Neonode N2 v redakci a na videu

Drze vyzval iPhone na souboj. Je malý, originální, temný a tajemný, krásný, zajímavý, lákavý, nepraktický... Jednoduše cool!

I přes veškerý pokrok a neustálý příval novinek je dnešní svět mobilních telefonů jedna velká nuda. Společné platformy, stejné tvary, jednotné způsoby ovládání, pořád stejné značky. Nedávno se vzepřel iPhone a díky géniu Steva Jobse a auře, která září kolem Applu, se povedl významný průlom.

O něco podobného se už v roce 2005 pokusili švédští Neonode, se svým revolučním N1m. Kvůli značně opožděnému uvedení na trh (tři roky jsou v této branži celá věčnost) se však převrat nekonal. Přesto byl N1m revoluční svým ovládáním a když Švédové v Barceloně představili druhý model, vzkázali do Applu, ať se přijdou podívat, jak vypadá originál. Povede se druhý pokus s N2? Apple má nepřekonatelný náskok, ale i Neonode má šanci a to především proto, že je jejich novinka naprosto skvělá! Jako člověk, kterému rukama projde většina u nás prodávaných telefonů, jsem touto malou černou krabičkou zcela nadšen.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg
Neonode N2 na oficiálních fotografiích. Bude se prodávat ve třech barevných variantách, ale myslím si, že černá se k jeho charakteru a uživatelskému prostředí hodí nejlépe.

Nikoliv výčtem jejích technických parametrů, ale vzhledem, způsobem ovládání, provedením, chováním, zkrátka charakterem. Neonode N2 má něco, co mě zkrátka dostalo. Není to ten nejpraktičtější telefon, není vhodný pro textovou komunikaci, na internet má pomalé připojení, přesto se mi líbí. Vypadá jako MP3 přehrávač, někdo v redakci jej přirovnával k bezdrátovému GPS přijímači. Je zkrátka výjimečný a to se dnes cení.

Tento článek berte jako první pohled po dvou dnech používání, tradiční rozsáhlý test bude následovat. Zajímá vás Neonode N2? Ptejte se. Ptejte se na co chcete, své dotazy přidávejte do diskuze, budu se snažit na všechny odpovědět.

N2 pohledem a komentářem Vládi Janečka

Růžový N2 na 3GSM Congressu očima Davida Polesného  

IMG_8403.jpg 
Takhle vás Neonode uvítá. Je to obličej mimozemšťana, nebo snad něco úplně jiného?
IMG_7918.jpg IMG_7919.jpg IMG_7926.jpg IMG_7936.jpg 
Maximální jednoduchost a čisté linie.
IMG_7921.jpg IMG_7923.jpg IMG_7924.jpg 
Reproduktor se schoval na záda přístroje. Hádejte, kterou stranou se Neonode přikládá k uchu... „Mimozemšťana“ najdeme i v reliéfu na zádech. Vedle reproduktoru vidíme čočku fotoaparátu
IMG_7931.jpg IMG_7932.jpg IMG_7934.jpg IMG_7935.jpg 
Také joystick je netradiční. Opět má vytlačeného Neonode mimozemšťana a neobvyklou funkci. Znáte jiný mobil se dvěma otvory?
IMG_7925.jpg IMG_7938.jpg IMG_7930.jpg IMG_7937.jpg
Univerzální konektor na horní hraně, vedle něj není tlačítko, ale zámek, jímž se přístroj otevírá. Vcelku obyčejná regulace hlasitosti na boku a hlavní vypínač.
IMG_7942.jpg IMG_7948.jpg IMG_7949.jpg 
IMG_7945.jpg IMG_7946.jpg IMG_7947.jpg
Akumulátor je pevně spojen s krytem. Bez paměťové karty se hudba dělat nedá
IMG_7956.jpg 
Cédéčko má 12 centimetrů v průměru, postavili jsme jej na podložku za Neonode. Snad si už dokážete představit, jak maličký je. Na výšku měří 77mm
IMG_7959.jpg
Neobvyklé je i balení ala leporelo. K Neonodu dostanete ochranný váček, ale kdo by jej schovával?
IMG_7962.jpg IMG_7963.jpg IMG_7966.jpg
Mimozemská sluchátka připomínají Walkman-špunty Sony Ericsson. Švédové se vyřádili i na ovladači s mikrofonem. Jediné tlačítko ovládne hlasitost, hovory i funkce hudebného přehrávače. Sluchátka se připojují klasickým 3,5mm jackem
Diskuze (35) Další článek: Symbian S60: staňte se pánem času

Témata článku: Neonode, Apple iPhone 4GB, Neonode N2, Neo +, Leporelo, Reda, Neo, Opožděné uvedení, Pomalé připojení, Red, #NEON