Některé telefony řady Galaxy S22 trápí problémy s konektivitou. Vypadávají data, GPS a nefungují hovory

  • Řada Galaxy S22 hlásí problémy s konektivitou
  • Na telefony se někdy nedá dovolat, vypadávají data i GPS
  • Samsung v ČR eviduje určitý počet problémových případů

Samsung si řadu Galaxy S22 rozhodně za rámeček nedá, protože právě u ní došlo k provalení služby GOS (Game Optimizing Service), kterou jihokorejci ve svých smartphonech nabízeli a defaultně používali celou řadu let. Některé evropské modely řady Galaxy S22 však trápí i mnohem zásadnější problémy, které narušují podstatu telefonu jako takového. Na telefony se někdy nedá dovolat, čas od času vypadnou mobilní data, a nebo vám zase zčista jasna přestane fungovat GPS.

Samsung Galaxy S22+ 5G S906B 8GB/256GB Samsung Galaxy S22+ 5G S906B 8GB/256GB
nabízí 2 obchody za ceny od 18 999 Kč
Srovnat ceny na Živě

Dle vyjádření českého Samsungu se nejedná o plošný problém. Výrobce však v Česku přesto eviduje určitý počet individuálních případů, u nichž se jedná o specifickou kombinaci mobilního operátora a frekvence, ke které je telefon aktuálně připojen. V případě, že se i u vašeho telefonu objeví podobný problém, je třeba kontaktovat infolinku. Ta dokáže pomoc se základní diagnostikou (i vzdáleně) a rozhodnout o dalším postupu.

Individuální potíže také průběžně hlásí technikům, kteří případy řeší s mobilními operátory i majiteli jednotlivých zařízení. V případě, že se jedná o závadu, která je řešitelná softwarovou aktualizací, připraví Samsung záplatu, kterou vydá v nejbližším releasu. To se dle našich informací děje i nyní a většina těchto individuálních potíží by měla být vyřešena v následujících týdnech pomocí plánované aktualizace systému. Ta vychází u nových vyšších řad zařízení Samsung Galaxy, do kterých spadá i S22, jednou měsíčně.

Na problémy s konektivitou některých modelů upozorňují uživatelé v zahraničí, my na ně narazili úplnou náhodou, a to na českém a slovenském fóru Samsung Community. Uživatelé se víceméně shodují v několika zásadních bodech. Telefony nejnovější „eskové“ řady mívají problém s mobilními daty. Po určitém časovém intervalu v telefonu vypadne datová síť, a naskočí někdy za 30 vteřin, jindy třeba za pět minut. Samotný interval se liší model od modelu, někdy vypadávají data co 20 minut, u někoho zase co hodinu. Ale jsou i tací, kteří žádné výpadky neregistrují.

Pokud se vám tedy zasekne přehrávání videa na YouTube nebo jakéhokoliv obsahu (webová stránka, e-mail, načítání Stories, apod.), i když máte plný signál na LTE a šipky signalizují datovou konektivitu, je váš telefon ovlivněn stejnou chybou. U některých uživatelů je šipka směřující dolů (znázorňující download) v danou chvíli zašedlá, takže i vizuálně víte, že data právě prostě z nějakého záhadného důvodu „netečou“.

Uživatelé řeší problémy s konektivitou po svém. Většině uživatelé pomáhá deaktivace 5G konektivity. Stačí v nastavení přejít do Mobilní sítě - Režim sítě a zde zvolit LTE/3G/2G (automaticky připojit). Pokud se dlouhodobě pohybujete v oblasti bez 5G, je to víceméně jedno, pokud však máte 5G síť v dosahu, prakticky ji nemůžete používat.

Vypadávají i hovory

Telefon bez mobilních dat, na které jsou stovky služeb doslova závislé, je věcí jednou, mnohem palčivějším problémem jsou však hovory. Při příchozích hovorech je někdy váš telefon nedostupný a to při plném signálu. Vůbec přitom nezazvoní a po chvíli vám dojde SMS o zmeškaném volání v době vaší nedostupnosti. A zatímco výpadky mobilních dat v oblasti bez 5G potvrdit nemůžeme, v minulém týdnu nám na S22 Ultra dorazila SMS o nedostupnosti...

Klepněte pro větší obrázek
Tato SMS dorazila na Galaxy S22 Ultra v době, kdy jsem byl u telefonu, který měl plný signál. Leč, na smartphone se zrovna v tu chvíli nedalo dovolat

Někteří uživatelé si stěžují na výpadky či přerušení hovorů, které jsou zdánlivě náhodné, a to po krátkodobém poklesu signálu téměř na nulu. A pokud používáte dvě SIM a na první máte povolené až LTE, je třeba na druhé SIM přepnout na 2G/3G, jinak se druhá SIMka neustále odpojuje od sítě a nikdo se na ní nedovolá. Někteří uživatelé také pozorují na zdlouhavé ustanovení telefonního spojení. Mezi další „lék“ údajně patří i deaktivace VoLTE...

V minulosti u řady Galaxy S22 vypadávala i GPS, kdy jste pod čistou oblohou byli zafixování, a najednou vám aplikace oznámila, že vaše poloha není známá. Zdá se, že problémy s GPS už Samsung vyřešil, každopádně výpadky mobilních dat a hovorů u dotčených uživatelů stále trvají, byť v možná o něco menší míře. A to i po květnové aktualizaci softwaru.

Redakční představení Samsungu Galaxy S22 Ultra:

Používáte telefon řady Galaxy S22? Trápí vás stejné problémy? Popište je do diskuse a přidejte svého operátora, počty SIM karet, které používáte, a nastavení mobilní datové konektivity. Získané informace předáme dále.

Zdroj piunikaweb, RedditSamsung Community [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Diskuze (69) Další článek: Samsung by mohl jít cestou Applu. Za tři roky má řada Galaxy S25 běžet na novém čipsetu vlastní výroby

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Samsung Galaxy S22+,