Nevychovaným mobil zakázán II.

I mobily mají své příběhy, stejně jako jejich majitelé. V některých se sami uvidíte, jiným těžko uvěříte. Další příběh se stal na palubě letadla.
Tomáš Baránek: Seděl jsem na palubě letadla do Říma a protože eroplán ještě seděl na letišti, byl jsem napjatý jak letecká guma. Mramorový hlas z amplionů důrazně přikázal vypnout mobily a další zařízení: mobil jsem tedy vypnul a protože jsem strašpytel, pro jistotu jsem navíc vyňal akumulátor a dal jej do protější kapsy. Uff, teď jsem snad v bezpečí. Cestující zírali do novin, nebo spali, a já je napodoboval.

Pak letadlo začalo hvízdat a čumák se mu zvedl. Najednou komusi zazvonil mobil nad hlavou. Cestující ale klidně zírali do novin, nebo spali. Mobil zvonil, a letadlo se chvělo v úhlu 45 stupňů, mobil stále zvonil a já se vařil v potu (100 stupňů). Asi v jedenácti kilometrech jsem se probral. Mobil už nebylo slyšet: byl jsem asi v nebi.

Ozval se přívětivý kapitánův hlas: vítám vás na palubě pravidelné linky Praha-Miláno... Prudce jsem zvedl hlavu a začal se rozhlížet. Cestující zírali do novin, nebo spali. Slyšel jste, povídám sousedovi: prý letíme do Milána! Soused se mile usmál, ale neřekl nic. Ani ten za mnou, ani dáma přede mnou. Zkontroloval jsem letenku: Řím - a přinutil se tedy myslet si, že se mi to jen zdálo.

Po dvaceti minutách jsem si odskočil na toaletu; když jsem ji opouštěl, z pilotní kabiny se ozýval smích. To nemyslíte vážně, povídá jeden z pilotů, já si do teď myslel, že letíme do Milána! Kabina znovu explodovala smíchy a nejvíce se smála letuška, která se zřejmě přišla zeptat, proč jsme slítli z cesty. Během mého klopýtání zpět do křesla smrti se letadlo na chvíli naklonilo doleva a vrátilo do původní polohy.

Co dodat. Svůj hraniční zážitek považuji za přímý důkaz vlivu mobilního telefonu na lidský mozek. Otázkou ovšem je, zda mám na mysli mozek kapitána, nebo svůj.

Diskuze (2) Další článek: Na co se nejčastěji ptáte v Mobilitách II.

Témata článku: , Miláno, Zak, Fazole, MOBI, Čumák, Mobil, Milano