Nenápadný Sagem MY 3062

Mezi uživateli mobilních telefonů převládá menší zaujetí nad kvalitou telefonů značky Sagem. Zapomeňme na starší modely a pojďme se podívat pod pokličku firmy Sagem - na model MY 3062.

Jako vejce vejci

Model Sagem MY 3062 vychází designově již z modelu MY 3042 nebo ze známé MY 3052. Jak z obrázku vidíte, nemá integrovanou anténu, ta je stále doménou CeBITové novinky MY-X5 s barevným displejem. 
Rozměrově je totožný s předchozím modelem, pouze hmotnost narostla na 105 gramů. Displej je standardně plně grafický s rozlišením 96 x 64 pixelů. Snad jen dodat, že také standardně dvoubarevný. Přední kryt je výměnný a nechává volbu přední barvy zcela na vás.

Internetový sprint

Sagem MY 3062 se může pochlubit technologií GPRS, kterou využívá především pro brouzdání wapovými stránkami. Wapový prohlížeč je ve verzi 1.2. a pro jeho spuštění máte speciální klávesu. Budete-li chtít připojit například svůj notebook na Internet přes GPRS, oceníte vestavěný IrDA port. Pomocí něho to nebude žádný problém.

Hračičky

Potenciál velkého displeje využijete převážně při prohlížení animovaných šetřičů displeje. Přichystány jsou pro vás tři varianty. Komu by se to zdálo přiliž málo, z Internetu si stáhne dalších dvacet pět. Grafický displej využívají i ikony, které si můžete přiřadit k osobám uloženým v telefonním seznamu. Ikon naleznete v telefonu celkem dvacet, další si můžete sami stáhnout z Internetu. Když už budete stahovat, přiberte i melodie nebo vyzváněcí tóny. Přestože na vás čeká čtyřicet melodií a dvacet pět tónů, nikdo vám to nezakáže. Telefon podporuje celou škálu formátů - Jpeg, Npg, MIDI, iMelody.

 

NO EMS

Do seznamu naládujete 250 kontaktů a ještě vám zbude místo na kartě SIM. Pro textovky je vyhrazeno pouze deset míst a také nepočítejte s EMS textovkami, telefon je nepodporuje. Psaní usnadní technologie T9. Chvilku nudy zpestří vestavěné hry.

Ačkoli svému bratříčku MY-X5 nešahá ani na paty, jedná se o povedený telefon. Pochválím hlavně přítomnost IrDA portu a technologie GPRS, stejně jako slušnou výdrž na jedno nabití. Na trhu se objeví během června. 

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sagem MW 3062
  • Síť: 900/1800 MHz
  • Rozměry: 105 x 50 x 23 milimetrů
  • Displej: grafický, 96 x 64 pixelů
  • Hmotnost: 105 gramů
  • Pohotovostní doba: 350 hodin
  • Doba hovoru: 210 minut
  • Paměť v telefonu: 250 položek telefonního seznamu
  • Podporované funkce: T9, skupiny volajících, 40 vyzváněcích melodií, skladatel melodií, inteligentní vibrační vyzvánění, infračervený port, GPRS, WAP.
Diskuze (11) Další článek: Paegas (nebo T-Mobile) na zítřek chystá akci

Témata článku: Sagem, Nen, Nena