Návod: nahrajte si nový firmware svépomocí

Každý majitel mobilního telefonu Siemens S45 nebo ME45 si může zcela sám nahrát do svého přístroje novou verzi firmwaru. Máte-li z této operace strach, pak si přečtěte tento obrázkový návod. Doplněno 20. 3. 2002

Siemens na veletrhu CeBIT uveřejnil oficiální informaci, že bude poskytovat bezplatnou aktualizaci softwaru pro modely Siemens S45 a ME45. Tato aktualizace vám téměř o třetinu zrychlí paketové datové přenosy s využitím GPRS třídy osm. K dalším funkcím patří například plná podpora EMS zpráv nebo úplně nová interaktivní hra Kung-Fu. Aktualizace rovněž obsahuje možnost synchronizace kancelářských funkcí s MS Outlookem.

Nejdříve ze všeho musíte zjistit, jakou variantu telefonu máte. Odejměte tudíž baterii a zapište si posledni trojčíslí sériového čísla. Tápete-li, pomůže vám návodný obrázek:

Nyní si otevřete stránku Siemensu, kde vyberete vaši verzi telefonu (S45/ME45) a klikněte na položku Download. Zde to políčka zadejte trojčíslí vašeho telefonu a klikněte na odkaz ke stažení. Celý instalační balíček má více než čtyři megabajty.

Poznámka: Podle našich informací by všechny telefony obsahující češtinu měly mít poslední trojčíslí 307, nicméně některé mobilní telefony oficiálně zakoupené v čechách mají číslovku 100. Chcete-li proto firmware s češtinou (včetně T9), napište do políčka na odpovídající stránce právě číslo 307.

Po stažení zapněte telefon a připojte jej prostřednictvím dodávaného sériového kabelu ke stolnímu počítači a spusťtě stažený program.

Jako jazyk si zvolte češtinu a svoji volbu potvrďte kliknutím na tlačítko Pokračovat. Kliknutím na tlačítko start dojde k automatické detekci připojeného mobilního telefonu.

Po úspěšné detekci začne automatický update vašeho mobilu - na monitoru svého počítače můžete sledovat celý proces, který trvá podle rychlosti nastavení sériového portu pět až deset minut. Po dobu nahrávání nového softwaru nesmíte s telefonem manipulovat.

Po uplynutí potřebného času je vše hotovo - odpojte svůj telefon, zapněte jej a můžete jej začít rovnou používat. Nemusíte se vůbec bát o data či telefonní seznam uložený v interní paměti mobilu, protože tímto zákrokem o ně určitě nepřijdete. Máte-li některý z podporovaných telefonů, nezbývá mi nic jiného, než vám upgrade na novou verzi firmwaru skutečně doporučit.

Doplněno 23. 2. 2002: Podle nejnovějších informací mají některé série mobilního telefonu ME45 problém s korektním provedením celé operace a může dojít k jejich zablokování, popřípadě i zničení.

Diskuze (84) Další článek: Rakouský protiúder: Tel.Me T919

Témata článku: , , Siemens S45, Svépomoc, F +, Interaktivní hra, Firmware, Návod, Nový firmware, Nov, Poslední trojčíslí