Nejlepší hry pro Symbian S60: a zdarma!

Protože jsme se delší dobu nevěnovali hrám pro chytré telefony založené na Symbianu Series 60, chceme to nyní napravit. Vybrali jsme a otestovali pro vás nejlepší hry. Nejsou to ale ledajaké hry – můžete je mít totiž úplně zdarma!

Rats&Spears 1.0

První z dnešních představovaných her je s tak trochu netradiční sportovní tematikou. Zahájením hry se ocitáte na myší olympiádě. Na řadě je právě hod oštěpem. Nejdříve je třeba trochu taktizovat. Kromě samotného jména je ještě třeba vybrat strategii, s jakou se do závodu vložíte. Buď bude váš závodník rychlý na rozběhu, silný ve švihu, nebo mazaný při samotném hodu. Nejlepší výsledky jsou samozřejmě zaznamenávány do tabulky pro možnost vytvoření pozdějšího skóre. Ovšem pozor, za nepříliš povedené výkony budete odměněni rajčaty, vajíčky a dalšími lahůdkami.

 
Menu • prostředí hry • nejlepší výsledky

Autor: Absolutist
Download ZDARMA

Matching Hearts 1.0

Z dílny stejné společnosti pochází i další hra. Nevím, jak se bude líbit pánům, ale dámy, které milují růžovou, si určitě přijdou na své. Účelem hry je zbavit se pokud možno co nejvíce srdcí na hrací ploše. To je možné pouze umístěním dvou a více barev těsně vedle sebe. Odstraněním se barvy posouvají a vznikají tak nové dvojice. Čím více stejných barev se vám podaří vedle sebe umístit, tím více bodů získáte a tím lepším skóre se budete moci honosit. Pro plnou verzi je třeba se zdarma zaregistrovat na stránkách výrobce.

   
Lokální menu • nastavení • hrací plocha • nejlepší výsledky

Autor: Absolutist
Download ZDARMA

Pearl Mania 1.2

Podobného ražení jako předchozí hra je i Pearl Mania českého vývojáře Tomáše Kučery. Zde však jednotlivé kostky neubývají, ale celá hrací plocha se posouvá a kameny se automaticky doplňují. Stejně jako v případě Matching Hearts i zde získáváte body podle toho, kolik kamenů vedle sebe se vám podaří umístit. Graficky už na tom Pearl Mania není tak dobře jako ostatní. Své příznivce si ale díky výborné hravosti jistě získá velmi rychle.

  
Splash screen • lokální menu • nejlepší výsledky

Autor: Tomáš Kučera
Download ZDARMA

Frogger 1.0

Společnost Lonely Cat Games je spíše než jako autor her známá svým vynikajícím e-mailovým klientem ProfiMail. Do portfolia aplikací však patří také Frogger. Jde o jednoduchou hru s ještě jednodušším úkolem. Provedení už je ale mnohem složitější. Musíte dostat žábu ze spodního okraje displeje na horní. Během cesty samozřejmě nesmíte spadnout do vody ani pod auto. Ačkoli se to může zdát na první pohled až příliš jednoduché, bez správného načasování nemáte šanci.

   
Menu • hrací plocha • takto byste dopadnout neměli • konec hry

Autor: Lonely Cat Games
Download ZDARMA

CHEEZ

Podle názvu si pod touto hrou můžete představit prakticky cokoli. Od šachů až po nejrůznější druhy sýrů. A právě podle této žluté pochutiny autoři pojmenovali i celou hru. Opět se stáváte myší. Úkolem je však tentokrát prokličkovat celé bludiště, posbírat co nejvíce sýrů a na konci časového limitu se stihnout přemístit do východu. Samozřejmě to nebude jen tak. Po cestě na vás čekají včely a brouci, kteří se vám pokusí sběr co nejvíce znepříjemnit. Jejich eliminací ztrácíte sýry a tím i potřebné bodíky.

  
Splash screen • menu • prostředí hry

Autor: Boomslang Studios
Download ZDARMA

MM Reversi 1.0

Kdo by neznal legendární Reversi! Byla to jedna z mých nejoblíbenějších her na starém mobilním telefonu. A protože bych o ni na smartphonu nerad přišel, pořídil jsem si její jednoduchou a volnou alternativu. Autorem je Matthias Metzger a i když prostředí nenabízí zrovna nejdokonalejší grafické prvky, pro kvalitní souboj rozhodně postačí. Nevím jak vy, ale já osobně u této jednoduché stolovky dokážu strávit klidně i několik hodin. Je ideální při dlouhé cestě vlakem nebo při čekání na autobusovém nádraží.

   
Hrací plocha • lokální menu • volba obtížnosti • pokyny

Autor: Matthias Metzger
Download ZDARMA

Bounce

Ani Bounce není uživatelům mobilních Nokií úplně neznámou hrou. Na starších modelech Series 40 se totiž objevovala jako standardní součást vybavení telefonu. Snad i proto si tato hra získala dostatečný počet zájemců a rozšířenou hráčskou komunitu. Ve hře vystupujete jako balónek. Vaším úkolem je projít jednotlivé úrovně, sbírat kruhy a dalších bonusy. Samozřejmě, že čím je úroveň vyšší, tím jsou úkoly obtížnější a hůře řešitelné. První tři kola zvládnete bez větších problémů, ale v dalších levelech už bude třeba zapojit i trochu logiky. Autorem je navíc sama společnost Nokia, takže kompatibilita se všemi verzemi Symbian by měla být stoprocentní.

   
Hlavní okno • lokální menu • prostředí hry • ukončení úrovně

Autor: Nokia
Download ZDARMA

Frozen Bubble 0.93

Nejen ve světě počítačů, ale i mezi mobilními telefony se licence Open Source stává velice oblíbenou. Díky ní jsou společně s programem dodávány i zdrojové kódy, takže stačí trocha šikovnosti a můžete si do hry doplnit libovolný prvek pro zlepšení její kvality a vašeho komfortu. Jednou z nejoblíbenějších takových her je Frozen Bubble. Úkolem hry je, stejně jako dnes již několikrát, stavět vedle sebe kameny stejných barev. Ty vystřelujete ze spodní části obrazovky. Zničením celého herního pole postupujete do dalšího kola. A že je úrovní opravdu dost se přesvědčíte sami. Já jsem skončil kolem sedmdesátého kola. Budete lepší?

 
Splash screen • hlavní menu • hra • hru je možné uložit

Stránka programu
Download ZDARMA (Series 60 v2.0 – Nokia 6600, 7610, 6630,…)
Download ZDARMA (Series 60 v1.2 – Nokia 3650, N-Gage, Siemens SX1,…)
Download ZDARMA (zdrojový kód)

Znáte další hry zdarma? Pochlubte se s nimi ostatním čtenářům v diskusi pod článkem.

Diskuze (11) Další článek: Novinka: v katalogu mobilů nově najdete i čerstvě představené telefony

Témata článku: , , , , , Nokia 3650, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia N-Gage, Siemens SX1, Nejrůznější druh, Žďár, Autobusové nádraží, Frozen Bubble, Pro +, Herní pole