Nejrychlejší procesor dneška? Snapdragon 845

Nejnovější procesor Qualcomm® Snapdragon™ 845 je nyní ještě lepší, chytřejší a hlavně rychlejší než kdy předtím. Je nástupcem předchozí verze Snapdragon™ 835 a nejvíce pozornosti se mu dostalo ve vylepšení všech důležitých oblastí, které používáme v chytrém telefonu každý den. Těšit se můžete na vylepšení bezpečnosti, spolehlivosti, grafiky, fotoaparátu, na osobního asistenta a bezproblémovou celodenní výdrž baterie.

Extra výkon a grafika, které nebude chtít věřit

Snapdragon™ 845 se skládá z osmi jader, která nabídnou dvojitou kombinaci výkonu a úspory. Jádra se nově nazývají Kryo 385 a dělí se na 4x výkonná 2,8GHz a 4x úsporná 1,8GHz.

S novým vylepšeným grafickým čipem Adreno 630 se můžete těšit na o 30% lepší grafiku a o 30% lepší výkon. Novinkou je také čip Spectra 280 ISP, který byl navržen, aby poskytoval prvotřídní fotky zachycené mobilním fotoaparátem. Ovšem nezůstalo pouze u fotografií, ale vylepšení dostaly také videozáznamy. Nově můžete natáčet videa v kvalitě 4K Ultra HD Premium s bohatšími barvami.

Mobil bude chytřejší

Nová technologie Qualcomm® Hexagon™ 685 je třetí generací, která podporuje sofistikovanou umělou inteligenci nazývanou Al. Nově se tak váš telefon dokáže přeměnit na špičkového osobního asistenta, kterého nebudete chtít dát z ruky, protože se vám dokáže absolutně přizpůsobit. Telefon totiž o sobě sbírá informace ze senzorů a pomůže vám s bezproblémovým zachycením fotografií, videí nebo s pohybem ve virtuální realitě. Tato platforma navíc dokáže telefon naučit váš hlas.

Klepněte pro větší obrázek

Bezpečnost je v mobilním světě klíčovou vlastností všech chytrých zařízení. Ovšem s novým procesorem můžete být bez obav. Ať již budete dělat na telefonu cokoliv, od ukládání důležitých informací až po mobilní platby, můžete si být jistí, že vaše osobní údaje zůstanou jen vaším tajemstvím. Snapdragon™ 845 nabízí nejvyšší mobilní bezpečnost, vylepšenou technologii snímání otisků prstů, oční duhovky nebo detekci hlasu.

Připojení ještě nikdy nebylo rychlejší a výdrž delší

Bez internetu v telefonu si většina z nás svůj život nedovede představit. Připojení jsme v podstatě nonstop. To si také uvědomují vývojáři nového procesoru a nezapomněli ho vybavit novou technologií Modem Snapdragon X20 LTE. Ten nabízí nejrychlejší LTE internet s možností ultra vysoké rychlosti stahování až 1,2 Gb/s. Vylepšení se dostalo také připojení Wi-Fi, nově s multigigabitovou rychlosti, a to i v případě, že se připojíte třeba v přeplněné kavárně.

Možná si teď říkáte, že tohle všechno zni sice krásně, ale co tomu řekne baterie ve vašem telefonu? Můžete být bez obav! Všechny nové funkce jsou energeticky velmi úsporné, ovšem i tak se může stát, že se baterie vybije. Co teď? Zachrání vás technologie rychlého nabíjení Qualcomm Quick Charge™ 4+, která zvládne nabít váš telefon z 0% na 50% za neuvěřitelných 15 minut.

Telefony s nejnovějším procesorem

Jelikož je procesor Snapdragon 845 absolutní novinkou, telefony s ním na náš trh nejprve přicházejí. Nyní již víme, že procesor dostane novinka Asus Zenfone 5z, který dorazí na náš trh začátkem července, nebo také Xiomi Mi7. Snapdragon 845 se, pro zajímavost, také objevuje u americké verze Galaxy S9, v Čechách je však tento telefon dostupný s vlastním procesorem Exynos 9.

Nechcete čekat na nový telefon a musíte mít všechny skvělé funkce nejnovějšího Snapdragon 845 už dnes? Vyzkoušejte už nyní telefony Sony Xperia XZ2 a Sony Xperia XZ2 Compact.

Co je to procesor?

Slovem procesor se označuje celá řídící jednotka mobilního telefonu, také se můžete setkat s názvem čipset (chipset) nebo platforma, ovšem pojmenování procesor je nejčastější. Při výběru nového mobilního telefonu se procesor nevyplatí podceňovat, čím lepší procesor v telefonu je, tím je jeho fungování rychlejší, plynulejší a zajistí správný chod i při více zapnutých aplikacích. Telefon se jednoduše nebude zasekávat. Výkon procesoru se udává počtem jader a výkonem frekvence procesoru, která je udávána v GHz.

Klepněte pro větší obrázek

Znáte Huramobil.cz?

Huramobil.cz je specialista na mobilní telefony z české distribuce a příslušenství již od roku 1997. Klíčovým prvkem je poradenství a individuální péče o každého zákazníka, kterou prostě v obrovských marketech nenajdete. Veškeré zboží si můžete vyzvednout na vlastní prodejně v Bělehradské 68 na Praze 2, do 60 minut jej nechat zaslat kurýrem po Praze, do druhého dne balíkem po celé ČR nebo si jej vyzvednout na více jak 500 výdejních místech sítě Geis Point.

Další článek: Odpověď Nokie na iPhone X je tady! Nečekejte moc originality – je to Nokia X