZóna?

Na server můžete nahrát libovolnou JAVA aplikaci a následně ji jednoduše stáhnout z WAP serveru wap.mojelogo.cz (sekce JavaZona) do mobilu. V budoucnu bude server poskytovat i další zajímavé služby.

Jak postupovat?

Aby bylo možno vkládat na server JAVA aplikace, je potřeba se nejprve zaregistrovat. Registrace je velmi jednoduchá a rychlá a nejsou vyžadovány žádné osobní údaje. Je nutno zadat pouze tři základní údaje:

  • Jméno uživatele - mužete použít libovolné přihlašovací jméno.
  • Kód uživatele - slouží jako heslo pro přihlašování do WWW JavaZóny.
  • WAP kód - je heslem, které umožňuje stahovaní vložených aplikací z WAP serveru wap.mojelogo.cz.

WAP kód má velký význam, protože slouží jako ochrana před nežádoucím stažením Vaší aplikace z WAPu. Download aplikace je umožněn pouze uživateli, který zná tento Váš kód.

Jaký má JavaZóna smysl?

1. Na internetu lze nalézt nepřeberné množství freeware JAVA aplikací pro mobilní telefony. Všechny ovšem nelze do mobilu nahrát, protože kapacita paměti telefonu je omezena. JavaZońa Vám bezplatně poskytne prostor pro hry a jiné užitečné aplikace, které chcete mít "po ruce". V okamžiku kdy Vás přepadne neodolatelná chuť hrát hru, kterou  v paměti právě nemáte, tak si ji prostě stáhnete ze své JavaZóny.

2. Při programování aplikací pro mobilní telefony se každý vývojář dostane do stádia, kdy je potřeba dílo vyzkoušet na skutečných telefonech. Ukončit vývoj testem na emulátorech nelze, protože na skutečných mobilech se aplikace velmi často chová jinak. JavaZóna tedy vývojářům poskytuje prostor, kam lze program umístit a následně jednoduše stáhnout do mobilního telefonu. Velmi často zkouší aplikaci více testerů a tímto způsobem je možno aplikaci všem předat k vyzkoušení.

3. JavaZóna eliminuje časté problémy se stahováním aplikací a je spolehlivá. Chcete například nahrát do mobilu hru a nemáte kabel nebo Váš telefon stažení přes kabel vůbec neumožňuje. Řešením je JavaZóna, protože kabel nepotřebujete. Stává se také, že stáhnete z internetu aplikaci (soubory JAR a JAD) a přesto trvají potíže s instalací. Mnohdy jsou problémy způsobeny pouze nesouladem obsahu JAD (descriptor) a JAR (JAVA archiv) souboru. Problém opět řeší JavaZóna, protože soubor JAR při uploadu kontroluje a soubor JAD generuje automaticky v závislosti na obsahu JARu.

Něco ze zákulisí

JavaZóna byla dříve využívána pouze pro potřeby vývojářů a testerů JAVA aplikací. Aplikace jsou již ve stádiu zrodu průběžně testovány prostřednictvím JavaZóny majiteli vhodných mobilních telefonů, kteří se nacházejí na různých místech republiky.

JavaZóna byla použita při průbežném testování úspěšné hry MANIC MINER, byla použita při testech velmi povedené aplikace ALCOHOL METER, kterou vytvořil Radim Tlustý. I v současné době uchovává několik her, které budou brzy k mání na serveru :-)mojelogo. Všichni, kteří čekají na kvalitního JAVA-Email klienta se velmi brzy dočkají, protože jej právě dokončuje Lukáš Pokorný a vybraní testeři jej právě stahují z JavaZóny.

Diskuze (7) Další článek: Alcatel One Touch 320: první informace

Témata článku: , , , Server, Host, Národ, Vývoj, Free, Vývojář, F +, Free +, Pro +