Největším problémem Nokie je Microsoft [komentář]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 234

Názory k článku

avatar
24. 10. 2012 10:08

Od té doby co nevidím Nokii na každém kroku je mě hned sympatická. Takže když zůstane v pozici 3 a ve smatfounech na 6 místě bude to optimální. Uživí se HTC, doufám, že se uživí i Nokia. Jak tady nějaký zaslepený fanoušek psal něco špatného o Androidu, tak to je přesně chyba i Nokie. Je to přece výrobce telefonů a jako taková měla si ponechat neutralitu a prodávat mobil jak s Windows, Androidem i Meego. Symbian bych asi hodil to kopru..už jen kvůli debilní certifikaci a špatnému renomé mezi uživateli (N97). Sám mám sice Belle, ale raději bych viděl Meego. Jo a náhodou si myslím, že dodnes nikdo nepředvedl lepší displej než měla N900.....co se týče ovládání..multitač+rezistivní....Proč neposkytli Meego zdarma ostatním výrobcům? Myslím, že se opakuje historie jako u 3DFX a jejich karet Voodoo..Možná, že to opravdu nepřežije. ( 1. Hlavní chyba, bojí se vlastní konkurence a neudělala Nokii 770,800 s 3G, GSM modulem. 2. Zakoupení Symbianu, uzavření tohoto systemu pro ostatní značky 3. Orientace na neúspešný software na (mobile Windows). 4. Odklon od Intelu a Nvidie) (Budoucnost? 1. Zlepšit system S40 na system s plným multitaskingem a vytvořit komunitu kolem free java produktů. 2. Prodávat jak Win tak Droid. 3. Zlepšit miniaturizaci a komunikaci s uživateli 4. Stále zlepšovat vazby na technologicke špičky (Corning, Nvidia, Intel, Čína, programatory staré školy, novátory ze středních škol..:)..))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 10. 2012 08:06

Děláte si srandu s takovýma článkama? Tohle je odborný web. Pokud byste to napsali před dvěma lety, jak jsem to psal do diskuzi já a další kterým to bylo naprosto jasné, tak by to bylo aktuální.
Takže největší problém Nokie je Microsoft, další novinkou je, ze dnes v noci bude tma a Nokia bude mít brzy čínské majitele a určitě nebude vyrábět nic s operačním systémem od Microsoftu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 10. 2012 22:47

Nokiu mám rád a moc.
Jen kdyby nelezla microsoftovi do prd*le.
Nokia si myslila že budou lepší časy,ale zatím to tak nevypadá.Škoda že odsoudili aji meego škoda.
Ale co fandím ji snad pujde navrch....
Ale koukám jsou tu fanatici applu....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 10. 2012 22:19

Hmm tak nokia je presne tam kam patri. Na nokii jsem byl od r.1998. Byly nedostizne. Kdyz prisly smartphony byly tak uzasne ze jsem jim promijel(byl jsem ten blbec co kupoval novinky) ze new release proste nefunguji. Zvykl jsem si na to ze ac zakaznik,prvnich 6 mesicu jsem pokazde fungoval jako beta tester a az po pul roca a 3-4 updatech firmware zacal byt pristroj jakz takz spolehlivy... posledni kapkou do me trpelivosti byla N97-tou jsem po vybaleni ani neprijal hovor!!!-otazka k cemu je mobil co netelefonuje a z prodejny musim sedniut na net pro aktualizaci FW?? si v nokii nedavali-hlavne ze byly manazerske odmeny... vloni jsem N97 zahodil a jsem na androidu a... svete div,vse funguje jak ma. Po18 mesicich si porad nemuzu zvyknout ze se s mobilem pokazde dovolam, ze funkce ktera me fungovala vcera funguje i dnes a pomalu spoleham ze bude fungovat i zitra. Pro ostatni,je mi putna z jakych duvodu nokia davala do prodeje za raketu mobily ktere nebyly odladene,pro me je podstatne,ze za ty same penize koupim(dnes SG2) ktery slape... vyrobce se stara o upgrady i starych pristroju...opet co k tomu vede nokii ze tak necini je mi putna...ale dokud N nezmeni svuj postoj ke klientum, bude porad na chvostu...takze ano..dobre Nokii tak...tak dlouho vydrbavala s klienty az ti ted kaslou na N...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 10. 2012 15:29

Nevidim duvod prilevat oleje do zdejsich flamu, ale chtel bych jen rict, ze porad vlastnim to n900 s maemo a prijde mi to genialni system a je mi lito, ze to zabalili. Stacilo tehdy par let (ted je to asi 3-4 roky) a bylo by to vychytana platforma, podporovana od vlastni komunity i obecny linux komunity. Asi se tenkrat jevila jako slepa ulicka, clanku na to tema je dost....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 14:53

Je to opravdu souboj systému, jak řekl Elop, a ne souboj mezi telefony. Pokud bych se rozhodl pro WP, tak jdu jednoznačně do Nokie, má jednoznačně lepší hardwer než HTC a lepší softwarovou podporu přímo od výrobce. Nic podobně vybaveného jako je Lumia 920 neseženete! HTC Windows Phone 8X je hardwarově na úrovni Lumie 820, programovou podporou i cennou jej však Nokia přebijí. O čem tu chcete diskutovat? Nokia udělala mnoho chyb a dost možná ještě nějaké udělá, ale pohřbívat ji, jen z principu, je dětinské. Co se týče Microsoftu, je dost možné všechno, do karet jim nevidí nikdo..... I podle mne měla Nokia vsadit na další kartu a začít vyrábět founy s Meego a snažit se dobudovat pro něj ekosystém, nebo hrát alá Samsung s WP Androidem i vlastním OS, rozhodně by tak našla cestu k více kupujícím. (jaké by byly náklady, je otázkou jinou) WP se mi moc nezamlouvá, Android, i přez své nedostatky, nabízí mnohem více svobody a tu si cením nejvíc, nicméně pokud WP, tak Nokia!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 11:26

NEJVETSIM problemem Nokie je Nokia samotna. Nokia byla arogantni, namyslena a myslela si, ze jeji telefony se budou prodavat uz jen proto, ze je na nich napsano Nokia. Symbian byl fajn na klasicke telefony, ale kdyz doslo na ty dotykove, tak bylo potreba vytvorit neco noveho, coz opet trvalo HODNE dlouho. Kdyz to bylo hotove a odladene (MeeGo) tak vydali jeden telefon (N9) a konec. Pritom nazory verejnosti na novy OS byly vcelku pozitivni. Sazka byla na jiz v te dobe HODNE nejisty WP a to OPET zopakovali svoji chybu tim, ze si mysleli, ze "velka firma, ktera ma za sebou nejake velmi uspesne produkty = automaticky uspesny produkt". To plati jen u Apple, ktery ma velmi fanaticke uzivatele. Tohle MS taky nepochopil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 11:14

Počiatok všetkých problémov Nokie siaha až niekedy do roku 2005.
Vtedy sa aj v našich končinách predávali komunikátory s veľkým dotykovým displejom, schopným web-browserom a mimoriadnou funkčnosťou. Nokia v tom čase nechcela naskočiť na tento trend a ústami svojich CEO dávala svetu najavo, že "dotykové displeje sú slepá cesta a Nokia nikdy nebude vyrábať zariadenia s dotykovým displejom".Pre porovnanie výrobok HTC predávaný ako T-Mobile MDA Vario z polovice roku 2005 (teda 2 roky pred prvým iPhonom) a vlajková loď Nokie z polovice roku 2007, teda 2 roky po:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx... Myslím, že toto porovnanie vystihuje, kde Nokii utiekol vlak, ktorý už nikdy nedohonila. A iPhone v roku 2007 (ktorým sa definitívne potvrdil trend dotykových displejov) bol prvým klincom do jej rakvy.Ak sa Symbiany ešte v rokoch 2007-2010 dobre predávali, nebolo dôkazom o ich vyspelosti, ale o zotrvačnosti trhu a dotačnej politiky európskych operátorov, ktorí sa vždy vedeli s Nokiou dohodnúť. Smarfóny so Symbianom potom nebrali zákazníci, ktorí by ich chceli, ale ktorí na ne dostali super ceny u operátorov a nikdy ich otvorenosť nevyužili. Väčšina.Zlá situácia pre Nokiu teda nevyplýva zo spojenectva s Microsoftom, ale z chybných rozhodnutí managementu Nokie v rokoch 2004-2008.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 11:11

Tak trochu musím souhlasit s článkem. Ale je to jinak než si kdo myslíte. Ano lidi jsou zblblí do Androidu takže pokud telefon neobsahuje tuhle neodladěnou zdrápaninu tak to lidi prostě nebudou kupovat! Nikdo se nezabývá tím,že WP jsou na podstatně slabším hw svižnější než Android. Jenže WP ve svém marketu nemá milión aplikací který by jsme mohli stahovat a zas*rat si s mima telefony! WP vyrábí MS a to je pro většinu lidí špatně(většina odpůrců vnímá MS pomalu jako samotnýho rohatýho). A autor článku má jistě "dobré" informace o kompletním obsahu smluv mezi MS a Nokii tak nám tu bude vnucovat názor,že MS na tu smlouvu prdí a dělá si co chce. A proč by MS neměl dávat HTC jako referenční mobily,když jsou pomalu na vlas stejný jako Nokie jen tam je jiné logo. Ano už vidím jak budou ostatní výrobci zpětně dávat do všech svých modelů zpětně úplně nový systém. WP 7 a WP 8 se zřejmě neliší jen pořadovým číslem. Takže asi tak! Pro ty co si myslí,že jsem fanatickej Nokiář tak na to rychle zapomeňte! Vlastním Android. Ale neznamená,že jsem z něj vyplesklej a vadí mi to neustálé kopání do Nokie i když jí z principu nemám rád!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 10. 2012 10:48

,,že nové telefony HTC s Windows Phone 8, které se chystají na trh, jsou referenční kusy,, ano to řekl Elop a hned dodal, že pokud chcete něco víc koupíte Nokia Lumia (820 či 920), ale to se už nehodí napsat že ...
Dále autor článku má zřejmě k nahlédnutí smlouvy mezi Nokií a Microsoftem.
Pomalu a jistě klesáte na úroveň mobil.xx, kde dva dny bez kopnutí do Nokie nepřipadají v úvahu, nehledě na to, že bezostišně preferujete Android a ostatní os asi neexistují.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 10:41

No ale tohle bylo jasné většině normálně uvažujících lidí už na začátku, nebo ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 10. 2012 10:30

Jako ex-nokiař je mi líto budoucnosti nové globální strategie Nokia, ve které figuruje dominantně právě platforma Windows. A to ze dvou důvodů:- je zvykem, že velcí výrobci sází na více karet. Bylo tak dřív a je tomu i teď. Jako příklad uvedu Samsung (WP, Bada i Android), HTC (WP i Android), ZTE (WP i Android), Huawei (WP i Android)... Výjimkou jsou aktuálně Sony a Motorola. NA opačném pólu je pak zněvýhodněná Nokia s čistě čtvercovým systémem. - z hlediska čísel na českém trhu je pozice značky u nás rohodující. Pokud výrobce nemá alternativu, je s ním áááámen. Tak tomu třeba bylo donedávna s Motorolou. Nyní až díky spojení s Googlem vystrkuji nadějně růžky.- operátorský prodej je tragický. Mám přístup k prodejním číslům (do srpna 2012, dnes už ne) a četnost prodávaných přístrojů od operátorů čítají kusy! Opakuji KUSY! Pokud vezmem v úvahu, že prodat na Václavském náměstí (VFN), OC Chodov (VFN), O2 (Pankrác) za jeden týden 2ks modelu Lumia (jsou to modely Lumia 710, 800 a 900 dohromady!), tak to je ja jako neprodat nic. A6 nyní se dačí protlačit Lumiím 610 díky snížené ceně na 3999Kč a i někteří majitelé je prodávají, aby si koupili nějaký model s Androidem, ponejvíc chválený Galaxy Ace nebo One V.- dalším problémem je nízká podpora systému ze strany Microsoftu. Středoevropské zastoupení nedostalo budget ani korunu (ano, stežejní projekt nedostal ani mizerné euro) na rozvoj vlastního oddělení. Ještě v červnu měla divize WP v českém MS jednoho zástupce. Tato osoba byla dle mého soudu ta nejpovalanější a myslím že i nejlogičtější - žena, marketigová posila z Nokie, která v Nokii skončila právě pro posílení vztahů WP a čekého trhu. Jenomže z globálu byla tato pozice pro stř. Evropu zcela škrtnutá a peníze do devize ani korunu.V česku není ani fundovaná osoba dohlížející na vztah s trhem, vendory nebo výrobci, stejně tak není ani trainee team a nejsou oficiálně žádné kanceláře. To znamená, že i nadále je WP ze strany MS na druhé koleji, MS je jedno, jak se systém bude profilovat a nadále tlačí Windows 8, také XBOX, Live ecosystém, a nově i tablety. A WP? Ne. Ne letos, pokud ano, tak příští rok nebo 2012/14.Takže je to čistě na každém výrobci, k čemu si přičichne. Ale jedno je jisté, WP není takové terno. Už i proto Nokia z nouze začala celodotykové Asha telefony označovat jako smartphony, aby se kritická prodejní čísla (v řádech statisíců až milionů v porovnání s desítkami milionů u Samsungu nebo Applu) opticky zvýšila... A zbytek už znáte, no. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
PD
22. 10. 2012 09:33

Se Symbianem měla Nokia mírnej, růst co do počtu prodaných chytrých telefonů a s WP má volnej pád.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  22. 10. 2012 09:28

I já jsem z článku velmi rozpačitý. Použít zřejmá fakta a nalepit na ně nálepku "toto je špatně" to už chce opravdu velkou sebestřednost, zejména když redaktor nevidí do kuchyně ani jednomu ze zůčastněných a jediné zdroje, které má, je práce jiných redaktorů na internetu, kteří taktéž do kuchyně obou nevidí a jejich věštecké schopnosti.
-----
Nechápu ten údiv nad tím, že Nokii na stránkách MS vystřídal HTC. Vždy´t to je v pořádku. Microsoft by si neměl dovolit výrazně upřednostňovat jen jednoho dodavatele HW. To by bylo hodně špatě. Takže jecelkem správné, že ukazuje všechny důležité.
-----
Prodejní výsledky na desktopech jsou logické a dávno očekávané, je to také hlavní důvod, proč se MS tak usilovně směruje na novou platformu. Protože chápe velmi dobře, že éra PC je prostě u konce.
-----
Vyžadování dokonalosti už mě fakt vytáčí. Čím jste, kým jste, že netolerujete chyby, nedokonalosti, úspěch měnší než 101% a td? To jste sami tak dokonalí? I největší firma na světě se nejlépe učí na chybách. K životu jsou zcela nezbytné a potřebuje je Nokia, Microsoft i Apple. Co je to s Vámi sakra?
-----
Měli udělat to, měli udělat tamto, nebo tudleto. A kde máte nějakou analízu, jak by "to" dopadlo a kolik by to stálo? Proč by měla kurnik Nokia přepracovávat starou Lumii 800/900 na 4 jádra, když chystá telefon L820/920? Upgraduje snad Apple iPhone4/4S novými procesory, když připravuje iP5? Nějaký zajímavější nápad jak vyhodit další miliardu USD z okna byste v rukávech neměl? To zas posadili ke klávesám experta !!!! Kolik jste něčeho v životě vyrobil a prodal pane?
-----
Co jste proboha čekali? Že se celý svět zblázní a najednou se vrhne na Nokie a WP? Ani Apple a to byl na trhu zcela osamocen se neprosadil přes noc. Trvalo mu tři roky, než začal prodávat iPhony v desetimilionových číslech a to neměl žádnou konkurenci. Víte, to je strašná práce něco takového prosadit na trhu v konkurenci, jakou je Apple a Google. A bude to trvat léta, než se začnou prodávat zase desítky milionů telefonů s WP.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (23)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 08:40

tak blbej "komentář" jsem už dlouho nečetl. Psaný povrchně, černobíle, bez hlubší znalosti problematiky, navíc v módním duchu "microsoft is evil". Pravda je někde úplně jinde.
Microsoftu samozřejmě o prosperitu Nokie jde, protože potřebuje silné partnery.Jinak by do ní ty miliony dolarů nesypal. Naopak, nokia jako jediný výrobce WP měla OHROMNÉ výhody oproti ostatním a vzhledem k tradici HTC coby dvorního výrobce windowsových telefonů po několik uplynulých let je pochopitelné, že o HTC rovněž nechce MS přijít...
Jak už někdo psal, Nokia bez MS by už byla po smrti, nebo těsně před ní. Takhle má alespoň naději a když to vyjde, tak i perspektivu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 08:36

Je vidět pořád víc, že Microsoft Nokii jen zneužil na rychlejší vývoj a optimalizaci WP8. Hold je v jiné sitiaci a Nokii nezbývá, než držet hubu.. Je zajímavé, že ani ten spratek Elop nevyjedná pro Nokii lepší pozici, jakoby to byl nasazený její hrobník!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 08:18

Nebýt MS tak Nokia už krachla. Fakta:
Noka má problém s klesajícím zájmem o symbián již od roku 2007, tady MS nehraje roli. Nebýt MS tak s Nokii je už konec, kdyby zvolila Android, tak by to pro ni jednak znamenalo větší náklady, nemohla by využít potenciálu mapové divize, asi by přestala dávat smysl platforma S40 (která Nokii drží), a hlavně Nokia by se stala poslední z mnoha výrobců Android telefonů. Kdyby MeeGo, tak by to ještě znamenalo dlouhý a nákladný vývoj, a výsledkem by sice mohl být velmi dobrý OS, ovšem bez funkčního ekosystému (který je dnes důležitějším). Naopak s WP získlala funkční (ano zatím trochu v plenkách) systém s funkčním ekosystémem, velkým potenciálem, a stala se jedničkou na této platformě. Velmi účelně také zužitkovala investice do mapových služeb.
Dále Nokia dostava od MS vemi tučné finanční injekce, které Nokii drží nad vodou, jaksi autor zapoměl.
Pokud MS a Nokia mají bez sebou nějaké dohody, tak je pochopitelně určitě plní obě strany.
To že za referenční přístroje bere MS ty od HTC, je pro Nokii pochopitelně velká výhoda (a ze strany Nokia jistě dobře promyšlená). Nokii bylo totiž poslední rok silně vyčítáno, že je jen takový poskokem MS, což pro ni nebylo dobré. Situace kdy základní referenční přístroje MS vyrábí HTC, a Nokia dává k WP telefonům něco navíc je určitě lepší. Nutno si uvědomit že ve světě telefonů je Nokia mnohem silnější značka než MS (naopak MS budí nedůvěru), ze stejného důvodu se není potřeba obávat surface telefonů.
O tom že WP8 nebude možné dát na současné WP7 telefony Nokia pochopitelně dopředu věděla. Tím že by Nokia uvedla Lumii 900 ve WP8 specifikaci (pominuli fakt že to není možné (díky šifrování, které WP7 nepodporuje, a WP8 naopak vyžaduje), tedy v mnohem dražším provedení které by nevužila, by pochopitelně ničeho nedosáhla (krom horších prodejů). Navic současné WP telefony dostanou WP7.8 která z uživatelského pohledu přinese prakticky stejné možnosi jako WP8.
Jinak horší výsledky v Q3 byly očekávány, naopak v Q4 se čakají mnohem lepší výsledky. A pak Elop z pozice CEO nerozhoduje o strategii firmy (ale pouze o operativních otázkách), o strategii (tedy přechodu na WP) rozhoduje představenstvo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (31)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 10. 2012 08:09

Souhlasím s autorem článku. Microsoft to má na párku, sobecky se dívá jen na svoje, Nokii jen využil, protože očekával větší zájem o Windows Phone...a je mu jedno jestli na stránkách bude HTC, Samsung nebo Nokia.

Kdyby partnerství fungovalo skutečně na TOP-úrovni, tak Nokia by byla na vše připravena, dnes by měla 1-2 high-end modely, kde by byla možnost upgradu na WP8...a měla by lepší prodejní výsledky, hlavně o blížících se Vánocích.. Nokia by měla roztrhat smlouvu a jít do Androidu, nebo prostě do něčeho jiného. Tohle se učí už v základech marketingu, že je vždy lepší, když se zákazníkovi nabídnou minimálně dva produkty. Podívejte se na Samsung = Windows Phone, Android, Bada...a kde je dnes?Microsoft je špatný partner pro všechny, i pro nás - zákazníky. Nejdříve zůstal sto let za opicemi a teď přichází pokaždé s úplně novým systémem, kde neexistuje zpětná kompatibilita aplikací a upgrade ze starších verzí (WM6.5 > WP7 + WP7.5 > WP8). K tomu nenabízí to, po čem je poptávka, ale doslova lidem vnucuje to, co nechtějí. Zlaté řezy, nesmysly, příšerné dlaždice...u stolních "osmiček" Metro.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (15)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 08:07

Fanatičtí androiďáci, prosím, přestaňte se vyjadřovat k Nokii... Hlavně přestaňte s tím neustálým podsouváním androidu do Nokií. Papouškujete největší kravinu, kterou je možno v mobilním světě vypustit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 08:05

Davam Nokii ROK, maximalne Dva !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 07:56

Inak tu je pekne vidieť ten Európsky a Americký model podnikania a zmluvy Microsoft: Bude sa pre záujem biznisu a zisku z každej strany radšej zaoberať širokospektrálne a kde sa dá dohode s NOKIA vyhnúť, prípadne ísť na hrane stola a všetko je OK.NOKIA: Zvyknutá na Európske dodržiavanie každej zmluvy od A do Z chudera stráca na tejto na jednu stranu nevýhodnej zmluve ...Ono je ten vzťah celkom zajímavý kompletne, MS na jednu stranu NOKIA podporoval, zo začiatku aj finančne ... naraz akoby hodil spiatočku a už sa mu ísť touto cestou spolupráca zjavne nechce. NOKIA by si mala pootvoriť zadné vrátka nakoľko MS nieje ten hráč čo dlho ostáva pri kormidle ak sa loď potápa a veľmi rýchlo si nájde iného partnera ktorého môže využiť ako aj v minulosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 07:52

Nokia doplatila na svoji namyšlenost.Mysleli si, že již budou první napořád a najednou byli překvapeni Applem a Googlem.Jak je možné, že takovým způsobem selhali v chytrých telefonech?
Od Windows 8 má ale MS velkou pespektivu i v tabletech a mobilech.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 07:52

No, ani sa nečudujem, že vymenili obrázok za HTC. HTC tam vyzerá viac "sexy".
Nokia už nevie vyrobiť ani lákavé tvary telefónu, čo dnes už vie aj hocijaký čínsky výrobca.Nokia mala dávno robiť Androidy. Ešte pred rokom, dvoma, by si to ľudia kupovali, lebo Nokia.
Dnes ten vlak už ušiel a zdá sa, že uteká aj vlak s Microsoftom. Windows phone robí už HTC, Samsung, ZTE. Takže prví dvaja ju porazia v kvalite a dizajne a posledný ju porazí v cene.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 10. 2012 06:59

Podáno tímto způsobem to vyznívá, jako kdyby se Microsoft snažil Nokii cíleně zničit. O tom ale pochybuju, spíš Microsoftu jde o svůj business a jistě se pohybuje v rámci (možná na hraně) dohody.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 10. 2012 06:21

Je to pěkná splácanina. Mezi Nokií a MS byla určitě podepsána striktní dohoda, určující co kdo smí a co ne. Takhle funguje byznys. Nevěřím, že by MS něco z toho nedodržel nebo naopak Nokia. Obě firmy jsou opravdovými molochy ve svém segmentu a oboum je jasné, že už nejsou na špici a bez konkurence jako dřív. Pravda, u MS to ještě není tak zřetelné. Autor článku pouze spekuluje a poskládal si pár názorů jak se mu to hodilo. Reálné analýze je to nahony vzdáleno. Většina z nás by dala dohoromady to samé. Za mě palec dolů za totální bulvár.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 10. 2012 01:15

NOKIA to vše podělávala už od dob toho vrzajícího drahého klumpu N95. Pak fiasko N97, megafiasko N900 atd.... Nic jiného si nezasloužila, už v těch dobách jsem se hádal s Nokiákama, když jsem jž tehdy tvrdil, že Nokia půjde do kytek. Za moc peněz už tehdy dávala málo muziky s příšernými displeji, zatímco šikmoočci od Ťamťungu a spol. dávali bytelnější stroje s daleko lepší HW výbavou. Pak se přiživili na Androidu a konec Nokie byl jasný. Aby těch průserů nebylo málo, tak fiasko s Nokia PC Suite, OVi Suite, Nokia Suite, vůbec celé slavné OVi, které šlo do kytek stejně jako Maemo, MeeGo i Nokia. Nokia je poslední roky jen VELKÉ SLIBY, ČEKAČKA A VELKÉ PRŮSERY. http://www.facebook.com/iphonekafe... http://www-bgr-com.vimg.net/wp-content/uploads/2011/1... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (31)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

Třeba je toto úmysl MS aby pak Nokii mohl koupit když bude úplně na dně

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 10. 2012 00:09

ze komentar. lol!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor