Neobyčejná baterie, vesta s počítačem a kocour s kamerou

Proč nevyužít akumulátor mobilu pro napájení jiného zařízení? Nebo byste raději oděvní vynález, který vás pomocí elektroniky ochrání před chladem? A co takhle superpružící hopsadlo? Kdo si připlatí, může si dopřát i další módní trháky.

Součástky z mobilů pomáhají ve tmě

Přenosná svítilna Indium naprosto neznámé společnosti Angus Noble používá běžnou lithium-iontovou baterii z mobilního telefonu pro napájení šesti vysocesvítivých diod LED (podle informací prvních majitelů se jedná o baterii s logem Sony Ericsson). Svítilna neobsahuje žádné mechanické díly, ovládá se pouze jediným dotykovým senzorem. Podle síly stisku pak řídicí elektronika rozpozná, jestli chcete stálé a intezivní světlo, mírné přítmí či intenzivní záblesky.

Svítilna je vyrobena z matného hliníku a s prostřednictvím běžného USB kabelu ji lze propojit s počítačem. Neradujte se ale, kabel se používá pouze pro napájení vestavěného akumulátoru. Celá tato nádherná zbytečnost může být již za necelých padesát britských liber vaše. Je dostupná v šesti barevných variantách: fialová, stříbrná, modrá, červená, zelená a zlatá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Stereofonní repráčky s vlastním napájením?

Pro hudební přehrávač Apple iPod je k dispozici velké množství nejrůznějšího příslušenství. Ne vše je však univerzální a ne vše lze použít se všemi verzemi iPodů, natož s hudebními přehrávači jiných výrobců. Přesně taková je ale malá reproduktorová sada PODWave. Lze ji připojit ke každému audiozařízení, které je vybaveno běžným stereo jackem. Zajímavostí těchto reproduktorků je především napájení celého zařízení z obyčejné tužkové baterie. Utratit nepotřebných čtyřicet dolarů můžete například zde.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Zapomeňte na chůzi a pořádně si odskočte!

Se skákací tyčí Flybar se budete cítit jako se sedmimílovými botami. Výrobce uvádí, že jde o nejmodernější a současně také nejbezpečnější skákací tyč na trhu. Flybar totiž používá pružné tyče vyrobené ze speciální gumy na rozdíl od běžných ocelových pružin konkurenčních výrobců. Jen cena tohoto zařízení je více než astronomická – vždyť v přepočtu za necelých devět tisíc korun můžete mít například výborné jízdní kolo.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Počítačová vesta ochrání před mrazem

Italská společnost Grado Zero Espace prodává kevlarovou vestu vybavenou mikroprocesorem, akumulátorem a topnými polštářky. Vesta je prošpikována senzory, které hlídají venkovní i vnitřní teplotu a podle toho řídí vyhřívání všech částí. Díky tomu si můžete sednou k otevřenému oknu nebo v tuhých mrazech k táborovému ohni a vesta se postará o to, aby vám bylo ze všech stran stejné teplíčko. Vestu lze prostřednictvím dodávaného autonapáječe dobíjet z palubní sítě osobního automobilu a po připojení k počítači prostřednictvím USB kabelu můžete stahovat a archivovat data ze všech senzorů.

Klepněte pro větší obrázek

Garfield vás ohlídá, vše totiž vidí!

Určitě znáte toho nejlínějšího kocoura na světě – Garfielda. Na dvd-suply.com si toto zvíře můžete koupit v plyšové podobě. Ale není to obyčejný plyšák. Nevelké plyšové postavičce totiž z bříška kouká objektiv webové kamerky s běžným VGA rozlišením a ze zad USB kabel. Garfield s kamerou stojí necelých pětačtyřicet amerických dolarů; za devadesát dolarů můžete mít také plyšového Garfielda vybaveného MP3 přehrávačem s vnitřní pamětí 128 MB. Paměť bohužel nelze rozšířit prostřednictvím paměťových karet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (6) Další článek: Nová Nokia 6822 má plnohodnotnou klávesnici

Témata článku: , , , Vesta, Neo +, Neo, Počítač,