Nejlepší bojové hry pro Javu i Symbian

Jedna rána střídá druhou, zpocená těla jsou do sebe zaklíněna a ani jeden z borců bojujících na život a na smrt se nehodlá vzdát. Řeč je o bojových hrách, též označovaných jako „mlátičky“. Pojďme se podívat na ty nejlepší, které můžete hrát na mobilech.

Javové hry

HotBlooded Fighter

Máte-li zájem o jednoduchou mlátičku na odreagování, je javové dílko HotBlooded od Gamevil tou pravou volbou. Jako mladý bojovník se v ní musíte probojovat přes pět nepřátel a zachránit přítelkyni. K útoku můžete využívat jak pěstní útoky, tak útoky nohama – směřované buď na hruď, nebo na hlavu. Podržením klávesy 4 nabíjíte speciální ukazatel a poté stisknutím tlačítek 5 a 9 uděláte speciální pohyb, který výrazně zraní nepřítele. Nesmíte ovšem s nabíjením otálet, neboť nepřítel může udělat totéž. Hra má jen jeden jediný herní mód, takže hráč nemá velkou možnost volby.

 
Jedna rána střídá druhou

Cena: 100 Kč (koupit)
Další informace


Hry pro Symbian Series 60

Winning Fighter

Tato hra je jako stvořená pro zahnání krátkých chvil nudy. Nabízí pouze jeden herní mód, ve kterém nejde o nic jiného než o porážku soupeře. Co ovšem nabízí odlišného oproti ostatním hrám stejného žánru? Po eliminaci soupeře se nedoplní život na maximum, ale pouze se přepočte čas boje, přičte se k vašemu životu a do dalšího kola jdete obvykle s určitým handicapem.

Cílem hry je porazit co nejvíce protivníků v řadě. Výsledný počet se uloží a hráč má neustále motivaci hrát a překonávat sám sebe. Na výběr máte pouze čtyři postavy, které se liší pouze vzhledem. Žádné speciální pohyby nemají. Ani s herním prostředím si tvůrci moc práce nedali. Nabídli jeden jediný ring.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jedna rána za druhou • K.O.

Pro informace o dalších hrách výrobce se podívejte na jeho stránky
(z neznámých důvodů zde ovšem chybí jakékoli informace o Winning Fighter)
Cena: 9 dolarů (koupit)

Martial Arts 3D

Martial Arts 3D je určitě propracovanější než předešlá hra. Na výběr máte z pěti bojovníků, kde každý má jiný styl boje. Setkáme se zde se třemi herními módy. Prvním je Challenge (Výzva), kde se hráč probojovává stále dále a v každém kole musí vyhrát jinak. Před začátkem zápasu se totiž na displeji telefonu zobrazí instrukce a podle nich musí hráč jednat. Jednou jde o klasickou porážku protivníka, jindy o dostrkání mimo herní území a někdy musíte nechat dojít čas až na nulu a vyhrát pomocí timeoutu. Další dva módy jsou hra pro dva hráče přes Bluetooth a jednotlivé bitvy. V nich může hráč jen trénovat. Hra je dostupná i ve verzi pro Symbian UIQ.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ninja • vstávat a cvičit • hop, hop a letím • instrukce před zápasem

Podrobnosti hledejte na stránkách výrobce
Cena: $12,95 (koupit)


Hry pro N-Gage

WWE Aftershock

Zatímco většina bojových her se nese v duchu pouličních bojů, u WWE se dočkáme čistě komerční záležitosti. Jde totiž o čistokrevný wrestling, tvrdý sport, ve kterém není o zákeřné a nebezpečné údery nouze. WWE přináší na displeje našich mobilních herních konzolí tváře světového wrestlingu, mezi nimiž nechybí ani Big Show nebo Chris Benoit. Na výběr je poměrně velké množství herních módů, například klasický Survival, Exhibition, nebo First Blood. Ty asi není třeba představovat.

Nejzajímavějším je ovšem mód King of the Ring, kde se hráč utkává se soupeři ve vyřazovacím play-off. Ve finále se nakonec rozhodne, kdo bude králem ringu. Nechybí ani možnost hraní přes Bluetooth nebo N-Gage Arenu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jeden z chvatů • záběr na ring • něco se mi na tobě nezdá... • nástup do ringu

V boji vám poslouží klasické údery končetinami, ale i speciální zápasnické chvaty, při kterých tuhne krev v žilách – například když jeden z hráčů vyleze na okraj ringu a skočí na ležícího protivníka. Díky velkému množství těchto úderů jsou využita téměř všechna tlačítka.

Hra je sice plně trojrozměrná, ale graficky nikterak nenadchne, ačkoli se tvůrci snažili. K vidění jsou třeba i záblesky fotoaparátů v hledišti. WWE Aftershock je výbornou zábavou nejen pro milovníky wrestlingu.

Další informace

King of fighters

To nejlepší patří na závěr. King of fighters sice nenabízí líbivou 3D grafiku jako některé předešlé hry, ale zato je drtivě válcuje svou hratelností. Souboje mají spád a hráč má vždy jen velmi málo času na rozmyšlení následujícího úderu. Na výběr je z jednadvaceti postav v pěti herních módech, přičemž nechybí ani hra dvou hráčů přes Bluetooth.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Milý drobeček • nejen drsní muži umí bojovat • zde je důkaz • seznam speciálních úderů

V předchozích hrách na výběru postavy záleželo jen minimálně, ale v KOF se s každou z nich mění i potřebná strategie vedoucí k vítězství. Jakožto malá dívka budete muset spoléhat na bleskové útoky a úskoky, zatímco dvoumetrovému hromotlukovi stačí mlátit kolem sebe. Každá z postav má své speciální útoky, jejichž plný seznam si můžete zobrazit položkou v herním menu. Tyto útoky jsou obvykle velmi účinné, jejich vyvolání ovšem trvá určitý čas a mezi tím vás může protivník bez problémů napadnout. King of Fighters je velmi dobrá bojová hra.

Přečtěte si kompletní recenzi na MobilManii
Další informace

The ONE

Pro mobilní herní konzoli N-Gage by měla v následujících měsících vyjít další slibná mlátička The ONE. V překladu to znamená vyvolený a nehledejte žádnou souvislost s právě probíhající reality show. Autoři slibují, že tato The ONE posune hranice mobilního hraní kupředu. Hra by měla být ve 3D a souboje se budou odehrávat ve skutečných lokacích celého světa. Svou postavu bude hráč moci různě upravovat a například i ozdobit ji osobitým tetováním.

Více informací o The ONE můžete nalézt na těchto stránkách

Diskuze (2) Další článek: Skype už se začíná bratřit s mobilními operátory

Témata článku: , , , , Nokia N-Gage, Speciální útok, Končetina, Možnost hraní, Gamevil, Survival, Pro +, Žíla, TV Sport, Boj