Nejlepší hry pro mobily s Javou

Není třeba nikomu připomínat, že mobilní hry napsané pro mobilní telefony s podporou Javy, jsou novodobým fenoménem, který si získává stále větší počet příznivců. Také počet her k dnešnímu dni je úctyhodný. Pro snazší orientaci v záplavě her vám přinášíme jejich hitparádu.

Ať žije Java!

Na stránkách xonio byl nedávno zveřejněn aktuální žebříček javových her. Nutno podotknout, že většina z her je placená, ale naštěstí to nejsou žádné závratné částky. Pokud se právě po nějaké hře poohlížíte, proč nevyzkoušet některou z oceněných.

Pětice nejoblíbenějších Java her pro mobilní telefony

1. První příčku obsadila již klasika v podání hry Goldminer. Klasická kaskádová hra s jednoduchých dějem a portací snad na všechny druhy platforem. K dispozici je ve dvou variantách – barevné pro telefon Nokia 7650 a černobílé pro zbývající telefony. Hlavní zápletka této hry spočívá v neustálém skákání a běhání za hroudami zlata a následném útěku před zloději, kteří by se ho rádi zmocnili. Hra nabízí spoustu úrovní a proto uživatele jen tak neomrzí.

 

2. Druhá pozice patří nesmrtelné klasice Prince of Persia firmy Gameflot, ale většina z nás si ji pamatuje ještě z její dřívější počítavé verze. Právě z první počítačové verze vzešla i samotná grafika pro verzi mobilní. Grafika je silnou stránkou této hry. Spolu s animací a hratelností patří mezi ty nejpovedenější. Hra pojednává o zlých velkovezírech, krásných princeznách a samozřejmě odvážných princích. Kdo bude chtít tuto hru dohrát, nechť si připraví nutnou dávku trpělivosti, neboť především bude pobíhat po nekončících podlažích. K dispozici pro telefony Siemens a Nokia.  Ukázka hry zde.

    
  

3. Na třetím místě se usídlila lahůdka pro sportovně naladěné hráče. Hra s názvem Bowling je totiž upravena pro použití na mobilu Samsung S100, který disponuje barevným displejem. Kompletně barevnou hru nabízí německý T-Mobile v rámci své nabídky javových her. Úkolem hry není nic jiného než bowling. Pro úspěšný hod musíte správně nastavit pozici, rotaci a samotnou sílu hodu. Ne každý hod končí výkřikem „strike“.

4. Abduction neboli únos je název hry, která se umístila na čtvrtém pořadí. Dalo by se říct, že je to hra sportovní – tedy nebýt těch ufonů. Hru začínáte jako muž věnující se svému každodennímu joggingu, bohužel vás zanedlouho začne pronásledovat UFO. Musíte utéci a během šíleného běhu překonávat různé překážky. Pokud máte smůlu a upadnete, UFO si  vás přenese k sobě na palubu. Co se s vámi poté děje, ví jen tvůrci hry společnosti Jamba. Určeno pro mobily Siemens.


 
5. Na poslední bodované pozici se umístila další sportovní hra Kung Fu. Jak z názvu vyplývá, hlavní náplní hry bude souboj s protivníkem. Budete muset použít takové hmaty a kopance, aby jste mohli postoupit do další úrovně. Hra je velmi plynulá a rychlá. K dispozici na stránkách www.midlet.org. Podívat by se tam měli majitelé telefonů Siemens. 

 

Diskuze (49) Další článek: Eurotel je v plusu, ale zisk neroste; naopak, klesá

Témata článku: , , Nokia 7650, Samsung S100, Pro +, Mobil, MOBI, Druhá pozice, HR sport