Nokia 2720 Flip a 800 Tough jsou telefony plné rozporů. Více se nám líbí odolná konkurence pro CAT

Stejná značka, stejný operační systém, velmi podobná výbava a úplně jiná konstrukce. Nokia 2720 Flip a Nokia 800 Tough jsou telefony plné rozporů.

  • Sice mají chytré funkce, ale jejich použitelnost je omezená. Kdo jednou zažil Facebook nebo Google Mapy, nebo YouTube na smartphonu, bude si jen velmi těžko zvykat na „uživatelský zážitek“ na těchto Nokiích. Všechno je pomalé, neobratné, chybí pokročilé funkce.
  • Dalo by se to omluvit, kdyby telefony byly extrémně levné, ale ani to se nedá říct. Na trhu je celá řada smartphonů, které jsou levnější.
  • 2720 Flip má tlačítko pro rychlé přivolání pomoci, které vídáme u seniorských telefonů, ale seniorům se nebude líbit hladká klávesnice a tenká kurzorová klávesa.
  • 2720 Flip používá stejný „reinkarnační model“, podle kterého Nokia už vytáhla z historie model 3310 a představila jej v moderním kabátě s moderní výbavou. Jenže 2720 Flip reinkarnuje 11 let starý typ 2720 Fold, který si moc lidí nepamatuje, takže se nostalgický efekt nedostavuje.
  • Rozpor vidím i ve výbavě. Je tu podpora 4G, Wi-Fi a GPS, na druhou stranu displeje a fotoaparáty jsou stejně špatné, jako před deseti lety.

Takže pro koho jsou? Komu se budou líbit? Myslím, že těm uživatelům, kteří ještě nepřešli na smartphony a dosloužila jim starší Nokia. Stačí vypnout Wi-Fi, nepotřebné položky odsunout na konec menu a máte jednoduchou Nokii, na kterou se bude snáze zvykat (protože systém je přece jen jiný).

Véčko 2720 Flip není až tak výjimečné, to Nokia 800 Tough se nám líbila více. Ideální telefon pro lidi, kteří se pohybují v prašném terénu, do práce, kde telefon občas schytá nějakou tu ránu, zdatný konkurent pro tlačítkové Cat, které si na odolnosti vybudovaly značku.

Diskuze (8) Další článek: Život se vrací do normálu. V dubnu se pohyb lidí začal blížit běžnému stavu

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , Nokia 2720 Flip, Nokia 800 Tough, Přivolání pomoci, Google Mapa, Rozpor, Telefon, Vice, Výbava, F +, Pro +, Přivolání