Nejvýkonnějším z nových Androidů je podle testů LG Optimus 3D

Na serveru Anandtech už stihli provést rychlotest výkonu nových dvoujádrových smartphonů s Androidem. Test podle benchmarku GLBenchmark 2.0 ovládlo LG. Nejlépe si vedlo LG Optimus 3D s procesorem OMAP 4430 od Texas Instruments, druhé bylo LG Optimus 2X s Nvidií Tegra 2, třetí Samsung Galaxy S II s vlastním dvoujádrovým procesorem Exynos 4210. Motorola Atrix byla až čtvrtá, přestože ji také pohání Nvidia Tegra 2, ale tam je zřejmě nižší výkon dán vyšším rozlišením displeje. Jako nejlepší jednojádrový procesor se podle testu jeví Samsung Hummingbird s GPU PowerVR SGX540, který využívá Google Nexus S nebo Samsung Galaxy S.

Nová HTC součástí testu nebyla, ale umístila by se asi někde na úrovni modelů T-Mobile myTouch 4G a G2. HTC totiž využívají jednojádrový čipset Qualcomm MSM8255 stejně jako tyto modely. Očekává se, že největší konkurencí od Qualcommu pro současné dvoujádrové procesory bude čipset MSM8260 s grafickým čipem Adreno 220, kterým však zatím žádný smartphone vybaven není, takže hodnoty testu neznáme.

Jak takový test pomocí benchmarku GLBenchmark 2.0 vypadá, si můžete prohlédnout na následujícím videu. Testovaným přístrojem je právě LG Optimus 3D. Na stránkách serveru Anandtech najdete i výsledky testů podle jiných benchmarků.

 

Diskuze (93) Další článek: Acer Iconia Smart: Android s obřím širokoúhlým displejem

Témata článku: LG, , , , Google Nexus S, LG Optimus, LG Optimus 2X, LG Optimus 3D, Motorola Atrix, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, #Android, Test, Nový Android, Nov,