Nejlevnější mobil v Česku je za 577 Kč*

Diskuze čtenářů k článku

X-HURD  |  16. 07. 2008 18:28

Bohužel tento "skvost" jsem vyfasoval jako firemní telefon a už tehdy, když jsem viděl tu krabici s názvem výrobce mi bylo jasné, že se k sobě nehodíme. Vzhled musím docela pochválit není špatný, ale to je tak vše co mě zaujalo. Pro vložení sim člověk musí až násilně rvát zadní kryt . . . kdybych k němu měl mít úctu, tak tu sim tam nemám dodnes. Dále co mě fakt dostalo je měkké plastové sklíčko co chrání displej . . . hned první den jsem ho měl podřené (a dře se dál) . . . stejný případ se stal i kolegovi co ho taky dostal . . . Nechápu jak k tomu mohlo dojít . . . vložil jsem ho do kapsy s mým soukorým mobilem K750i a po vytažení jsem jen žasl. Asi K750i žárlila :D. Další věc, které se vůbec nedivím je samočinné vypínání mobilu . . . vzhledem, že jde o sagem, tak jsem nebyl překvapen a mám se aspon na co vymluvit, když jsem nedostupný :D. O tom, že displej vypíná podsvětlení při hovoru zmíním jen to, že když člověk chce pak zavěsit musí několikrát zmáčknout červené tlačítko . . . z velké většiny dřív zavěsí stejně ten druhý, takže než se konečně doklikáte, tak už je pozdě :). Psát sms je taky jen pro člověka co má dost a dost času . . . několikrát se mi stalo, že jsem místo smazání písmenka skočil na úvodní obrazovku, ale naštěstí po najetí z5 do psaní zpráv sms byla stále rozepsaná (příjemný šok), ačkoliv je telefon vzhledově slušný, psát na něm je holé neštěstí. Řešení sagemu s přepínáním velkých, malých písmen, čísla a t9 je strašné . . . napsat text s písmeny a čísly na 160 znaků zabere několik minut!
V práci ho máme tři. Já, zmíněný kolega víše, který ho už dokonce stratil a kalega co s ním hází o zem. . . Osobně bych si ho nikdy nekoupil ani za tuto cenu. Vzhled sice možná okouzlí lidi kolem, ale to potrvá stejně jen do doby než se vám objevý první škrábance na displeji, který jde sotva přečíst když máte kslíčko vyleštěné a jste v úplné tmě. Se škráanci toho už moc neuvidíte a na slunci ani nemá cenu ho vytahovat . . .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 19:32

Vzledem k tomu, že se jedná o jeden z nejlevnějších telefonů na českém trhu, domnívám se, že pro firemní účely, při kterých je na telefon zřejmě kladena velká zátěž a vysoké nároky, je tento telefon naprosto nevhodný. Řada výrobců mobilních telefonů se přímo specializuje na výrobu mobilních zařízení určených především pro práci. Mnohem lépe, než jeden z nejlevnějších low-endů, by Vám jistě posloužil např. některý z produktů modelové řady E finské Nokie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-HURD  |  16. 07. 2008 21:03

Hm :). To jistě . . . ovšem to bych musel mít ve firmě jiné postavení, abych mohl využívat E serii od Nokie. Jediné co po mě chtějí je jen volat a být k zastižení. Takže žádný office ani kalendář či další manažerské funkce nejsou k zapotřebí. Takový mobil je z mého hlediska pro mou práci zbytečný (pro osobní účely klidně. já nepohrdnu ;) ). Používám jen seznam kontaktů + zelené tlačítko (hodně často červené :D) a ze začátku jsem zkoušel sms. Zbytek věcí je mi na nic pro pracovní účely. Takže si myslím, že 226ka je pro tento typ využívání naprosto vyhovující (levný a nic neumí) jen ty nedostatky co jsem vytkl jsou naobtíž. A na tento telefon není vůbec kladena žádná zátež ani nároky. Hezky si celý den leží v kapsy a párkrát za den se zněj zavolá .
Budoucí majité se musí prostě smířit s tím, že koupí mobil za pár stovek, ale za pár dní bude vypadat jakoby se válel po kamenech a řešit životní otázku "Nechat si ho, či nenechat?"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-HURD  |  16. 07. 2008 21:05

Nevím . . . prostě se nemůžu zbavit pocitu, že tento mobil byl vyroben jen na krátkodobé použití.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 21:59

Ve Vašem případě bych alespoň uvažoval o přikoupení nějakého pouzdra, aby se Vám dále netvořily na telefonu škrábance, o kterých píšete. Každý výrobek, který si koupíte jako soukromá osoba v ČR by měl být vyroben tak, aby dokázal spolehlivě fungovat alespoň 24 měsíců. Při koupi jako právnická osoba (firma) je záruční doba pouze poloviční a to 1 rok. Pokud výrobek v této záruční lhůtě vykazuje nějaké poruchy či přestane fungovat úplně, není nic jednoduššího než vadný výrobek reklamovat. Výše zmíněné záruční lhůty platí jistě také pro Váš mobilní telefon. Ve Vašem příspěvku píšete o samočinném vypínání mobilu, jenž by se, pokud by bylo častější a nebylo vyvoláno vnějšími vlivy, zcela určitě dalo reklamovat. Škrábance displeji telefonu jsou ovšem zcela jistě vyvolány vnějšími vlivy, takže na ty, žádnou reklamaci uplatnit nemůžete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-HURD  |  17. 07. 2008 20:22

Na pouzdro bych v normální situaci s normálním mobilem uvažoval, ale s tímhle co se podře snad i když zafouká vítr. . . ani napad. Vzhledem k ceně mobilu si myslím, že pouzdro nemá cenu kupovat. Ani si nejsem jistý zda by ho ochránil. Muselo by být vypolstrované vatou nebo něčím měkkým. O zárukách vím, ale zatím to nechávám být. Uvidím časem zda se intervaly samočinného vypínání budou opakovat čím dál častěji nebo se objeví nové závady. Až to začne být neúnosné, tak mobil možná vyreklamuju pokud ho dřív nerozeberu . Jinak ohledně vás . . . nemohl jsem si nevšimnout jak se urputně snažíte bránit tento mobil. Máte něco společného s výrobou tohoto produktu nebo tak něco? Né . . . určitě jste od Vodafonu, že ano ?Možná by bylo dobré si na nějaký ten týden přehodit sim kartu z vašeho nynějšího mobilu do 226 ať poznáte sám dokonalost tvrzenehé plastu ;). Zda se vám ho podaří ochránit před poškrábáním (bez folie) . Ovšem to u vás bude potíž, bo vám mobil nebude plně vyhovovat pro vaší práci. Ale možná někdo z blízkého okolí . . .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  18. 07. 2008 00:01

Co se týče Vaší otázky, zda nemám něco společného s výrobou Vašeho typu telefonu nebo zda-li nepracuji u Vodafonu, mohu Vám s upřímností napsat, že nic společného s výrobou mobilních telefonů nemám a nepracuji v žádné firmě, která se zabývá mobilními technologiemi. Jsem obyčejným uživatelem mobilního telefonu střední třídy (Nokie 6234), jenž jsem si pořídil především kvůli jeho funkcím a vybavení v poměru k ceně, za kterou jsem ho koupil. Jako záložní telefon používám Samsung B100, který patří do stejné cenové kategorie jako Váš Vodafone 226. Zmíněný Samsung jsem si také koupil proto, abych vyzkoušel, zda velmi levný telefon za 539,-Kč, může svého majitele uspokojit spolehlivostí a poskytnutím všech nabízených funkcí. Po několika týdenním občasném využívání tohoto telefonu mohu s čistým svědomím prohlásit, že telefon mne svou spolehlivostí ani jednou nezklamal a zatím mi všechny funkce, jenž jsem chtěl využít, bez problému poskytl. Moje reakce na Váš příspěvek neměla být v žádném případě účelovou propagací nějakého výrobku, ale upozorněním na to, že existují telefony odlišných kategorií dle svého budoucího využití. Jsem pouze zastáncem názoru, že člověk by měl využívat věci, k tomu, k čemu jsou určeny a při zakoupení velice levných produktů, kterými Váš Vodafone 226 i můj Samsung B100 bezesporu jsou, by neměl mít na tyto produkty vysoké nároky. Vysokým nárokem na velice levný telefon bez jakéhokoli outdoorového krytu či alespoň ochrany ve formě pouzdra myslím například Vaše očekávání, že se Vám displej nechráněného mobilního telefonu mechanicky nepoškodí, když telefon budete nosit v kapse. Pokud totiž telefon není vybaven žádnou ochranou proti mechanickému poškození, je velice snadné takovýto nechráněný přístroj při nošení v kapse mechanicky poškodit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-HURD  |  18. 07. 2008 18:43

Souhlasím s vámi, že mobilní telefony se řadí do různých skupin dle náročnosti požadavků. O tom, že 226 je takzvaný low-end a slouží jen pro základní použití taky souhlasím a nic proti tomu nemám. Máte štěstí, že jste si mohl vybrat mobil z takovéto nabídky. Já tu možnost neměl . . . Věřím, že váš Samsung funguje skvěle a nemáte s ním žádné potíže. Ovšem kdyby jste se při rozhodování rozhodl pro 226 možná bychom se dnes bavili jinak a chápal by jste moje rozčarování nad tímto produktem. není to poprvé co jsem vlastnil sagem a taky to není poprvé co sagem vykazuje chyby. Přesto, že jde o low-ender, není pro 226 omluvou to, že má sw chyby a celkově je nevychytaná. Ohledně ochrany pro tento mobil se s váma budu nadále přít. To, že není outdoorový neznamená, že by něměl snést určitý nátlak vnějšího prostředí. Má K750i, kterou už mám 3 roky je na tom mnohem lépe než 226. Jsou spolu v jedné kapse a přesto 226 je na tom podstatně hůř (K750i už několikrát upadla nazem, 226 ještě tu zkušenost nemá). Navíc nevím proč bych si měl to pouzdro kupovat. Celou dobu je v té kapse (kapsa v pracovní vestě u srdce). Když provádím pracovní činnost vestu mám vždy svlečenou a položenou na bezpečným místě. Nikdy nehrozí nějaký tvrdý náraz nebo tření, které by mělo mobily poškodit, ale přesto se to 226 daří. Osobně si myslím, že tomu člověk nezabrání. A kupovat pouzdro je už pro mě zbytečné . . . Opravdu to krycí sklíčko je moc měkké i přesto, že jde o levný mobil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  18. 07. 2008 22:45

Přeji Vám, aby jste při eventuálním výběru nového mobilního telefonu měl více štěstí, než při výběru Vašeho stávajícího mobilu a být Vámi, tak bych si společně s novým telefonem pořídil i nějaké to ochranné pouzdro, které by mělo zabránit vzniku jakýchkoli škrábanců nejen na displeji telefonu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-HURD  |  19. 07. 2008 10:05

Děkuji, chystám se na Xperii jako na soukromý mobil a K750i změním na pracovní (226 schovám do šuplíku). A věstě, že na X1 už si pouzdro koupím.
Díky za příjemnou konverzaci nad tématem 226tky. Naviděnou u jiného článku co nás oba zaujme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 17:30

V článku píšete, že telefon lze koupit také samostatně v internetovém obchodě Vodafone. Tato informace je stejně nepravdivá stejně jako ta, že Vodafone 226 vyrábi čínská ZTE. Pokud si v internetovém Vodafonu vložíte do košíku Vodafone 226 za 577,-Kč automaticky s ním s musíte objednat Vodafone kartu za 200,-Kč. Celkový nákup Vás tedy příjde na 777,- Kč, a nemůžete si koupit samostatný telefon za 577,- Kč tak jak je psáno v článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 19:02

Děkuji za rychlé opravení chyb v článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 20:19

Při kontrole opravení chyb, jsem zjistil, článek obsahuje nadále fatální chybu. Proto jsem autorovi zaslal další e-mail s následujícím textem, ve kterém ho upozorňuji na přetrvávající chybu v jeho článku.
Hlavní text e-mailu: Děkuji za opravu bohužel jen některých chyb ve Vašem článku. Po mém připomínkování jste velice rychle opravil špatný údaj o výrobci telefonu a následně jste doplnil podstatnou informaci do části článku "Pravidla zvýhodnění" o nutnosti platby navíc 200,-Kč za divokou kartu při koupi telefonu za 577,-Kč.
Ve Vašem článku ovšem stále zůstává nepravdivá informace, která může být dosti matoucí pro čtenáře mobilmanie.
V hlavní části článku píšete, cituji doslova: "Zakoupit telefon s předplacenou Nabitou nebo Divokou kartou,
samostatně nebo s paušálním tarifem může každý zájemce v internetovém obchodě Vodafone nebo ve kterékoliv značkové prodejně."
Tato věta obsahuje nepravdivou informaci, že telefon lze koupit také samostatně.
Opravená finální věta bez chyby by měla vypadat asi takto: "Zakoupit telefon s předplacenou Nabitou nebo Divokou kartou nebo s paušálním tarifem může každý zájemce v internetovém obchodě Vodafone nebo ve kterékoliv značkové prodejně."
Neberte prosím upozornění na chyby ve Vašem jako nějakou provokaci či něco podobného. Jde mi jen o to aby články, které ovlivňují tisíce lidí při výběru např. mobilního telefonu, neobsahovaly fatální chyby, které tento článek bohužel ještě obsahuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jara  |  16. 07. 2008 14:37

nybrz Sagem, prosim o opravu ve clanku. ZTE vyrabi VF225

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 15:21

Ano, máte pravdu. Vodafone 226 a je z dílen francouzského Sagemu. Jeho předchůdce Vodafone
Vodafone 225 vyráběla čínská společnost ZTE. Tímto se připojuji k Vaší prosbě a také prosím autora článku pana Lásku o opravu článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xman  |  16. 07. 2008 10:50

s takovym telefonem aby se clovek stydel vyjit mezi lidi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hoodoo  |  16. 07. 2008 11:12

si fakt hnup, ja zrovna po necem takovym koukam, abych nemusel vsade na akce kde si telefon snadno rozbiju bo ho ztratim tahat novyho dajmonda a bat se o nej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 22:43

Každý není tak bohatý jako ty Někdo používá telefon třeba taky na telefonování a ne jenom k tomu, aby uspokojil své vlastní EGO drahými nesmysly, kterými se obklopuje Dávám jenom pro Tebe odkaz na ukázku, že i z levných a účelných věcí mohou mít lidé radost
Odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=5jif8dX8oow

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kariela  |  16. 07. 2008 10:37

V posledním měsíci Datart prodával v kamenných prodejnách Motofone za 500,- Kč, běžná cena bez upozornění na "akci" "totální výprodej" apod. Teď asi 599,-

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  16. 07. 2008 13:30

Motofone zabili nepoužitelnými SMS, škoda, jinak by to byl zajímavý telefon.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
   |  19. 07. 2008 18:06

jj, na slovensku bol zase v akcii v tesco x-krat (zrejme kvoli velkemu uspechu) zhruba za 600Kc po prepocte

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal P  |  16. 07. 2008 09:52

Tak koukám že ten samsung B100 je u T-Mobilu v twist sadě s kreditem 250kč za 764kč.
Tenhle Vodafone 226 přijde z Vodafone kartou na 777kč, protože na eshopu Vodafonu možnost zakoupení telefonů bez sim není.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  16. 07. 2008 08:23

Nechápu, proč někteří výrobci (Motorola) neustále cpou zdířku pro nabíječku na pravou stranu. Praváci (kterých je myslím o něco více než leváků) pak s telefonem téměř nemůžou pracovat, když se telefon nabíjí, je to velmi nepohodlné. A od výrobců neuvěřitelně hloupé, copak se telefon nezkouší ve všech situacích, než jde do výroby? Inženýrům, kteří navrhli a prosadili zdířku na pravé straně, bych nechal useknout ruce a vypíchnout oči.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pavel14  |  16. 07. 2008 20:16

A to je tak težký aby pán vzdal telefon do levé pracky? Když to nedokážeš tak si pracky uraž sám! Podotýkám, že nejsem levák!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
to je fuck  |  16. 07. 2008 21:40

inteligentny nazor teda ti poviem ... skusil si napisat sms lavou rukou niekedy? ja hej a moc fajne to nie je... a pisat oblkukou cez nabijacku asi vyhra nebude.tak trosku rozmyslaj kym sa vyjadris...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal P  |  16. 07. 2008 07:33

Tahle cena je tam minimálně od včerejška. A za těch 77kč je to nejen k Nabito 350, ale i k Nabito 119 a za stejnou cenu můžete mít i Nokii 1600.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
noname  |  16. 07. 2008 07:43

Jo ta akce platí od včera.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 01:58

Myslím, že mnohem výhodnější koupí v poměru cena/výkon, je Samsung B100. Za cenu pod 500,- Kč, konkrétně za neuvěřitelných 489,10 Kč vč. DPH dostanete nový, velice lehký telefon (78g) s podporou multimediálních zpráv MMS, s vyzváněcími tóny MP3, s podporou aplikací JAVA 2.0 rychlými daty GPRS třídy 10. Velkou předností tohoto superlevného telefonu je 1000 mah baterie se kterou Vám telefon vydrží až 18 dní.. Tento úžasný telefon nejen v poměru cena/výkon mám již asi měsíc doma a troufám si tvrdit, že za tuto cenu v dnešní době v ČR vybavenější mobilní telefon neseženete.. Pro informaci uvádím odkaz, kde jsem Samsung B100 našel za neuvěřitelných 489,10 Kč. Odkaz zde: http://www.nowst.cz/zbozi/samsung-b100-t-mobile-black/detail.aspx?p=z:119318
Podrobnou technickou specifikaci telefonu naleznete internetových stránkách výrobce: http://www.samsung.com/cz/consumer/detail/spec.do?group=mobilephone&type=mobilephone&subtype=mobilephone&model_cd=SGH-B100LKAKBN&fullspec=F

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
noname  |  16. 07. 2008 07:44

A 158 Kč poštovné. A to se vyplatí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 11:30

Ano, máte pravdu, 158,-Kč za dodání na dobírku je trošku hodně. Telefon si ale nemusíte objednávat jenom na dobírku. Při platbě předem zaplatíte 118,-Kč a když si telefon vyzvednete osobně, tak nezaplatíte ani korunu navíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Narcissus  |  16. 07. 2008 11:58

I 118,- Kč je hodně - za daleko větší, težší a křehčí zboží zaplatím 100,- a to s dobírkou. Navíc po zkušenostech s českými obchodníčky zaplatím předem raději Číně než tady...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 13:00

Pokud se chcete vyhnout občasné neprofesionalitě a nespolehlivosti českých obchodníčků a chcete si koupit telefon prostřednictvím internetu v ČR , nezbyde Vám asi nic jiného než si telefon koupit u některého z českých operátorů nebo u internetových obchodů s velkým obratem (např. cybex). Nákup zboží z Číny je pro Čechy, kteří především hledí na cenu díky svým nízkým příjmům oproti většině EU, jistě lákavou alternativou při nákupu v podstatě jakékoli elektroniky. Velkým problémem při nákupu zboží přes internet z Číny je jazyková bariéra, a pokud jsou náhodou webové stránky v AJ, tak jsou ceny oproti těm čínsky psaným, o něco vyšší. Dalšími problémy jsou poměrně vysoká cena za dopravu v řádech několika desítek až stovek $, nemožnost si zboží objednat na dobírku – musíte zaplatit předem, těžko uplatnitelná záruka – pokud vůbec nějakou prodejce nabízí. U nákupu mobilních telefonů z Číny je také pro většinu Čechů velice nepříjemné to, že čínské telefony, ač mají dotykové displeje či omračující výdrže na jedno nabití, komunikují s uživatelem většinou v čínštině, v lepším případě v AJ, ale nikdy ne v češtině.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Daniel  |  16. 07. 2008 16:05

Mam Vodafone, jsou telefony of T-mobilu blokovane? Diky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 16:47

Nově prodávané telefony nesmí být dle nařízení Českého telekomunikačního úřadu blokovány pro jinou síť a to platí i pro nové brandované přístroje např. od T-Mobilu. Samsung B100 od T-Mobilu používám s Vodafone divokou kartou, takže nemusíte mít žádné obavy, že by telefon s jinou sítí nespolupracoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
glock69  |  16. 07. 2008 18:31

A jak B100 pracuje s sms?Díky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bluedriver  |  16. 07. 2008 19:16

Samsung B100 podporuje prediktivní vkládání textu T9. Do jedné SMS zprávy můžete napsat až 918 znaků - tato zpráva bude samozřejmě rozdělena na několik SMS zpráv po 160 znacích, ale v telefonu ji uvidíte jako jednu SMS. Co se týče paměti na SMS zprávy, tak do telefonu se jich vejde 200, další SMS si můžete uložit na SIM kartu. Samotné psaní SMS na poměrně malé klávesnici vyžaduje počáteční dávku trpělivosti, ale po určitém čase si zvyknete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor