Motorola Razr 3 zaútočí ve velkém stylu. Těšte se na nový design bez výrazné brady a špičkový procesor

  • Motorola chystá nástupce véčkového Razru
  • Bude se výrazně podobat Galaxy Z Flip3 od Samsungu
  • Motorola konečně vsadí na špičkový čipset

Oživeno 25. května:

Připravovaná Motorola Razr 3 se konečně ukázala i na Twitterovém kanálu @evleaks. Na krátkém animovaném gifu je vidět design telefon v rozevřeném a zavřeném stavu, který prozrazuje mnohé. Zaprvé, Motorola konečně radikální změní design, takže tradiční a nevzhledná velká „brada“ bude tatam. Novinka bude spíše připomínat skládací véčka od Samsungu, což určitě příliš nenadchne ty, kteří s nostalgií vzpomínají na „žiletky“ řady Razr, Krzr, Rizr, které se na trhu objevilo mezi léty 2004 až 2006.

Klepněte pro větší obrázek
Toto je vnitřní displej chystané Motoroly Razr 3, překlad bude i nadále vidět, už by však neměl být tak výrazný, jako dříve...

Véčko dostane dva hlavní fotoaparáty a také daleko větší vnější displej. Na tom vnitřním s vycentrovaným průstřelem sice není moc dobře patrný překlad, ovšem kvalitnější fotografie prozrazuje, že v displeji překlad vidět skutečně je, nebude však až tak výrazný, jako dříve. Čtečka otisků prstů pak bude umístěna v bočním tlačítku. Výbavově Motorola konečně povýší, protože nové véčko již nepoběží na čipsetu střední třídy, ale rovnou na nejvýkonnějším Snapdragonu 8+ Gen 1.

V novém Razru čekejte vylepšený procesor Snapdragon 8 Gen 1:


Původní článek vyšel 8. května s následujícím nadpisem:

Nástupce skládacího Razru uniká na prvních snímcích. Motorola chystá také „rolovačku“

Motorola Razr (2019) a Samsung Galaxy Z Flip byly skládací véčka první generace, které si před dvěma lety na trhu vzájemně konkurovala. Zatímco Motorola záhy přišla s 5G variantou, Samsung kontroval s podstatně vylepšeným Galaxy Z Flip3. Nové skládací véčko Razr, které je známo pod kódovým označením Maven, má tentokrát, a zcela nepřekvapivě, velmi blízko právě ke skládacímu Samsungu. A to potvrzují i první živé fotografie.

Na nich je vidět v zavřeném stavu spíše čtvercové zařízení, které v mnohém připomíná řadu Z Flip. Vnější kryt je celý schovaný za sklem, v němž jsou umístěny dva fotoaparáty, přisvětlovací dioda a vnější displej. Ten bude zřejmě daleko větší, než u véčka od Samsungu. Hlavní 50Mpx foťák (F1.8) by měl doplnit 13Mpx snímač, který poslouží jako širokáč a současně i jako makro. Véčko přišlo o tradiční „bradu“, vnitřní skládací displej by měl nabídnout rozlišení Full HD+ s průstřelem pro 32Mpx selfie.

Telefon by měl běžet na Snapdragonu 8 Gen 1 či Snapdragonu 8 Gen 1+, ovšem protože se plusová varianta přesouvá až na druhou polovinu roku, zřejmě véčko dostane první zmiňovaný čipset. I tak je to oproti stávajícím Razrům, které byly postaveny na čipsetech střední třídy, výrazný krok kupředu. Paměťové konfigurace mají být 8/256 a 12/512 GB. Véčko se má dostat do prodeje v černé a v modré, a to koncem července či začátkem srpna. Telefon se bude nejprve nabízet v Číně, odkud se jeho dostupnost záhy rozšíří do zbytku světa. 

Rolovací Motorola Felix

Podle zdroje pracuje Motorola i na svém vůbec prvním rolovacím telefonu, jemuž se přezdívá kódovým označením „Felix“. Telefon naváže tam, kde skončilo Oppo (koncept X 2021) a LG (téměř finální model LG Rollable). A zatímco tato zařízení využívala rolovací mechanismus k roztažení displeje do šířky, Motorola jej bude protahovat do výšky. V neaktivním stavu bude zhruba třetina displeje „namotána“ ve spodní části zadního krytu, a vysunete si ji až v případě potřeby. 

A zatímco se ostatní výrobci snaží do kapesní formy složit co největší displeje, Motorola chce zachovat kapesní rozměry skládacích telefonů, a větší displej je jen bonusem navíc. Véčko Felix je však stále ve velmi časném stádiu vývoje, takže software pro véčko musí být testován na upraveném modelu Edge 30 Pro. Tou největší novinkou se kterou přišel už Android 12, je práce se sekcemi displeje, resp. deaktivace části plochy, která je zasunutá v telefonu. Pokud se rolovací Motorola objeví na trhu, dříve, než za rok, to rozhodně nebude...

Intro video skládací Motoroly Razr:

Zdroj 91mobiles

Váš názor Další článek: Jak zpestřit nudné smartphony. Tohle jsou nejpovedenější limitované edice a netradiční spolupráce posledních let

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Motorola, Samsung, , , , , , , , , , , , Full HD, Styl, Nástupce, Displej, Čipset, Rizr, Tata, Telefon, Razru, Procesor, LG Rollable, Motorola Razr +,