Neznámí výrobci: Hop-on – nekorunovaný král low-endů

Společnost s poněkud nekonvenčním názvem Hop-on se na rozdíl od většiny ostatních soustřeďuje spíše na telefony nižší třídy. V její nabídce ale najdete i elegantní véčka s fotoaparátem nebo mobily pro CDMA.
Kapitoly článku

Véčka jsou tu také 

Ani výrobce levných low-endů se neubránil trendu véček a tak i v sortimentu firmy Hop-on najdeme celou řadu těchto telefonu. Hned první z nich, HOP1827, je velmi pěkné hranaté véčko o rozměrech 76 × 40 × 19 mm a s hmotností 65 gramů. Má zajímavě a chytře vyřešen vnější displej. Horní sklápěcí polovina má v sobě totiž okénko, který je při zavření vidět výsek vnitřního displeje. Displej má rozlišení 128 × 96 pixelů a zobrazí 65 tisíc barev.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ostře řezané véčko HOP1827

Véčko dále nabídne polyfonní vyzvánění, uživatelskou paměť 8 MB, kalendář, budík a podporu EMS. Další hezké véčko je HOP1846. To je na rozdíl od předchozího zaoblené, má rozměry 82 × 43 × 25 mm a váží 90 gramů. Má vnější monochromatický displej o rozlišení 48 × 64 pixelů a vnitřní čtvercový displej o rozlišení 128 × 128 pixelů. Tento model má už vestavěný VGA fotoaparát, možnost nahrávání videa, podporu GPRS třídy 10, wap 1.2.1 a čtyřicet hlasů polyfonie. S fotoaparátem souvisí i podpora MMS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Kulatý model HOP1846 • HOP1881

Zajímavý je i véčkový telefon HOP1881. Funkčně je téměř shodný s předchozím modelem HOP1846, má ale navíc i vestavěný blesk, displej dokáže zobrazit až 262 tisíc barev a je tu navíc podpora Javy. Velmi stylovým a vybaveným modelem je pak HOP1867. Véčko má podobně řešený vnější displej jako HOP1827, jen okénko je kulaté. Vnitřní displej je dotykový, má rozlišení 176 × 240 pixelů a dokáže zobrazit až 262 tisíc barev.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Model HOP1867 s dotykovým displejem

Lahůdkou u tohoto modelu je vestavěný fotoaparát s rozlišením 1,3 MPx a s vestavěným bleskem. Má k dispozici 32 MB vestavěné paměti, dokáže nahrát až 30 minut videa, má podporu wap 1.2.1, GPRS třídy 10. Podobně dobře vybavený je i model HOP1850 – The Blade, o němž jsme psali nedávno v této bleskovce. Na rozdíl od předchozího modelu má tvary ostře řezané, je velice tenký a dokonce se něm hovořilo jako o konkurenci Motoroly V3 Razr.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Velmi tenké véčko HOP1850 - The Blade

Telefon má přibližně stejné funkce a vlastnosti jako předchozí model HOP1867, a to včetně vestavěného fotoaparátu 1,3 MPx. Jiný je jen vnitřní displej a již zmíněná konstrukce. Další z nabízených véček jsou HOP1838HOP1845 a HOP1848.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Další véčka: HOP1838 • HOP1845 • HOP1848

V nabídce firmy Hop-on najdeme také tři mobily pro sítě CDMA2000. Je to v této kategorii velmi nezvyklý low-end HOP1905, kterému opět chybí displej, pak je tu HOP1902 s monochromatickým displejem a do třetice zde najdeme model HOP1906. Tento model je už vybaven barevným displejem a volitelně k němu může být také přidán modul GPS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefony pro CDMA: HOP1905 • HOP1902 • HOP1906 

Hlavně pro nenáročné

Firma Hop-on se od drtivé většiny ostatních výrobců liší tím, že se nesnaží za každou cenu vyvíjet co nejvíce luxusní, moderní a drahé mobily s mnoha funkcemi; ačkoli i takové v její nabídce najdeme. Vsází naopak hlavně na telefony, které jsou určeny především pro ty nejméně náročné uživatele. Přesto zaujmou a přitáhnou svým originálním designem. Jejich cílovou skupinou jsou děti, mladí lidé nebo senioři, ale také lidé na cestách, kteří se kdykoli mohou ocitnout ve stejné situaci, jako před lety sám zakladatel firmy Hop-on. Na závěr přidám ještě jednu kuriozitu. Na následujícím obrázku jsou další maximálně low-endové modely, které se ale proslavily tím, že v nich byla použita elektronika z telefonu Nokia 8260. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Low-endové modely se sluchátky


V poslední kapitole najdete obrázkovou galerii, v níž jsou i obrázky, které se do textu článku nevešly.

Témata článku: Motorola Razr, End, Král, Levný low-end, Nejnižší třída, Low, Prázdné místo, Nekorunovaný král