Návod: Jak dobře koupit mobil z druhé ruky

Nakupování mobilů na základě inzerátů funguje stejně dobře jako běžný prodej v kamenných obchodech. Stojí ale za to vědět, jak postupovat. Ideální bude sepsat smlouvu a my vám kromě řady dalších rad přesně řekneme, jak by měla vypadat. Povinné čtení pro všechny návštěvníky Bazaru na MobilManii
Kapitoly článku

Kupní smlouva

Prodávající strana:

Sem napíšete jméno a příjmení prodávajícího
Bytem: sem napíšete adresu prodávajícího
Číslo OP: číslo občanského průkazu
Rodné číslo: tady bude rodné číslo
Dále jen prodávající

a kupující strana:

Sem napíšete svoje jméno a příjmení
Bytem: svoji adresu
Číslo OP: číslo svého občanského průkazu
Rodné číslo: vaše rodné číslo
Dále jen kupující,

uzavírají tuto kupní smlouvu. Předmětem smlouvy je mobilní telefon .......; IMEI číslo telefonu ......., ....... barvy, stáří ....... měsíců. Kupní cena byla stanovena dohodou na ......... Kč. Prodávající tímto prohlašuje, že vědomě nezatajil kupujícímu žádné vady a kupující stvrzuje, že se seznámil s technickým stavem mobilního telefonu a souhlasí s ním. Prodávající prohlašuje, že je řádným majitelem mobilního telefonu, což stvrzuje i zápis v záručním listě, popřípadě i doklad o zaplacení. Prodávající předává spolu s věcí do výhradního vlastnictví kupujícího také veškeré dokumenty s věcí spjaté, tedy ........, .......... a .......... (uvedete záruční list, doklad o zaplacení, dokumentaci apod.)

Tato smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech a obě strany stvrzují její správnost svým podpisem. Obě strany dále stvrzují svým podpisem, že smlouva nebyla uzavřena za jednostranně nevýhodných podmínek, nebo pod nátlakem. Dále strana kupující svým podpisem potvrzuje převzetí předmětu smlouvy a strana prodávající převzetí plné kupní ceny.

jméno a příjmení prodávajícího s podpisem

vaše jméno a příjmení s podpisem

V ..........., dne ............

Kapitoly článku

Témata článku: , , Druh, Mobil, Jak, Kupní smlouva, Číslo telefonu, MOBI, Technický stav, Návod, Trvalé bydliště