Nejlepší mobilní telefony do 10 000 Kč

Vyslyšeli jsme vaše přání a vybrali všechny mobily do deseti tisíc. Zaměřili jsme se hlavně na poměr výkon/cena. V článku naleznete vedle popisu nejlepších telefonů také tabulku s kompletními parametry.
Kapitoly článku

Prohlubujeme vánoční náladu a navazujeme na minulý týden, kdy jsme zveřejnili přehled mobilů do 5 000 Kč. Na základě vašich kladných reakcí jsme se rozhodli pokračovat dál. Cenovou laťku jsme posunuli o dalších pět tisíc nahoru a podívali se tak na telefony s cenou do 10 000 Kč.

Týká se to 37 mobilů, které jsme opět rozdělili do dalších skupin: nejlepší mobily do 6 000 Kč, 7 000 Kč, 8 000 Kč, 9 000 Kč a 10 000 Kč. Možná se budeme opakovat, když řekneme, že jsme brali v úvahu vždy pouze plnou cenu, nikoli zvýhodněnou nabídku. Jestli telefon koupíte v nedotované ceně u operátora nebo v běžné u prodejce, to už není podstatné. Vycházeli jsme ovšem z našeho Katalogu mobilů, což už naši stálí čtenáři vědí.

Mobily pro náročné

Zatímco v přehledu telefonů do pěti tisíc jsme se mohli setkat zejména s mobily (nej)levnější kategorie, zde budeme mluvit o daleko širším spektru přístrojů. Většinou se jedná o telefony střední a vyšší třídy, výjimkou není ani přítomnost chytrých telefonů s operačním systémem Symbian. V této kategorii už zkrátka uživatelé vědí, po čem jdou, podmínkou je vysoká funkčnost a líbivý design.

Pokud si všechny telefony po tisícovce odstupňujeme do jednotlivých skupin od 6 000 Kč do 10 000 Kč, zjistíme, že na prvních pěti místech se vždy v každé kategorii objevují podobné telefony. Znamená to, že přístroje s cenou do 6 000 kč směle poráží jejich kolegy v kategorii o pár tisíc vyšší. O tom se můžete přesvědčit v obrázkovém přehledu v druhé kapitole. Vybrali jsme právě tyto kousky jako zástupce těch nejlepších.

Dámy a pánové, představujeme Siemens S55, Siemens M55, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson T610 a Nokii 7650. Vše bude vysvětleno, vše bude objasněno - čtěte dál!


Siemens S55

Siemens S55Tento populární kousek patří mezi nejvybavenější telefony na trhu, nabízí ovšem výborný poměr mezi výkonem a cenou. Právem ho můžeme zařadit mezi čistokrevné "manažery", nechybí mu ani jedna z funkcí, na které můžeme u telefonů této kategorie narazit. Design telefonu je spíše elegantní, zakulacený tvar je ideálním pro nošení v kapse. Nevýhodou je hrubý rastr displeje a podpora pouhých 256 barev. Někteří uživatelé si také stěžují na klávesnici. Funkčně ovšem dostanete jeden z nejpokročilejších mobilů na trhu, ať už se jedná o datové, organizační nebo obecně manažerské funkce.  

Podrobné parametry a ceny Siemensu S55 najdete v katalogu mobilů

Siemens M55

Siemens M55Pokud jste mladí a neklidní, měli byste spíše uvažovat o modelu M55. Můžeme ho postavit po bok S55, jeho provedení je ale čistě stylové. Aktivní uživatelé si přijdou na své. Odvázaný design a pestré barevné kombinace, to je to, oč tu běží. Těsně po svém prázdninovém uvedení na trh si své příznivce získal hlavně nízkou cenou. Oproti S55 se dokonce může pochlubit lepším displejem s 4096 barvami a větší pamětí, na druhou stranu ve výbavě nenalezneme infračervený port a Bluetooth. Oba modely jsou jinak stejné.

Podrobné parametry a ceny Siemensu M55 najdete v katalogu mobilů

Sony Ericsson T68i

Sony Ericsson T68iJeden z prvních telefonů s barevným displejem vyrobil právě Sony Ericsson. Za jeden z nejúspěšnějších můžeme rozhodně považovat Sony Ericsson T68i. Tento model byl dlouhou dobu králem mezi mobily, a to vzhledem ke své maximální výbavě a multimediálnímu zaměření. V době jeho největší slávy jsme ani neuvažovali o tom, že budeme masově využívat MMS a fotoaparáty, už tehdy tento mobil obě možnosti podporoval. Barevný displej s 256 barvami byl spíše exkluzivitou. Bluetooth a infračervený port naopak nezlomným faktem. Telefonu je často vytýkána pomalost, což se řeší aktualizací firmwaru.

Podrobné parametry a ceny Sony Ericssonu T68i najdete v katalogu mobilů

Sony Ericsson T610

Sony Ericsson T610Jediným přístrojem, který mohl převzít královské žezlo po předchozím modelu, mohl být pouze jeho čistý následovník - Sony Ericsson T610. Jaký vítr tedy T610 do mobilních vod oproti předchůdci v podobě T68i přináší? V prvé řadě konečně kvalitní barevný displej, byť pouze pasivní, s 65 000 barvami, integrovaný foťáček a polyfonní vyzvánění. Kromě toho samozřejmě nový design a zcela přepracovaný systém ovládaní. Co se funkčnosti týče, telefonu nechybí nic, co měl a má starší T68i. 

Podrobné parametry a ceny Sony Ericssonu T610 najdete v katalogu mobilů

Nokia 7650

Stejně jako u včerejšího přehledu telefonů pro mobilní internet, ani v tomto případě jsme neodolali a do našeho výběru zařadili tuto první a svým způsobem revoluční Nokii Series 60.Nokia 7650 Důvodem je hlavně výprodejová cena T-Mobilu, kde mobil pořídíte už za osm tisíc, a to prosím v plné ceně. Za podobnou cenu nikde neseženete "symbianový" telefon s foťáčkem, infraportem a Bluetooth. Ačkoli má tento chytrý telefon o něco větší rozměry, než je zvykem, v žádném případě mu to neubírá na funkčnosti, která je nadprůměrná. Do běžného telefonu si prostě nemůžete nahrát zajímavou aplikaci dle vlastního gusta - pokud nepočítáme Javu. Mobily s operačním systémem zkrátka mají své kouzlo, kdo jednou zkusil, jistě potvrdí.

Podrobné parametry a ceny Nokie 7650 najdete v katalogu mobilů


To nejzajímavější nás čeká v druhé kapitole, kde naleznete žebříček nejlepších telefonů od 6 - 10 tisíc včetně kompletních technických parametrů.

Témata článku: , Motorola V300, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Philips 530, Siemens M55, Siemens MC60, Siemens S55, Sony Ericsson T310, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T68i, Mobilní telefon, Žezlo, Nejlepší mobil, MOBI, Mobil, Telefon