Nejprodávanějším smartphonem se stal iPhone 8. Samsungy a Xiaomi jsou v závěsu

Agentura Counterpoint Research vydává pravidelný měsíční žebříček Top 10 nejprodávanějších smartphonů podle konkrétního modelu na globálním trhu. Nejčerstvější zveřejněná data jsou za květen 2018, kdy se nejprodávanějším modelem stal Apple iPhone 8.

Klepněte pro větší obrázek
Nejprodávanější smartphony v květnu 2018 (Zdroj: Counterpoint Research)

Dubnu druhý Samsung Galaxy S9+ ustoupil na druhou příčku, jištěný ze šesté pozice kompaktnějším sourozencem Samsung Galaxy S9. To Apple má pojistku hned na třetím místě, kde se nachází i přes svoji astronomickou a neklesající cenovku stále velmi dobře prodávaný Apple iPhone X.

Čtyřku si vydobylo Xiaomi Redmi 5A, které díky velmi dostupné ceně (cca 2 500 Kč) patří i v Česku k nejprodávanějším modelům. Pátou příčku drží už třetí model Applu v první desítce – Apple iPhone 8 Plus. Do Top 10 se s odstupem mnoha set tisíc prodaných kusů dostalo ještě Huawei P20 Lite, Xiaomi Redmi Note 5 a modely Oppo a Vivo prodávané převážně v Asii. Každý měsíc se celosvětově prodá více než 100 milionů kusů nových smartphonů.

Jak vybrat co nejlepší telefon za co nejméně peněz:

Diskuze (2) Další článek: Nový stojánek Logitech umožní používat iPhone i během bezdrátového nabíjení

Témata článku: , , , , , , Závěs, První desítka, Smartphone, Samsun, Třetí místo, Druhá příčka, Kompaktní sourozenec, Pátá příčka, Sam, Nejlepší telefon, Counterpoint Research, Šestá pozice, Samsung a Xiaomi, Nejprodávanější model, #Xiaomi, Třetí model, Globální trh, Asie, Nový smartphone,