Neznámí výrobci: Innostream, jeden jako druhý

Za dalším neznámým výrobcem se podíváme do Číny. Podle toho také vypadá spektrum telefonů: v podstatě samá véčka. Najdou se ale i výjimky v podobě zajímavých vysouvacích telefonů.
Kapitoly článku

Podobné jako vejce vejci

I další telefon INNO 99 je véčkový s vnější anténou. Svými funkcemi se neliší od modelu GPRS INNO 30, proto se jimi nebudeme podrobněji zabývat. Véčko je INNO třicítce velice podobné i svojí konstrukcí a barevným provedením, naprosto stejné jsou i oba displeje. Snad jen fotoaparát na přední straně je umístěn trochu jinde. A aby těch podobností nebylo málo, je tu ještě model INNO 90.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
INNO 99 • funkčně podobný model INNO 90

S předchozími modely se ale určitě plést nebudou telefony INNO 89INNO 80. První z mobilů je poněkud hranatější véčko se spodní části v černém provedení. Oba displeje jsou zde opět stejné jako u všech předchozích véček firmy Innostream, tj. vnější pasivní s pětašedesáti tisíci barvami o rozlišení 96 × 64 obrazových bodů a vnitřní s rozlišením 128 × 160 pixelů a dvěma sty šedesáti tisíci barevnými odstíny.   

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Černo stříbrné véčko INNO 89

Telefon je triální, má vestavěný fotoaparát s objektivem na spodní hraně přední strany, dále je zde k dispozici podpora MP3 vyzvánění nebo 64 hlasů polyfonie, wap, Java, GPRS a další samozřejmosti jako budík, kalkulačka nebo kalendář. Velmi podobně je tomu s funkcemi i u modelu INNO 80. Ten se od typu 89 liší prakticky jen designem. Černá barva v kombinaci se zlatými doplňky dělá z véčka INNO 80 velmi elegantní a luxusní mobil. U obou modelů osmdesátkové řady působí jako zajímavý designový prvek hranatá anténa. Návrháři si zřejmě řekli, že když už tam jednou je, tak ať je vidět. A taky že je.  

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Elegantní INNO 80 • buclaté véčko INNO 120

Bez barevného vnějšího displeje

I další modely firmy Innostream, o nichž se zmíníme, jsou opět véčka. Tentokrát se už ale jedná o telefony nižší řady, které nemají barevný vnější displej. Řada těchto mobilů je označena stovkou v názvu.

Jedním z nich je INNO 120. Jedná se o malý a lehký telefon s rozměry 80 × 44 × 23 mm a váží 81 gramů. Má oblý tvar s elegantním prohnutím v bocích, které telefonu dodává notně na eleganci. Ještě ji zvýrazňuje černá barva horní poloviny véčka. Vnější monochromatický displej má rozlišení 64 × 80 obrazových bodů a vnitřní displej o rozlišení 128 × 144 pixelů zvládá 65 tisíc barevných odstínů. K dispozici je tu také sedmibarevné indikační podsvícení. Telefon dále nabídne kromě standardního GPRS i wap, 40 hlasů polyfonního vyzvánění nebo poněkud překvapivě také FM rádio.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
INNO 100 • INNO 110

Podobně je na tom i další model stovkové řady INNO 110. Ten se od předchozího modelu, jak už  to tak bývá, liší hlavně designem. Model je proveden celý ve stříbrné barvě, přední straně dominuje chomout, v jehož středu je monochromatický displej. Zajímavostí u všech telefonů Innostream je podpora znaků čínského písma. Do jedné zprávy SMS se jich vejde až 462. Čínské znaky umí používat dokonce také prediktivní režim T9. Abychom se nestranili jen véčkovým modelům, je třeba doplnit, že i v nabídce telefonů Innostream jsou mobily klasické konstrukce, ačkoli převaha véček je nepopiratelná. Na závěr zmínka ještě o jednom zvláštním modelu, který se od ostatních příliš neliší svými funkcemi, ale spíše otočným displejem. Jedná se o model INNO 50.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Otočný displej u modelu INNO 50


V poslední kapitole najdete obrázkovou galerii. Jsou v ní i obrázky, které se do článku nevešly

Témata článku: Druh, Převaha, Podobný displej, Jak