Nebezpečná Mumie a Doba ledová (Java hry)

Postavy známé z filmového plátna čím dál častěji pronikají do mobilů. Zahrejte si Toma a Jerryho, Mumii nebo Dobu ledovou.

Z dnešní nabídky Java her pro mobilní telefony si vyberou určitě všichni. Pro nejmladší hráče tu máme zábavnou adventuru na motivy dnes již kultovního kresleného seriálu Tom a Jerry, pro starší tu je potom hra podle předlohy animovaného bestselleru Doba Ledová. Ale ani zkušenější pařani nepřijdou zkrátka, pro ty totiž máme nachystanou skvělou plošinovku od Gameloftu a opět na motivy úspěšného filmu, tentokráte se jedná o populární Mumii. Pro nejvíce otrlé je tu potom hutná kombinace automobilových závodu a střílení. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Klepněte pro větší obrázek


Mumie: Hrob Dračího císaře

Již podle vývojáře Gameloft je jasné, že se jedná o kvalitní hru. Grafika je krásná, prostředí různorodá a k tomu všemu se ještě průběžně mění počasí. Grafickému zpracování prostě není co vytknout, ale to platí prakticky o celé hře. Ne, že by byla úplně bezchybná, nicméně o zábavu budete mít jistě postaráno. Hra je kopií třetího dílu trilogie o mumii, kde hlavní roli ztvárnil Brendan Fraser jako dobrodruh Rick. V této hře ale budete hrát za jeho syna Alexe, který se objevil ve stejnojmenném třetím pokračování úspěšného trilogie. Jakožto nebojácný Alex tak budete prohledávat prastaré pyramidy a jistě chápete, že to nebude jen tak. V průběhu hry narazíte na spoustu různých překážek, některé zvládnete třeba přeskočením, jiné budete muset zneškodnit pistolí. Ve hře se totiž také objevují čínští vojáci a ne zrovna v malých počtech. Proto vám celou hru budou nápomocny vaše svaly a především pistole a v pozdější fázi hry také granáty, se kterými si jistě užijete plno zábavy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Největším plusem celé hry je jednoznačně zábavnost. Budete skákat z liány na liánu, šplhat po kamenných stezkách a při tom všem budete ještě sbírat různobarevné diamanty, které vám po určitě nasbírané částce vždy něco přidají. Některé jen body, jiné zase zdraví. Také nezapomínejte po cestě rozbíjet truhlice, které mohou ukrývat další diamanty, ale dejte pozor aby na vás spíše nevyskočil čínský voják. Ti jak jsem již zmiňoval jsou ve hře rozmístěni poměrně hodně a občas jsou i velmi šikovně schováni a vyskočí na vás ze zálohy, buďte tak ostražití. Ve hře na vás také čeká několik miniher, které si po dohrání budete moci zpustit rovnou z menu hry, takže se herní zábava ještě může prodloužit. Ve hře není prakticky žádné vyloženě zásekové místo a hru proběhnete poměrně rychle a ani nebudete vnímat čas při tak dobré zábavě. Jediné na co bych upozornil, je závěrečný boss. Ten je naopak poměrně těžký na překonání, ale opakováním závěrečné bitvy jistě přijdete na způsob, jak ho zabít. Každopádně se budete velmi dobře bavit a možná vás hraní nažhaví na zkouknutí také filmu se stejným názvem.

Mumie: Hrob Dračího císaře (dobrodružná):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HTTUX na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Tom and Jerry: Mouse Maze

Po nebezpečném honění se s mumií je na čase trošku zkrotit adrenalin bubřící v krvi a tak se teď podíváme na odlehčenou adventuru s Tomem a Jerrym. V této hře se v roli myšáka Jerryho budete snažit utéci nástrahám, které na něj nastražil věčně hladový kocour Tom a samozřejmě budete utíkat i před samotným Tomem. V kůži myšáka tak budete sbírat sýry, které jsou rozházeny po hracím poli a po sesbírání určitých speciálních kousků, budete moci zaběhnout do cíle a tím je level ukončen. Zdá se vám to moc jednoduché? Inu vězte, že pastičky jsou rozmístěny velmi chytře a ne jednou vás nemile překvapí a Tom za vámi také neběží zrovna pomalu, proto se budete muset rozhodovat kam poběžíte ve zlomku vteřiny. Ještě bych asi měl zmínit, že Jerry běží automaticky, vy jen měníte směr klávesami 2,4,6 a 8. Dalším tlačítkem potom přeskočíte ony pastičky od Toma.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Hra obsahuje 20 různých levelů, přičemž především ty poslední jsou spíšetaková malá bludiště a zvládnete je až na několikátý pokus. Nicméně náročnost hry je samozřejmě přizpůsobena na cílové hráče, tedy asi ty nejmladší hráče z nás, proto nemusíte čekat nějaké zrady nebo neřešitelné situace. Tom and Jerry: Mouse Maze těží především z oblíbenosti seriálu (večerníčku) a proto je také velmi zábavná. Graficky je vše znázorněno velmi jednoduše, avšak působivě a zvuky také neurazí. Ikdyž již (bohužel) delší dobu nepatřím mezi nejmladší, u hry jsem se dobře bavil a dohrál ji s pocitem, že jsem svůj volný čas využil správným způsobem.

Tom and Jerry: Mouse Maze (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HGJBC na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč) 

Ice Age Mammoth Mayhem

Jistě nemusím představovat film na jehož motivy je tato hra vytvořená. Jedná se o skutečný filmový trhák, který učaroval nejen mladšímu publiku, ale i jejich rodičům, případně prarodičům. Díky tomuto novému žánru tak nemusí rodič trpět v kině hodinu a půl u nějaké bezduché hlouposti, ale může se svou ratolestí příjemně uvolnit a užít si dobrou zábavu, kterou tento film dozajista obsahuje. Další otázkou ale je, jak si povede hra podle předlohy Doby Ledové. Už teď vám ale můžu s klidem říci, že si také nepovede vůbec špatně a jistě si najde své publikum. Ice Age: Mammoth Mayhem si na nic nehraje a nabízí poměrně jednoduchou avšak zábavnou hru, ve které budete se svými třemi spolucestovateli zachraňovat ostatní zvířátka před příchodem Doby Ledové. Naši tři hlavní hrdinové jsou samozřejmě Mamut Manny, lenochod Sid a šavlozubí tygr Diego. Jakkoliv neuvěřitelně se tato trojice zdá, věřte že její souznění funguje nejen na filmových plátnech, ale i v této hře. Tyto tři postavy totiž spolu budou muset spolupracovat, jinak se jim nepodaří zachránit ostatní zvířátka. Zkloubit schopnosti všech tří postav dohromady tak bude váš úkol.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nejprve je třeba zjistit, co která postavička umí. Mamut využívá svoji velikost a sílu a tak dokáže odstranit z cesty velké balvany, nebo je odtáhnout úplně jinam, přičemž zpřístupní zabarikádovaný prostor. Lenochod zase dokáže zapálit okolní předměty, jsou-li samozřejmě vůbec možné zapálit a tím třeba uhoří kus chroští a prasátko, které bylo před chvíli v pasti tak bude volné. Šavlozubí tygr Diego zase dokáže skákat do velké dálky a tak se dostane na jinak nepřístupná místa. Myšlenka celé hry je pak především ve správné kooperaci všech tří zvířátek a jen díky ní, dokážete jednotlivá kola dohrát. Určitě velmi dobrý nápad, který mladší hráče nejen pobaví, ale i poučí o tom, jak moc je důležité abychom si jeden druhému pomáhali.

Ice Age Mammoth Mayhem (dobrodružná):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HYWWE na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Guns, Wheels & Madheads 2

Zbraně, kola a šílenství. Už tyto tři slova vám napoví, jaká že tato hra je. Východoevropské studium Qplaze nám přináší druhé pokračování hry, kterou buď někdo miluje, nebo nenávidí. Pokud jste ani nevyzkoušeli první díl, věřte, že něco takové jste na mobilních telefonech ještě nehráli. Hra by se dala přirovnat k Destruction Derby, které jsou tak populární v USA. I tady totiž budete jezdit ve zvláštním vozíku a vaším hlavním cílem bude zničit co nejvíce soupeřů. Na pomoc se přidají různé zbraně, které můžete dostat a především 3D grafika, která posouvá hru o další stupínek výše. Ve hře je také implikován příběh, který (jak už to bývá v podobných hrách) není zrovna tou nejdůležitější součástí, ale přehlédnout ho by byla jistě velká chyba. Budete mít na výběr ze tří různých charakterů, přičemž u každého z nich se liší přístup oné postavy k závodům. Někdo chce vyhrávat pro peníze, jiný zase z pomsty. Bude ale jen na vás, kterou postavu si vyberete.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

A teď k hlavní stránce této hry, tedy k závodům jako takovým. V této hře však nebudete závodit na čas, nebo o nejrychlejší kolo, nýbrž o největší počet zabitých nepřátel. Objevíte se v jakési aréně a potom už se budete muset rychle orientovat a především přesně mířit. V aréně jsou také tři jakési barevné pruhy, přičemž žlutý vám dodá náhodně vybranou zbraň, modrý zase štít a červený přidá zdraví. Tyto pruhy z oblohy doporučuji určitě dobře sledovat a především jima projíždět, abyste získali ocenění, jinak totiž v aréně nemáte moc šanci a bude jen otázkou času, než z vás někdo udělá sekanou. Hra je velmi zábavná, originální a drsná a jsem si jist, že opět vytvoří dvě skupiny lidí, kteří hru milují a nebo nesnáší. Už teď je ale jasné, že obdivovatelů této hry bude nespočetněkrát více než jejích odpůrců a já se samozřejmě přidávám do první skupiny.

Guns, Wheels & Madheads 2 (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HZUDQ na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

TIP: Zahrajte si také hry Pat a Mat nebo Castle of Magic. Více na mobilgamer.cz


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (3) Další článek: Sonim XP1: mobil krytý pancířem (test)

Témata článku: , , , Doba, Zvířátka, Vojáci, Přeskočení, Mayhem, Velká chyba, LED, Třetí pokračování, Prasátko, Myšák, CISA, Třetí díl, Automobilový závod, Nebe, Pistole, Nejdůležitější součást