Nesnášíte Android? Programujete pro něj? Bugsense potěší tak i tak

Také vás unavují nekonečné diskuze o tom, která mobilní platforma je nejlepší? Pro odpůrce Androidu bude tento článek představovat eso v rukávu, je to zajímavý pohled na statistiky neduhů OS Android a jejich řešení. V případě Androidu hraje velkou roli fragmentace platformy, nicméně velké množství chyb má společné jmenovatele. Fakta a čísla předkládá nová služba Bugsense.

Bugsense je druh úložiště, které shromažďuje a vyhodnocuje statistiky chybovosti operačního systému Android. Takový svatý grál androidích vývojářů. Ladění aplikace pro různě výkonné, velikostně odlišné a multiplaformní přístroje není nic jednoduchého a chyby na sebe nenechají dlouho čekat. Služba zastřešuje záznamy chyb z více než 300 milionů zařízení po celém světě. Zdaleka tak nejde o všechna zařízení s Androidem, službu Bugsense totiž musí programátor implementovat přímo do své aplikace.

A jak si tedy Android z pohledu statistiky stojí? Pokud je vám programování cizí a nejčastější výjimka java.lang.NullPointerException je pro vás ryzí exotikou, tak se budete muset spokojit s pořadím verzí Androidu, které jsou jí a dalšími postiženy nejvíce. Pořadí je následující:

  1. Android 2.3.6
  2. Android 2.3.3
  3. Android 2.3.5

Nejmodernější verze Androidu jsou ke spokojenosti uživatelů v této nelichotivé tabulce zastoupeny pouze sporadicky, ve sledovaném okamžiku dokonce vůbec.


Statistika nuda je, v tomto případě to ale není tak horké. Nejproblémovější Android je dle Bugsense ve verzi 2.3.6

Pohled na pády systému a aplikací z hlediska jednotlivých přístrojů

Zajímavé je, že Android stojí za 5 % chyb, celý zbytek padá na chyby v programování aplikací. Pakliže jste vývojář, tak je pro vás Bugsense nezbytností, ostatní uživatelé krom zajímavé statistiky mohou zase získat povědomí o tom, které verze systému se vyvarovat.

Diskuze (12) Další článek: AirDroid 2: vezměte si Androida do počítače

Témata článku: , , , , Program, Svatý grál, Grál, Spokojenost uživatelů, Fragmentace, Pro +, #Android, Android hra, Pot, Blog,