Navigace Sygic zlepšuje výpočet trasy pomocí prediktivní technologie a dlouhodobých statistik

Navigační aplikace Sygic zavádí novou technologii. Nejlepší trasu bude počítat na základě analýzy historických dat za poslední dva roky. Běžné navigační systémy pracují s prostým údajem o maximální povolené rychlosti, „prediktivní výpočet trasy Sygic“ počítá s průměrnou rychlostí, které vozy na konkrétní komunikaci dlouhodobě dosahují.

Výsledkem má být hladší průjezd dopravní špičkou. Nový algoritmus také upravuje čas dojezdu s ohledem na světelné křižovatky, kruhové objezdy a především denní dobu.

Navigace pro mobilní telefony v současnosti pracovaly s informacemi, které aplikace získávaly v reálném čase od uživatelů. Ke zkreslení dat však může docházet ve chvíli, kdy řidiči nejsou připojeni k internetu, případně je spojení slabé. Aplikace Sygic však data bude schopná zpracovávat i v offline režimu bez připojení k internetu.

Google Mapy vs. Mapy.cz: Kdo to dělá lépe?

Diskuze (27) Další článek: V Los Angeles se konal největší herní veletrh E3. Byli jsme u toho

Témata článku: , , , , Průměrná rychlost, Reálný čas, Průjezd, Nová technologie, Trasa, Výpočet, Světelná křižovatka, Aplikace sygic, Mobilní telefon, Nový algoritmus, Aplikace, Mapa, Denní doba, Offline režim, Pře, Poslední rok, Offline režimu, Dlouhodobá statistika, Data, Navigační aplikace, Dopravní špička