Nejoblíbenější a nejužitečnější programy pro Symbian Series 60 (přehled)

Pokud vlastníte chytrý mobilní telefon s operačním systémem Symbian, nepřehlédněte tento článek. Najdete v něm rozsáhlý souhrn všech nejoblíbenějších programů, včetně popisů a obrázků. Pro lepší orientaci jsou programy tématicky rozděleny.
Stále rozšířenějším operačním systémem pro oblast mobilních telefonů se s postupem času stává Symbian. I když někteří odborníci tvrdí, že jej do několika let vystřídá Linux, faktem je, že v současné má v našich zeměpisných šířkách Symbian oproti konkurenci docela slušný náskok. Není tedy ani divu, že požadavky na kvalitnější aplikace jsou ze stran uživatelů stále vyšší. A jelikož orientaci v oboru není snadné udržet, přináším vám zde přehled asi nejpoužívanějších a nejoblíbenějších programů pro Symbian Series 60 mezi uživateli v různých kategoriích.

Předem však upozorňuji, že pojmy „nejoblíbenější a nejpoužívanější“ jsou relativní a ne každý uživatel se s mým názorem sžije. Pokud snad máte jiný názor, rádi vaše příspěvky přivítáme v diskusi pod článkem (třeba z nich nakonec dáme dohromady i nový článek).


Internet

NetFront

Hledáte prohlížeč, který by vám z mobilu umožnil přistupovat k celosvětové síti Internet? Pak vyzkoušejte aplikaci NetFront. Obsahuje spoustu nadstandardních funkcí, které ocení i opravdoví profesionálové (podpora JavaScriptu, XHTML, CSS a další). Jedinou vadou na kráse jsou nepatrně vyšší nároky na paměťový prostor.

   
Uvítací splash scrren aplikace • prohlížení stránky • odkazy na stránce • možnosti prohlížení

Pro více informací si přečtěte článek Internet v mobilu: velké srovnání prohlížečů.

Domovská stránka programu

Cena: 11,90 euro (9,90 euro)

Trial verze ke stažení zde

ProfiMail

Přístup na internet už bychom měli, ale k e-mailovému účtu je přece jenom pohodlnější se připojit jednoduše přes POP3 (nebo jiný server příchozích zpráv) pomocí e-mailového klienta. Velice kvalitním je ProfiMail. Není třeba žádné zbytečné surfování a zadávání uživatelských údajů při každém prohlížení elektronické schránky. Jméno a heslo jednoduše uložíte do programu a ProfiMail už se o vaše e-maily postará tak, že je budete mít neustále k dispozici.

Společně s ProfiMail je dodáván i jednoduchý správce souborů ProfiExplorer, který je navíc zdarma.

   
Info o aplikaci • text bez diakritiky • stahování zpráv • ProfiExplorer

Pro podrobnější informace si přečtěte článek ProfiMail: pro lepší práci s e-maily v mobilu (velký test).

Domovská stránka programu

Cena: 19,99 dolarů

Trial verze ke stažení zde

Agile Messenger

Mnohem více, než e-mail se dnes jako komunikační kanál na internetu používá tzv. instant messaging. Nejznámějším klientem, tzv. instant messengerem, je pak ICQ. I mobilních programů pro posílání rychlých zpráv je velice pestrá nabídka. Nejoblíbenějším mezi uživateli je pak aplikace Agile Messenger. Kromě ICQ zvládá bez problémů komunikaci i s protokoly MSN, AOL a Yahoo. Stačí zadat uživatelské údaje, typ připojení a můžete chatovat donekonečna (nebo alespoň do té doby, než vybijete baterie).

   
Výběr služby • volba způsobu připojení • připojování • informace o uživateli

Podrobnější informace získáte v článku Nový Agile Messenger 3: zmáčkni, mluv a pošli ICQ.

Domovská stránka programu

Cena: zdarma

Plná verze ke stažení zde

HeadLine

Ne vždy vyjde chvilka na to, koupit si noviny. Chcete-li být neustále v obraze a postačí-li vám malý displej mobilního telefonu, pak vyzkoušejte čtečku RSS. Netušíte, co znamená pojem „RSS kanál“? Pak si přečtěte článek RSS na MobilManii: už nikdy nezmeškáte žádný článek, který vás okamžitě uvede do obrazu. První a zatím i nejlepší čtečkou pro telefony Symbian Series 60 je HeadLine. Nastavení je jednoduché a trvá jen několik málo sekund. Přidáním RSS kanálů pak z vašeho mobilu vytvoříte miniaturní noviny.

   
Plánování aktualizace • přidání kanálu • způsob připojení • čtení

Domovská stránka programu

Cena: 10 euro

Trial verze ke stažení zde


V druhé kapitole si ukážeme kancelářské aplikace, které se vám jistě budou často hodit.

Témata článku: , , , Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia 7650, Automatická odpověď, Series, Eero, Pestrá nabídka, Animovaný Gif, SkyNet, Notepad, Sejf, Slušný náskok, Přehled, Beethoven, Uživatelský údaj, The Weather Channel, Nový článek, Symbian Series, Dostupný nástroj, Pře, Poloprofesionál