Nečekejte. Vybudujte si chytrou domácnost od Xiaomi už nyní

Světla, která se automaticky rozzáří po příchodu domů; zaslání notifikace na telefon, pokud klesne teplota nebo se v domě objeví nečekaný host, či třeba alarm při neočekávaném otevření dveří a oken. To už dávno není Sci-Fi. Ovládněte stejně i svůj domov díky chytré domácnosti od Xiaomi.

Levně, bezdrátově a snadno

Chytrá domácnost od Xiaomi tvoří ekosystém, který vyniká především snadnou instalací a používáním, bezdrátovou konektivitou a v neposlední řadě lákavou cenou. Veškeré ovládání i nastavení máte přitom vždy na dosah - ve svém mobilním telefonu. Není přitom důležité, zda jste doma či v práci, chytrou domácnost od Xiaomi lze ovládat odkudkoliv.

Stále však zůstává možnost manuálního ovládání - ať už skrze ovládací prvky na samotných zařízeních, tak třeba bezdrátovým tlačítkem nebo inovativním ovladačem Mi Cube. Pohybem kostky a ruky lze následně vytvářet pravidla pro ovládání celé domácnosti - zhoupnutím ruky zapnete světlo, pootočením kostky o 90° změníte jas a poklepáním světlo vypnete. To je jen příklad takřka nekonečných možností.

Domácí chytrá brána - srdce chytré domácnosti

Nejdůležitějším prvkem je Xiaomi Smart Home Gateway, který propojuje chytré přístroje a senzory. Sledovat můžete teplotu, vlhkost, pohyb a díky magnetickým senzorům i otevření dveří či oken. Všechny tyto podněty chytrá brána zachytí a je jen na Vás, jak s nimi chcete naložit. Odeslat upozornění do mobilního telefonu? Spustit alarm? Změnit barvu chytrého osvětlení? Možnosti jsou nekonečné.

Kombinovat lze libovolné prvky chytré domácnosti od Xiaomi a je na Vás, jak je mezi sebou propojíte. Díky jednoduché aplikaci pro smartphone lze vytvářet pravidla, kde pár kliknutími vyberete spuštění akce (například zachycení pohybu jedním ze senzorů) a zvolíte akci (například rozsvícení chytrého LED pásku).

Klepněte pro větší obrázek

Chytré LED žárovky a LED pásky

Do konceptu chytré domácnosti od Xiaomi skvěle zapadá chytré osvětlení. LED žárovky se standardní paticí E27 lze používat v běžné stolní lampě či třeba v lustru. Výborným doplňkem je pak dvoumetrový chytrý LED pásek, který dokáže díky své ohebnosti pokrýt místa, kde by jiná světla neuspěla. U chytrých světel od Xiaomi lze snadno a rychle měnit jas, vytvořit libovolný odstín, tvořit skupiny světel a samozřejmě i možnost zapojení do konceptu chytré domácnosti - tedy světla kombinovat se senzory i jinými přístroji.

Klepněte pro větší obrázek

Chytrá elektrická koloběžka - do školy i do práce

Chytrá domácnost od Xiaomi dnes čítá desítky zajímavých přístrojů a tento trend neminul ani každodenní dopravu. Na svět přišla elektrická koloběžka od Xiaomi, která brzy vzbudila v tomto odvětví velký rozruch - se svou cenou 14 999 Kč se pyšní kvalitní konstrukcí, vysokým výkonem, dojezdem až 30 kilometrů a Bluetooth konektivitou. Díky tomu můžete v mobilním telefonu sledovat statistiky jízd, úroveň baterie či třeba dojezd.

Klepněte pro větší obrázek

Redmi Note 4 Global

Pokud přemýšlíte, jakým telefonem chytrou domácnost ovládat, máme pro Vás zaručený tip - co třeba nejprodávanějším telefonem Xiaomi za rok 2017? Xiaomi Redmi Note 4 LTE přináší vysoký výkon, nádhernou konstrukci, kompletní české LTE a lákavou cenu. Současný bestseller může být Váš, nyní nově i v 64GB verzi za pět a půl tisíce.

Vybudujte si chytrou domácnost - domácí bránu, senzory, chytré osvětlení i chytrou koloběžku a mnoho dalšího zakoupíte již nyní na www.Xiaomimobile.cz.

Další článek: Nejkrásnější čínské smartphony budou lákat hlavně ženy. Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus