Nejzajímavější telefony roku 2006

Které telefony vás v roce 2006 nejvíce zajímaly? Připravili jsme žebříček dvaceti nejčtenějších recenzí, který mluví za vše.

Během roku 2006 jsme pro vás připravili více než stovku podrobných testů mobilních telefonů. Statistiky čtenosti článků nám ukazují, že právě testy mobilů vás nejvíce zajímají. Zajímavé je ovšem pozorovat, jaké značky mobilních telefonů vás zajímají ze všeho nejvíc. Připravili jsme proto žebříček nejčtenějších recenzí uplynulého roku. Nejoblíbenější jsou jednoznačně značky Sony Ericsson a Nokia. Absolutním vítězem je Sony Ericsson K800i, který se na špici drží až s překvapivým náskokem.

1. Megarecenze Sony Ericsson K800i: zažít nudu, vadí!

Mobilní telefon s možností videohovorů, digitální fotoaparát s rozlišením 3MPx, přehrávač hudby, kvalitní přehrávač videa, herní konzole, rádio s RDS, správce obrázků, kapesní internetový prohlížeč, čtečka RSS kanálů, ale také užitečný organizér. To vše je Sony Ericsson K800i. Podrobný test, více než 200 obrázků a 15 videí!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Ericsson K800i

2. Megarecenze Nokia 6280: vysouvat je prý lepší

Nokia chce, aby její novinka byla nástupce mobilního telefonu 6230i. Podaří se jí to s mobilem, který je sice až po okraj napěchovaný funkcemi, ale má exotickou vysouvací konstrukci, které se všichni bojí? Odpověď určitě najdete v naší megarecenzi, tentokrát obzvlášť podrobné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 6280

3. Megarecenze Nokia N73: nejlepší mezi dvěma stovkami mobilů

Nokii N73 se podařilo porazit doposud kralující výsuvnou N80. Je to celkově nejlépe vybavený telefon na českém trhu. Nový Symbian, tři megapixely se jmenovkou Carl Zeiss, USB Mass Storage, práce s dokumenty, výborný adresář a dobrá organizace času, famózní internetový prohlížeč. Kdekdo má na ni spadeno. 7× video!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia N73

4. Megarecenze Nokia N80: jen pro ten dnešní den

Nokia N80 je nejnovější smartphone. Slovo „revoluční“ by možná bylo nadsazené, ale určitě lze mluvit o velkém kroku dopředu. Má špičkový displej, kompletní vybavení pro mobilní data, dokonce i Wi-Fi. Je to nejlepší fotomobil, první s 3 Mpx. Extrémně podrobná recenze plná fotografií a videa.

5. Megarecenze Nokia 6131: silně návykové véčko

Nokia připravila povedený telefon, který zaujme svým šarmem, výbavou, ale také přiměřenou cenou. Černostříbrné véčko má dva špičkové barevné displeje, automatické otevírání, megapixelový fotoaparát, rádio, MP3 přehrávač, slot pro paměťové karty, Bluetooth, EDGE a propracovanou nabídku. Za sedm tisíc to jde, nemyslíte?

6. Megarecenze Nokia 6233: evoluce pokračuje (video)

Jeden z nejočekávanějších telefonů tohoto roku se právě začíná objevovat na pultech obchodů. Je jím Nokia 6233, která má navázat na velké prodejní úspěchy dvojice 6230 a 6230i. Díky své bohaté výbavě, ale i příjemnému prostředí s širokými možnostmi personalizace se jí to může podařit. Stane se tak další legendou?

7. Sony Ericsson W810i: „bubu“ dvojče Walkmanu s EDGE (recenze)

Pár měsíců po představení už držíme v ruce finální verzi W810i. Černé zrcadlo W800i zvládá navíc jen EDGE a drobné změny v nabídce. Jinak vše při starém, jde tu o barevné emoce, sportovního ducha a novinku za každou cenu. Bonus: 2× video

8. Megarecenze Nokia 6234: nejlepší poměr cena/výkon současnosti

Měl tu být nástupce oblíbeného modelu 6230i, jenže má zpoždění. Už teď si ale můžete u Vodafonu za zajímavou cenu koupit jeho funkčně identické dvojče pojmenované číslem 6234. Má blízko ke smartphonům a v současnosti nekoupíte lepší mobil při sledování ceny a výkonu. 2× video

9. Megarecenze Siemens S75: vstávat, jde se do práce

Nový Siemens řady S už není jenom „nudný“ mobil pro práci. Kromě luxusní elegance, výborně zpracovaných užitečných funkcí a rychlých datových přenosů nabízí i propracovaný MP3 přehrávač a kvalitní fotoaparát. A cena? Nízká, až překvapivě nízká.

10. Sony Ericsson P990i: a práce bude zábavou (megarecenze)

Nový komunikátor Sony Ericssonu má obrovský dotykový displej, plnohodnotnou QWERTY klávesnici, běžnou klávesnici na flipu, 2Mpx fotoaparát, podporu sítí 3G, slot pro paměťové karty, 62 MB vnitřní paměti a hlavně operační systém Symbian s platformou UIQ. Přečtěte si mimořádně podrobnou recenzi tohoto nejen pracovního nástroje. 10× video!

11. Nokia 5500 Sport: dovede vás k lepším výkonům (megarecenze)

Pokud si vás nezíská kombinace nejnovějšího operačního systému Symbian a odolného těla, podlehnete unikátnímu dotykovému ovládání, vestavěným funkcím pro zlepšení vaší fyzické kondice nebo nástroji, který vám bude předčítat příchozí textové zprávy. A to zdaleka není vše, čím dokáže nejmenší symbianový smartphone Nokia 5500 Sport zaujmout. 4× video!

12. Megarecenze Nokia E50: pracant s puncem inovace

Nokia E50 je názornou ukázkou toho, že i samotný operační systém Symbian se neustále vyvíjí a zdokonaluje. V jeho nabídce najdete nové možnosti práce s aktivním pohotovostním režimem, specializované služby pro firemní klientelu nebo unikátní funkci pro vyhledávání v mobilu. To vše doplněné jemným displejem, vynikající numerickou klávesnicí a především velice sympatickou cenou. Video!

13. Recenze Motorola SLVR L7: rozverná placka

Pokud se vám líbí tenký design Razru, ale nemáte rádi véčka, je tu pro vás řešení. Motorola se rozhodla na úspěšný Razr navázat i tenkými telefony klasické konstrukce a model L7 je nejvybavenějším z nich.

14. Recenze Nokia E60: a pro práci legraci

Nokia E60 je podle výrobce určená především k práci. Proto jí chybí některé multimediální funkce jako rádio, fotoaparát či druhá kamerka pro pořádání videohovorů. Telefon je na dnešní poměry velký, to by ale těm, pro které je určena, nemuselo vadit. A cena? Velmi příjemná.

15. Megarecenze Motorola Razr V3x: sladkokyselé funkční bobtnání

Nejvybavenější Motorola bez operačního systému současnosti! Je tučnější, má 2Mpx fotoaparát s výborně fungujícím makrem a bleskem, špičkový displej a pěknou švestkovou barvu. Jezdí na vlnách 3G. Poněkud podivný je však přehrávač MP3 i některá místa v nabídce. Bonus: tři dlouhá videa

16. Megarecenze Sony Ericsson M600i: ne všichni chtějí otesánka P990i

Tenký komunikátor s dotykovým displejem a nevšední kolébkovou klávesnicí podporuje sítě třetí generace, chlubí se bohatou výbavou pro organizaci času a správu pošty i kontaktů, má nové prostředí Symbianu. Přehraje hudbu i film, rozumí si s počítačem. A mnozí uvítají, že mu chybí fotoaparát. 3× video

17. Qtek S200: skvělé funkce v malém kabátku (megarecenze)

MDA Compact má konečně pořádného nástupce. Qtek S200 přináší nový operační systém, podporu EDGE i Wi-Fi a navíc přidává skvělý displej. Chcete plnohodnotný komunikátor velikosti chytrého mobilu? 2× video

18. HTC TyTN: sahá až na Olymp (megarecenze)

HTC TyTN, původně označovaný jako Hermes, je komunikátor s podporou UMTS, HSDPA, Wi-Fi, 2Mpx fotoaparátem, dotykovým displejem, vysouvací klávesnicí, pohodlným ovládáním jednou rukou v prostředí Windows Mobile 5 a paměťovými kartami. Oslní i vás? Video!

19. Megarecenze Siemens SXG75: příliš mnoho ale

Otestovali jsme nejvybavenější telefon značky Siemens. Má velký displej s QVGA rozlišením, podporuje 3G sítě, chlubí se 2Mpx fotoaparátem, MP3 přehrávačem, slotem pro paměťové karty a rádiem. Navíc přidává GPS modul a vestavěný navigační systém. Telefon je výborně vybavený, ale...

20. Megarecenze Samsung D900: tenký vysouvák s nabitou výbavou

Brzy se na našem trhu objeví nejtenčí vysouvací telefon na světě. Samsung D900, jehož tloušťka v zavřeném stavu činí jen 12,9 mm, nabídne téměř maximální výbavu podtrženou třímegapixelovým fotoaparátem a špičkovým displejem. To vše ve stylovém vysouvacím provedení za poměrně vysokou cenu.

Diskuze (36) Další článek: Soudy mezi TomTomem a Garminem: 1 : 1

Témata článku: , , HTC Tytn, Motorola Razr, Motorola Razr V3x, Motorola Slvr L7, Nokia 5500 Sport, Nokia 6131, Nokia 6233, Nokia 6234, Nokia 6280, Nokia E50-1, Nokia E50-2, Nokia E60, Nokia N73, Nokia N73 Music Edition, Nokia N80, Samsung D900, Siemens S75, Siemens SXG75, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson M600i, Sony Ericsson P990i, Sony Ericsson W810i, T-Mobile MDA Compact