Nechte si podržet: držák na mobily do auta

Už jsme představili řadu způsobů, jak lze v autě používat telefon. Známe už všechny druhy sad pro bezruké telefonování, ale ještě zbývá odpovědět na důležitou otázku: co s mobilem v autě?
Marek Lutonský: Mobilní telefon je užitečné zařízení, které by se však nemělo válet všude. Můžete si jej nechat podržet!

V Mobilitách jsme si představili řadu způsobů, jak lze v autě používat telefon. Známe už všechny druhy sad pro bezruké telefonování, ale ještě zbývá odpovědět na důležitou otázku: co s mobilem v autě?

Když máte v uchu bondovku, je to jednoduché – mobil může být v kapse nebo sponou připevněný za opaskem. K pevné sadě hands-free většinou dostanete držák, ve kterém jsou kontakty pro propojení, a zasunutím mobilu se rovněž aktivuje externí anténa. Ale co když máte sadu plug-in určenou do konektoru cigaretového zapalovače a nechcete, aby se mobil povaloval na sedadle spolujezdce, nebo ležel mezi předními sedadly?

Použijete držák …

… a to konkrétně pasivní držák, který nedělá nic jiného, než brání telefonu, aby při zrychlení nebo brzdění necestoval po automobilu. Držák HandyPlus je univerzální a lze v něm uchytit prakticky jakýkoli mobil, snad s následujícími výjimkami: příliš tlusté přístroje se nevejdou do rozvíracích paciček a příliš tenké by jimi naopak mohly propadnout. Telefony s aktivním krytem tlačítek (Nokia 7110, Ericsson T20, Motorola V) držák sice zachytí, ale už si nezavoláte.

Držák je vyroben z tvrdé pryže, která je natolik pružná, aby se dokázala rozevřít, a zároveň pevná, aby z ní mobil samovolně nevypadl. K palubní desce automobilu se držák musí přišroubovat, a i když bez mučení přiznávám, že jsem další otvory do svého vozu nevrtal, podle zkušeností s podobnými výrobky jsem přesvědčen, že tento způsob uchycení bude dostačující. Destruktivní montáž je bohužel u tohoto typu držáku nutná, pouhé přilepení by vzhledem k síle, kterou musíte vyvinout pro zasunutí telefonu do držáku, nejspíš nestačilo.

Držák HandyPlus splňuje svůj účel a kromě nutnosti vrtat do palubní desky auta si jen postesknu nad nemožností polohování. Univerzální řešení je výborné zejména pro vozy, ve kterých se střídají řidiči s různými mobily: například firemní auta.

Infobox

Univerzální držák HandyPlus
Zdroj: Levi International
Telefon: (05) 48 42 39 10
Web: www.levi.cz, www.handyplus.cz
Cena: 222 Kč

Diskuze (17) Další článek: Bezdrátové kreditky za dveřmi

Témata článku: , Auto, MOBI, Mobil, Mučení, Bezruké telefonování, NEC, Držák