Nedělní téma: mobilní úchylky

28. července 2002
Škoda Citigo SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Mobilní telefony jsou fenoménem poslední doby. Jeden je pokládá za nepostradatelné pomocníky, druhý je zase úplně přehlíží a třetí by nemohl bez mobilního telefonu existovat. U poslední skupiny se začaly objevovat „mobilní úchylky“. Podívejme se na ty nejzajímavější.

Psaní textovek na kole...

...se prostě nevyplácí. Jeden kamarád mi vyprávěl příhodu, která se mu stala s jeho otcem při cestě do práce. Smůla se jim „přilepila na paty“ ve formě defektu předního kola na jejich autě. Zastavili tedy u krajnice a kamarád začal vyměňovat kolo. Neuplynulo ani pár okamžiků a zpoza auta slyší svého otce, který pronesl klidným hlasem „kam jedeš, co děláš...“ načež se ozvaly dva tupé nárazy. Ten první byl náraz kola do zadního blatníku a tím druhým bylo cyklistovo políbení zadního skla automobilu. Naštěstí to nedopadlo pro „útočníka“ nijak hrozivě, a odešel po svých. To, jestli měl chuť dopsat rozepsanou textovku, jsem se už bohužel nedozvěděl.

Neprošvihnout ani textovku!

Jsou známé případy, kdy je uživatel svým mobilním telefonem natolik „ochromen“, že si nechává přes noc zapnuté zvonění „na plné pecky“. Důvod? „Co kdybych spaním prošvihnul(a) něco důležitého...“

Se zdviženou paží

Také jste si už zvykli na salutující spoluobčany? To jsou ti, kteří drží při telefonování paži proklatě vysoko a naznačují širokému okolí, že volají. Důvod může být i jiný – volá-li někdo dlouho (hodinové Oskarty – vlastní zkušenost), začne po chvíli bolet rameno, a tak to chce změnu polohy. Vy, co salutujete, dbejte alespoň na své okolí a loktem se příliš neohánějte.

Když paměť telefonu nestačí

Výrobci stále nechápou touhu mladých uchovávat desítky textových zpráv „napotom“. Ti jsou pak nuceni přikročit k nevšednímu řešení, jako například spolužák mé sestry. Ten si ručně, písmeno od písmene, znak od znaku opisuje všechny obdržené textovky do speciálního sešitu. Zatím jsem toto literární dílo neviděl, ale mám to slíbené a hrozně se těším.

Prozvánění

Je to již více jak rok, kdy na Mobilmánii vyšel článek o prozvánění. Tehdy se jedna slečna chlubila, že se jí podařilo „spáchat“ 120 prozvonění jednoho čísla za den. Za rok se nic nezměnilo a prozváněčů je čím dál víc. Nutno podotknout, že je uživatel s úchylkou nadměrného prozvánění nebezpečný svému okolí a od takových držte své číslo stranou.

Schválně prozvaněči – jaký je váš rekord v prozvánění?

Posílání textovek

Největší lahůdka nakonec. Přiznejte se: určitě jste si už někdy sami sobě poslali textovou z internetu. Pokud jste chtěli vyzkoušet, jak to funguje, budiž. Pokud jste si chtěli poslechnout novou melodii ohlašující příchozí zprávu, chápeme to. Pokud vám bylo smutno, že vám nikdo nepíše, proč ne. Sestřenice však práskla svou kamarádku, která se z deprese dostává vlastnoručně napsanou zprávou typu „ale to víš, že tě lidi mají rádi, že seš zábavná, kamarádská a spravedlivá... a podobně. No nezvedla by vám taková vlastnoručně napsaná textovka náladu? Údajně to funguje...já to zkusím ještě dnes :-)

Dobrý tip: Pokud máte opravdovou mobilní krizi a poblíž není internet, můžete si sobě poslat textovku i z vlastního telefonu. Funguje to bezvadně.

Máte vlastní zkušenost?

Vzhledem k rozšířenosti mobilního telefonu předpokládám, že se v různých částech našeho malého státu objevují i další ojedinělé a zajímavé úchylky, které jsem zde nezmínil. Jestliže nějakou znáte, podělte se s ostatními čtenáři v diskusním fóru.

Diskuze (173) Další článek: Škoda Citigo

Témata článku: , T Mobil, Mobil, Deprese, Literární dílo, T - Mobil, MOBI, Téma