Nejlepší weby o mobilech Siemens

Chcete vědět víc o telefonech značky Siemens? Stačí se porozhlédnout po internetu. V článku vám představíme nejrůznější oficiální i neoficiální weby, které se telefonům této značky věnují. Upozorníme jak na české, tak i na zahraniční stránky.

Máme před sebou první díl ze série článků věnovaných internetovým stránkách, které se zaměřují na určitou značkumobilního telefonu. Začínáme Siemensem, který na sebe navázal asi největší uživatelskou komunitu – tato značka přímo soupeří snad jen se Sony Ericssonem. Důvodem takového zájmu je značná otevřenost telefonů Siemens, které se dají velmi pokročile upravovat a existuje pro ně řada programů.

Zbláznili jsme se, když budeme psát o webech, které nám vlastně svým způsobem konkurují? Myslíme si, že tyto obavy jsou zbytečné. Kdo chce, stejně je najde, a vyhýbat se psaní jen kvůli tomu, abychom náhodou neupozornili na konkurenci, to není náš přístup. Každý z webů má své výhody. Amatérské servery díky úzkému záběru mohou jít při zkoumání problémů do velké hloubky, která by pro nás už nebyla efektivní. Velký server má naopak lepší přístup k novinkám a oficiálním informacím, ke kterým se amatérské stránky nedostanou.

Než se podíváme na fanouškovské servery, nesmíme zapomenout na weby samotného Siemensu:

Oficiální stránky

Oficiální celosvětová stránka – najdete zde veškeré informace o produktech Siemens v oblasti mobilních telefonů. Stačí si zvolit, který typ informací vás zajímá. K dispozici jsou informace o produktech, servis, tiskové a obchodní centrum, ale také například 3D pohledy telefonů, oficiální fotografie, online prodej a spousta dalšího. Stránky jsou v angličtině.

České zastoupení Siemens Mobile – k aktuální produktové řadě značky včetně příslušenství zde najdete podrobné informace a servisní podporu. Hned z úvodní stránky se můžete přepnout na stejné servisní stránky ostatních zemí, kde Siemens působí.

Nepřehlédněte:

  • péče o zákazníky – jakmile budete mít problém se svým telefonem Siemens, navštivte tuto stránku
  • internetový konfigurátor – nejsnadnější nastavení telefonu pro GPRS, WAP, e-mail a internet pomocí textovky. Služba však funguje pouze pro nové telefony šedesátkové řady a model SX1

České neoficiální stránky

SiemensMania – pravidelně aktualizovaný server s velkým množstvím informací. Naleznete zde specifikace telefonů, recenze, 3D simulace, emulátory a také návody. Tvůrci se také v hojné míře zabývají softwarovými úpravami telefonů Siemens a nabízí ke stažení zajímavý software včetně firmwarů. Nechybí ani diskuzní fórum a možnost stáhnutí multimédií pro váš telefon. SiemensMania je opravdu špičkový web, který by neměl uniknout pozornosti. 

Be-Inspired – denně aktualizovaný server s novinkami, katalogem telefonů a spoustou softwaru pro váš mobil i počítač ke stažení. Užitečné jsou přehledy nastavení všech možných služeb u našich a slovenských operátorů včetně e-mailového klienta nebo mobilního ICQ.

MySiemens – stránka nabízí přehled všech telefonů značky s podrobnými informacemi. Nechybí ani živé diskuzní fórum a možnost koupit telefony v přidruženém internetovém obchodě. Ke stažení jsou i manuály a multimediální data.

TomS Siemens files – velmi jednoduchá stránka, na které jsou ke stažení podrobné servisní manuály ke starším modelům a firmwary pro všechny telefony Siemens, včetně těch nejnovějších.

Zahraniční neoficiální stránky

Siemens Planet – kvalitní web s aktuálními informacemi a bohatým katalogem telefonů Siemens. Najdete zde také galerii všech modelů, odkazy na další důležité stránky a spoustu dat ke stažení. Samozřejmostí je fórum a spousta odpovědí v sekci FAQ. Stránka je v angličtině.

Siemens Info – zde můžete najít novinky, technické parametry k telefonům Siemens, tipy a triky, fórum a zkrátka vše, co k takovému webu patří. Stránka je v němčině, ale překladač Google si s ní snadno poradí. Odkazy na přepnutí do anglického či francouzského jazyka jsou přímo na stránce.

United Siemens Project – německá stránka, kde se dozvíte spoustu novinek a užitečných informací. Součástí tohoto serveru je velké diskuzní fórum věnující se telefonům Siemens.

Club Siemens – stránka, na které najdete podrobné parametry k telefonům, velkou fotogalerii a také poměrně rozsáhlé, povedené recenze. Web je velice přehledný a nechybí ani velmi živé fórum.

České stránky o jednotlivých typech Siemensů

Někteří šikovní majitelé telefonů Siemens se chtěli podělit o své zkušenosti a zřídili si vlastní webové stránky o svém telefonu. Na stránkách se nejčastěji objevují různé tipy a triky pro daný telefon a software ke stažení. Některé weby jsou takřka profesionálně zpracované, jiné jsou zcela jednoduché, ale přináší zajímavé informace.

C35i, C55, C60, M55, MT50 a M55, M55, M65 a CX65, MC 60, MC60, M65, SL45i, Xelibri


Netvrdíme, že náš výběr odkazů na české a světové weby je kompletní. Je možné, že znáte ještě lépe zpracované stránky, o kterých vůbec nevíme. Budeme proto rádi – a ostatní čtenáři jistě také – když na ně upozorníte v diskusi pod článkem.

Diskuze (7) Další článek: Můj mobil: Siemens S55

Témata článku: Siemens, Siemens C60, Obchodní centrum, MOBI, Mobil, Siemens Mobil, Překladač Google, Web