Nejlepší aplikace pro spolupráci Androidu s počítačem

Také se vám čas od času stane, že se vám nechce vstát z pohovky, abyste s počítačem? Následující tipy na aplikace vám tuto cestu mohou ušetřit.

Ve čtvrtek jsme vás vyzvali, abyste nám pomohli nalézt nejlepší aplikaci v Google Play, prostřednictvím které lze ovládat počítač pomocí telefonu nebo telefon skrze počítač. Této otázce jsme se již v redakci věnovali několikrát, načež jsme následně v Týdnu Mobilně podrobně prozkoumali aplikaci AirDroid. Ve výčtu článků naleznete také jeden věnovaný podobné aplikaci s názvem SnapPea. Neposlední v řadě je aplikace MightyText určená především pro usnadnění komunikace.

Upozornění: Pod článkem je vypnutá diskuze. Ne že by nás nezajímal váš názor, jen nechceme stejné téma řešit na dvou místech. Budeme rádi, když nám o vaší nejlepší aplikaci pro spolupráci Androidu a počítače napíšete do diskuzního fóra. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
AirDroid i SnapPea jsou v základní verzi pro domácí užití zdarma.

Telefon jako myš nebo klávesnice

Všechny zmíněné aplikace však umožňují ovládání telefonu z počítače. Existují ale i aplikace opačného rázu, tedy že telefonem ovládáte počítač. Mezi nejznámější a vámi nepoužívanější patří TeamViewer for Remote Control. Jedná se totiž o jednu z mála kombinací (aplikace v telefonu + program v PC), která umožňuje kompletní správu počítače. Telefon slouží jednoduše jako vzdálená plocha k počítači a jeho použití je tak velmi snadné. Kombinací se stejnými možnostmi je pak Splashtop 2 – Remote Desktop.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jak pomocí TeamViewer, tak Splashtop 2 lze ovládat i různé operační systémy.

Z diskuze vyplynulo, že hojně využíváte také aplikace, které dovolí ovládat pouze některé funkce počítače. Pokud hledáte aplikaci, která vám z telefonu udělá myš, klávesnici k počítači a dokonce i herní ovladač, nezapomeňte se podívat na DroidMote Client. V případě, že si vystačíte bez náhrady herního ovladače, dobře vám poslouží také Unified Remote, která vám dokáže simulovat myše nebo klávesnici. Navíc přidává ovládání některých dalších funkcí a programů, nechybí mezi nimi správce složek, správce úloh Windows Media Player nebo VLC player, dokáže se navíc orientovat i ve Start menu. Jestliže používáte k přehrávání médií VLC player, budete ho moci ovládat prostřednictvím Remote for VLC.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Při sledování filmu je pohodlí to nejdůležitější. Počítačové přehrávače naštěstí lze ovládat mnoha mobilními aplikacemi

Role se obrací

Chcete-li si naopak zpříjemnit psaní SMS zpráv či si jen užívat pohodlí velké klávesnice a displeje, pak vás jistě potěší aplikace, které umožňují ovládání telefonu počítačem. Hned v úvodu jsem zmínil zřejmě nejpoužívanější aplikace k těmto úkonům, jimiž jsou AirDroid a SnapPea. Obě uživateli umožní vícero funkcí počínaje psaním a odesíláním SMS zpráv, prohlížení fotek, poslouchání hudby, (od)instalace aplikací nebo i přehrávání videa a konče kupříkladu otevíráním webových stránek v mobilu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Spárování přístrojů je děláno co možná nejjednodušeji. Občas stačí zadat kód, jindy přečíst QR kód.

Vy však hojně využíváte také jiné alternativy a mezi vůbec nejčastější patří MyPhoneExplorer Client. Tato aplikace je unikátní tím, že umí na dálku ovládat mobil počítačem, ale také počítač telefon. Telefonem například dokážete upravovat váš kalendář v Outlooku nebo synchronizovat jeho obsah s telefonem. Skrze počítač lze z telefonu odesílat SMS zprávy nebo spravovat kontakty. Poslední aplikací dnešního přehledu je pak MightyText. Ta vyniká jednak jednoduchou synchronizací obou zařízení a také zaměřením čistě na komunikaci. Aplikace dokáže stáhnout do počítače historii všech zpráv a tak můžete odpovídat na SMS, i když si telefon zapomenete doma.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MyPhoneExplorer funguje oboustranně. MightyText zobrazí i několik konverzací na jedné ploše.
Další článek: Ministr Kuba: Zkažená aukce kmitočtů bude stát šéfa ČTÚ místo

Témata článku: , , , , , , #Android, Dnešní přehled, Nejlepší aplikace, Vzdálená plocha, Aplikace, Počítač, Pro +, Remote Desktop, Mark Mobil,