Nezapomínejte na pravidelnou dezinfekci mobilu. PanzerGlass má speciální sprej bez alkoholu

PanzerGlass je známý výrobce ochranných krycích skel pro displeje smartphonů a dalších mobilních zařízení. V letošním roce začala dánská společnost v důsledku koronavirové pandemie vyrábět i další velmi užitečný doplněk k telefonům – antibakteriální dezinfekční sprej.

Čisticí přípravek Spray Twice a Day se vyrábí ve formě lahviček s rozprašovačem ve třech velikostech – 8, 30 a 100 ml. Nejmenší je ideální na cesty, větší balení se hodí na pravidelné čištění doma nebo v kanceláři. Jak už název napovídá, výrobce doporučuje čištění dvakrát denně. A má k tomu dobrý důvod. Mnoho nezávislých studií potvrdilo, že displeje, ale i zadní kryty smartphonů jsou přímo líhní bakterií, virů a dalších škodlivých mikroorganismů.

Stejně jako si po příchodu domů myjeme ruce, měli bychom se pravidelně naučit čistit i telefon. Na něm může paradoxně ulpívat více bakterií než na dlaních, do nichž zařízení bereme klidně i stokrát během dne. Navíc telefon často pokládáme i na místa jiným zařízením nepřístupná, například do postele. A zde už je k možné cestě přenosu virů a bakterií na člověka jenom krůček.

Za minutu máte hotovo

PanzerGlass uvádí, že jeho sprej zlikviduje až 99,999 % všech bakterií. Jako účinnou látku přitom nepoužívá na rozdíl od jiných čističů alkohol (nebo některý z jeho derivátů, např. izopropanol), ale aniontové povrchově aktivní látky spolu s kyselinou mléčnou. Obsaženy nejsou žádné parabeny, parfémy nebo amoniak.

Roztok pomáhal vyvinout Dánský technologický institut a jeho antibakteriální účinek byl schválen evropskou normou ISO EN 1276. Výhodou proti čističům na bázi alkoholu je větší šetrnost k povrchům. To je důležité hlavně u displejů s oleofobní vrstvou, která se tak ani při pravidelném čištění nenaruší. Stejně tak můžete čistit i zadní stranu telefonu. Sprej je vhodný také pro tablety, chytré hodinky, i obrazovky notebooků nebo dioptrické brýle.

PanzerGlass Spray Twice a Day je v prodeji v cenovém rozpětí od 200 do 450 Kč podle objemu (8, 30 a 100 ml).

Samotná aplikace přípravku je velmi snadná. V balení najdete kromě čističe i speciální utěrku se dvěma různými povrchy. Stačí dvě stříknutí na mikrovláknitou stranu utěrky, s ní důkladně přetřít displej, poté utěrku otočit na suchou stranu s pevnějším povrchem a tou displej přeleštit. Ani ne za minutu máte hotovo.

Jak používat PanzerGlass Spray Twice a Day na dezinfekci mobilů:

Diskuze (25) Další článek: Podívejte se na vnitřnosti Apple Watch Series 6. Vidět je nová výbava i komplikace při opravě

Témata článku: , , , , Bakterie, Displej, Utěrka, Alkohol, Twice, Dezinfekce, Mobil, Day, Čištění, Sprej