Nokia 2300: zábava a styl ve finském stylu

Dalším telefonem, kterým chce Nokia oblažit zejména východní trhy, je model 2300. Podle výrobce je určen zejména k zábavě - má rádio, výměnné kryty a polyfonii.

Nokia 2300 nemá nijak převratný vzhled, proporce jsou veskrze standardní a připomínají starší produkci výrobce. Velmi zvláštním způsobem jsou ale zpracovaná tlačítka, ostatně názor na ně si udělejte sami. Mobil se stejně jako 1100 ovládá pomocí NaviKey, ovšem má čtyřsměrovou kurzorovou klávesu, která 1100 chybí. Kryty jsou samozřejmě výměnné, těžko si lze v této kategorii představit mobil bez této drobnosti. Hmotnost mobilu je 92 gramů, doba hovoru maximálně 4,5 hodiny a pohotovostní doba až 400 hodin.

Mobil je určen pro uživatele, které spíše než sofistikované funkce preferují zábavu - proto mobilu, který je jen duální, nechybí vestavěné rádio, vícehlasé vyzvánění či tři hry. Hlavním trhem pro mobil má být opět Rusko, Indie a Čína, nabízet se přitom ale bude i v Evropě nebo oblasti Pacifiku, a sice koncem roku. Displej je pouze černobílý, rozlišení lze předpokládat stejné jako u 2100. Mezi další funkce patří hlasitý reproduktor, kalkulačka, počítání SMS či budík; součástí balení jsou pak sluchátka pro poslouchání rádia. Mobil podporuje kódování AMR.

   

Mimochodem, oba mobily, 1100 i 2300 jsou určeny zejména pro rostoucí trhy Ruska, Číny a Indie, které narozdíl od těch evropských nejsou nasycené a uživatelé nejsou tolik nároční.

Doplněno: Na webu Nokie se objevily přesné specifikace a parametry. Během zítřka je najdete i v naší databázi.

Diskuze (43) Další článek: Nová Nokia 1100: pro východní trhy

Témata článku: Nokia, Nokia 2300, Zábava, Fin, Styl, F +