Nejpoužívanějším Androidem se právě stává... Ne, aktuální Oreo to není

Je to Android 7 Nougat. Téměř 18 měsíců poté, co se v srpnu 2016 dostal na první telefony. Tragická vizitka pro Google a jeho mobilní platformu? Pro posměváčky je to rozhodně dobrá příležitost, ale tak to prostě je, rychlost adopce nových verzí je daná vlastnostmi platformy.

Výrobcům trvá, než vypustí novou verzi operačního systému pro starší telefony, řada uživatelů se k novější verzi dostane až s koupí nového telefonu. Uvidíme, jak moc s tímto trendem pohne Project Treble, který má adopci nových verzí urychlit. Nástup efektu však bude velmi pomalý a v plné síle se projeví až za několik let.

 

Aktuální Android 8 Oreo se horko těžko přehoupnul přes 1 %

 

Nougat má 28,5 % a překonal tak o generaci starší Marshmallow. Nougat bude i nadále růst, posilovat bude také aktuální Android 8 Oreo, starší verze budou oslabovat. Data pochází z přístupů na Play Store za poslední týden. Dá se tak předpokládat, že starší verze Androidu budou ve skutečnosti silnější, protože v rukou méně náročných uživatelů se na app store nedostanou tak často, aby se mohly podílet na této statistice.

Jak se odhaloval Nougat:

Diskuze (4) Další článek: 7 Plus: Také Nokia se pustí do nudloidních displejů s poměrem stran 18 : 9

Témata článku: Google, , , , , , , Verze, Operační systém, Play Store, Mobilní platforma, Plná síla, Náročný uživatel, Dobrá příležitost, Nový telefon, Starý telefon, Adopce, Nen, #Android, Vizitka, Stará verze, Telefon, Nová verze, První telefon,