Nautiz X7: outdoorový Windows Phone s brněním

Společnost Getag představila nové MDA zařízení Nautiz X7, určené do nejtěžších podmínek. Softwarovým základem je Windows Mobile 6.1 Professional a výpočty provádí 806 MHz procesor Xscale, který pro práci využívá 128 MB operační paměti. Vnitřní paměť má 4 GB a lze ji rozšířit o SD kartu. Standardní Li-ion akumulátor s kapacitou 5600 mAh je základem pro dlouhou práci v terénu.

Nautiz X7 zároveň podporuje GSM / UMTS připojení, disponuje bezdrátovým standardem Bluetooth 2.0 EDR a Wi-Fi 802.11 b / g. Zajímavostí je podpora USB host, což dává možnost připojit k tomuto zařízení USB periferie (např. klávesnici). Netradiční je 9-pinový konektor sériového portu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nautiz X7 v plné kráse

Údaje se zobrazují na 3,5 palcovém aktivním dotykovém displeji s VGA rozlišením 480 × 640 bodů. Zobrazuje 262 tisíc barev, disponuje technologií TMR s LED podsvícením a nezapomnělo se ani na antireflexní vrstvu. Kromě dotykového displeje se zařízení ovládá i hardwarovou klávesnicí.

Z výbavy je ještě zajímavý integrovaný elektronický kompas, výškoměr či akcelerometr. Ve výbavě výrobce zmiňuje i čtečku RFID a skener čárových kódů. Zatím není zřejmé, zda nepůjde jen o doplňkové příslušenství. V zařízení nechybí integrovaný modul GPS s čipem SiRF Star III a 3 Mpix fotoaparát s automatickým zaostřováním a LED bleskem.

Odolnost přístroje výrobce garantuje normou IP67, což znamená že je zcela prachotěsné a odolné proti dočasnému zaplavení do vody a vojenským testem MIL-STD 810g. Rozsah pracovních teplot je stanoven na -30 až 60 stupňů. Daní za odolnost jsou však na "kapesní počítač" sloní proporce 179 × 97 × 37 mm při váze 490 gramů.

Článek zpracovala MobilMania.sk

Diskuze (10) Další článek: Přesně před deseti lety vznikl geocaching

Témata článku: , , , Wind, Brnění, Win, Pino, Windows!, Phone, Bezdrátový standard