Nejúspěšnější chytré hodinky dorazily do ČR. Začal prodej Apple Watch

V pátek 29. ledna se na českém trhu začaly oficiálně prodávat Apple Watch. Na první chytré hodinky od americké firmy jsme museli čekat o tři čtvrtě roku déle než země, do nichž jeden z nejoblíbenějších modelů nositelného příslušenství vstoupil v rámci první vlny. Nedočkaví zájemci proto často hodinky nakupovali ze zahraničí a spokojili se i s chybějící češtinou v prostředí, kterou hodinky dostaly až v aktualizaci na sklonku minulého roku.

Klepněte pro větší obrázek

Podle očekávání ani za takto dlouhou dobu hodinky nijak nezlevnily a jejich nejdostupnější hliníkovou variantu Sport se základním silikonovým páskem pořídíte v provedení s 38mm ciferníkem od 10 990 Kč. „Pánská“ verze se 42mm ciferníkem začíná na 12 490 Kč. Nerezová varianta Apple Watch startuje od 17 990 Kč a její cena roste podle typu a materiálu řemínku. Luxusní varianta Apple Watch Edition zahrnuje 8 modelů s cenou od 300 tisíc do půl milionu.

Apple Watch se i přes vysokou cenovku, slabou výdrž a poněkud kontroverzní, ne zrovna klasický hodinkový design, staly od svého uvedení jednoznačně nejprodávanějšími chytrými hodinkami na trhu. Podle analytiků z Juniper Research jim dokonce patří těsná nadpoloviční většina trhu. Za celý rok 2015 se tak mělo prodat celkem 8,8 milionů balení Apple Watch. Nástupnický model má být podle spekulací představen až letos na podzim, tedy dva roky poté, co byly Apple Watch poprvé ukázány světu.

Diskuze (32) Další článek: T-Mobile v únoru: tři novinky a sleva iPhonu

Témata článku: Apple, , , , , Luxusní varianta, Prodej, Dora, Chytré, #Apple, Hod, APP, Nejoblíbenější model, Watch, Nadpoloviční většina, Nástupnický model, Pro +